ni blog izza yg punye...ade sesape x puas ati? sape xpuas ati..sila create blog anda sendiri...
RSS

Thursday, March 22, 2012

Ya Allah...

Serius aku xperasan langsung ade stretch mark kt perut

Smlm masa tgk iklan bio oil tiba2 rasa nk tgk ade ke x stretch mark...

Skali ade daaaa...

Aduishhh...cmne la aku bleh x prasan slama ni...

Ni dh agak lambt nk sapu2 minyak @ losyen...

Padahal aritu dh beli cocoa butter oil...

Bleh plak lupe nk pakai...

Kan dh menyesal....


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, March 20, 2012

keperluan atau pembaziran??

Labour pain.
camne rasanya?
aku xde idea langsung ni..
Apa yang bakal terjadi di dalam labour room.
Pon tak ada idea jugak
eh..pelik la pulak kan kalau ckp aku banyak idea..haha
1st baby...manala nk tau ape nk jadi..
cuak?? of course la..
dr saat 1st time aku tau psl pregnancy ni..
time tu dh cukup cuak dah..
terus pikir camne nk hadap labour pain..
xcaya..tanye cikmal..
aku dok termenung je sbb takut..
camne nk tanggung sakit tu..
camne nk tau contraction tu cmne..
sbb aku kalau sakit mmg payah sket nk describe sakit cmne.
Braxton Hicks tu ape..
arhh..
semua xdpt difikirkan..

Oleh itu,
aku rasa aku perlukan ANTENATAL CLASS.

kt taiping ni ade gak aku penah tgk iklan..
kt columbia Asia..
harga around 100 kot per couple
xsure sbb iklan tu aku tgk thn lepas..
hahaha

tgk jugak kt DEMC..
RM120 per couple..
tp die buat hari ahad je...

aku tau..
kt hospital kerajaan pun ade buat jugak..
free lg tu..
tp aku sure 80% kepuasan benda free ngan benda berbayar ni lain sgt kan..
hahhaa
berlagak betul..
bukan la..
aku rasa x salah kalau sekali dalam seumur hidup nk join kelas ni..
at least aku lebih bersedia..
ye tak?
drpd ko berhabis ribu raban membeli baju jenama mahal2, tudung ariani bagai...
adelah lebih baik ko attend class2 camni..
ni kalau ade kelas memasak makanan baby, mau aku join kot...hahha
ahh..
xkesah la org nk ckp ngada2 ke..hape ke..
yg penting..
semua ni preparation utk diri sendiri..
yg paling best..
cikmal lg excited dr aku..
hahaha..
cikmal tu semua benda pun die excited..
good!



CHECKLIST FOR BABY :

  • Clothes
  • Booties & Mittens
  • Kain Lampin
  • Diapers Newborn/Cloth Diapers
  • Blanket
  • Changing Mat
  • Mattress
  • pillow
  • Milk bottle
  • Berus botol susu
  • Baby Wipes
  • Small Towel/sapu tangan
  • Baby Towel
  • Bath set/toiletries
  • Liquid cleanser
  • Minyak telon @ Yu yee
  • Barut perut, bedung baby
  • Baby vicks
  • Kelambu
  • cotton buds
  • nail clippers
  • Mosquito Net
  • wet tissues
  • Baby cot
  • Gripe water
  • bath tab
  • Nappy rash Cream
  • Milk bottle strellizer
  • Breast pump
  • Baby Carries/rockers
  • Car Seat
  • Stroller
  • Flask for travelling
baiklah..
baru beli satu je..
lampin..hahaha
mcm kelakar..
sbb kebetulan jln2 ngan mak..
die suruh beli jugak..
ambikla 2 pack..
yg lain2..
ntah bila nk start beli aku pun xsure..
xpe..insyaAllah sempat lg..
ade gak yg mak nk sponsor...
alhamdulillah..
xpe..cucu first die...hehehe


Monday, March 19, 2012

just want to make a confession..
i can't live happily without my husband by my side!
seriously!!
kadang2 rasa mcm kosong sgt..
rasa semua malas..
xde motivation langsung..
fed up dgn diri sendiri..
haishhh


;;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LilySlim Fitness goals tickers

LilySlim Fitness goals tickers

tik tok

Daisypath Wedding tickers