ni blog izza yg punye...ade sesape x puas ati? sape xpuas ati..sila create blog anda sendiri...
RSS

Thursday, August 25, 2011

yeay..
harini last day sekolah..
mood pun dah x berapa nk ada utk mengajar2 ni..
mood mahu pulang beraya lebih dasyat..hahaha

jap lg kul 1..
boleh balik umah..
packing2 sket lg..
pastu terus ke pangkuan suami..
xbalik sabak terus sbb nnti tak merasa la balik raya bersama suami kan...
hahaha..
tidak sabarnye..





Wednesday, August 10, 2011

mahu share ngan korg semua..
aku dah baca blog akak ni since a month ago..
http://miera301.blogspot.com/
bukan kisah akak penulis blog tu yg aku nk share kan..
tp kisah biras die yg kene barah otak...
kesian sgt..
aku cite sket ye ape yg berlaku sbnrnye..

norma ngan talib ni husband & wife...
1 day, dorg dpt berita gembira, norma pregnant..
then masa pregnancy die cecah 7 month,
die start sakit kepala..
check la kt mcm2 klinik ngan hospital..
tp resultnya ckp yg norma juz have alahan..
org mengandung...biasala...
tp bila g hosp. putrajaya (kalo x silap aku)..
dorg buat CT scan
then dpt tau yg norma kene brain cancer..
sedih betul..
dahla pregnant...dpt tau kene cancer..
xtahu la mcm mana dorg mengharunginya..
dlm masa tu norma deliver baby boy..
smpai skrg norma menderita cancer otak..

dua2 melakukan pengorbanan yg sgt besar..
norma sanggup melahirkan anak sedangkan die tgh fight dgn penyakit die..
talib sanggup jaga norma yg sakit tu tanpa jemu..

aku xtau la kalo aku berada kt tmpt norma..
x terkata..
tgk plak camne husband die, talib jaga die..
meleleh air mata tgk pengorbanan suami terhadap isteri..
tiba2 teringat kt cikmal..
lagi la sedih..
dah la aku slalu xnk dgr ckp die..
rasa berdosa sgt2..

ni aku share link kalo nk tgk kisah dorg..
http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150342311255931

aku harap cikmal macam talib..
bkn x bersyukur dengan cikmal..
bersyukur sgt
aku tau die baik...
sangat2..
sampai kdg2 xpaham kenapa die baik sgt..
buat la ape pun..
die redha je..
alaaa...sedih la cerita psl cikmal..
aku harap cikmal bleh jaga aku kalau aku sakit nnt..
dan aku harap jugak Allah bg peluang dan kesabaran kt aku utk jaga cikmal juga..




Tuesday, August 9, 2011

hahaha..
ape perasaan dpt isteri yg keje kerajaan cikmal?
hahahaha..
seronok?
hahaha

tak tgk pun berita mlm td.
cikmal call baru tahu..
pastu igtkan die main2..
tnye adik aku plak..die pun ckp benda yg sama
pastu on facebook tgk wall kwn2 yg keje kerajaan..
owhh..baru percaya..
bkn maksudnye x percaya pd cikmal..
tp..tau la die tu..
kdg2 main2 sgt..hehehe

x sangka dpt bonus..
mana pnah nk mengharap sbb tahu skang ni ekonomi bkn stabil sgt..
tp bonus org keje swasta lg byk kan..
xkesah la..
ape2 pun bersyukur sgt2..
bleh belanja utk raya sket..




Monday, August 8, 2011

hai..
salam ramadhan yang ke-8..
alhamdulillah..

harini sakit kepala..
pening..
semua ada..
pagi tadi bangun terkejut..
1 hari jd mcm blurr..
mmg mcm tu la slalunye bila bangun secara mengejut..

harini ade buka puasa perdana..
ngan student homeroom..
aku belikan dorg roti john je..
xde idea nk beli ape..
mls nk bersesak2 kt bazar tu lama2..
dahla sakit kepala.
mmg aim nk beli roti john je..
lps tu terus balik..
singgah 7E beli roti..
singgah kedai buah, beli betik sbb dah lama x membuang..hahaha
geram je tgk tembikai td..
aku time2 bulan puasa ni tembikai mmg pebret la..
tp smlm dah melantak tembikai x hengat2..
kang xpasal2 batuk kung kang kung kang..susah plak..

alhamdulillah dpt jugak berbuka dan bersahur ngan cikmal..
mggu lps balik kmpung die..
mmg lain la rasanye..
rasa best..
rasa xbest pun ade sbb teringat kt mak ayah kt kmpg..
huhu..
xpe..nnt turn puasa kt sabak pulak..
x sabarnye...

cikmal makin semangat nk suruh buat biskut..
cuti aritu dapatla 4 balang..
bersungguh2 die tlg buat..
mmg ajaib la..lelaki kemain rajin lg nk masuk dapur bulan2 puasa..
ni aku buat almond london...


sekali bakar dptla 45 ketul...

belum celup ngan coklat lg..
aritu dah try celup coklat 3 biji..
pastu ngap..
hahah.
xleh celup awal2..sbb aku takut ngan diri sendiri..
hari2 ngap 3,4 ketul,
tak sampai raya plak kang..
hehehe..

ngan cikmal aritu buat semperit..
perit gile nk buat kuih tradisional ni..
mak mertua aku bg resepi..
mmg mencabar la..
xpnah2 aku buat biskut xjd smpai 2,3 kali..
bleh fail plak buat semperit..
perit betul..hahaha

eh..
dah dekat kul 12 ni..
nk kene tdo.
sok sahur takut xsedar plak
nnt aku update lg ye..





Saturday, August 6, 2011

harini kepala pening semacam..
macam nk pitam pun ada...
seharian duduk kat makmal sorg2..
kalau duduk bilik guru..
dah pengsan kot aku..
sbb tengok org lalu lalang kuar masuk...
aku kalau mcm nk pitam je mula la terpikir
aku ni kena kencing manis ke?
pastu bila pikir blk..
slalunye syndrom tu utk org yg darah tinggi kan....
silap..heheh
dulu pnah cek kt klinik..
doc gelak je bila aku kompiden tnye die aku ni kene kencing manis ke?
patutla die gelakkan aku..
silap daa...
takut kene darah tinggi la plak..
sekarang kan musim penyakit tak mengenal usia..
penyakit pelik2 je kdg2 tu..
muda2 lg dh berpenyakit..
nauzubillah..mintak jauhkanla...

balik skolah td terus tdo
smpaila nk dekat berbuka..
gile kan..
org bln2 puasa ni buat amal..
aku....tido je lebih..
tp serius..mmg pening gile td..
nk ckp aku x sahur, selama ni ok je..
smlm siap sahur lg..
ni menu sahur smlm

susu+roti+kurma..
slalu x sahur pun...
bila sahur, jd pening plak..
hahaha...



Thursday, August 4, 2011

aku baru perasan...
sejak aku kawen kan..
aku cam tak se'happy' macam masa zaman bujang kan..
bukan nk ckp yang aku x happy lps kawen..
bukan...
tapi mungkin sbb dok jauh2 ngan cikmal..
jd perasaan automatik bertukar!!
eh..
jadi lemah longlai sedih memanjang..
blog ni pun dh mcm kene pinggir..
kesian dia...
ok la..
mulai sekarang..
kene bertekad utk berubah demi blog!.
ehh...
hahahhaa

ni x pernah2 sejak aku kecik mak aku ajar buat kuih raya..
penah la buat..tp xde la buat secara serius..
tup..tup..dah kawen, cikmal request soh buat kuih raya plak..
hamboii...nk berjimat la tu..hahaha
takpe..
sejak ade oven ni..
semua pun bleh buat..
dengan syarat!..
support la modal ye cikmal..hahaha

1st projek aku dimulakan dengan yang ni......

choc chip cookies...
mintk resepi dr mak student aku dulu..
serius sedap..
tp nk kene guna choc chip branded punye la..
mula2 buat guna cap ayam je..
pastu mcm menyesal sbb x sedap mcm yg sepatutnya..
aku suspect choc chip punya pasal..
jd membeli la choc chip yg mahal sket..
try lg skali..
baru power!hahaha

rupa mmg x cantik beb..
tp rasa..
mengalahkan biskut famous amous tu..
hahaha..
selamba puji diri sendiri...
belasah lah..
sape lg nk puji..
cikmal??
owhh..die xpandai nk memuji..
mengeji die tahu la..
hahahha..
joking!
dah dpt dalam 100 pieces..
tapi dah ngap sket..
pastu bg kwn rasa sket..
hahahaha..
xtau la tinggal brape..
cikmal ckp..abisla biskut tu, x sempat nk sampai raya...
aahahahaha


;;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LilySlim Fitness goals tickers

LilySlim Fitness goals tickers

tik tok

Daisypath Wedding tickers