ni blog izza yg punye...ade sesape x puas ati? sape xpuas ati..sila create blog anda sendiri...
RSS

Sunday, October 31, 2010

x brape sure cerita ni smpai episod brape..
slagi ade mood nk cerita..
saya cerita ok..

baiklah...
slps upacara dendang fatimah a.k.a cukur jambul a.k.a marhaban,
tibalah masa yg ditunggu tunggu..
ceh..
haha..

ni nk panggil majlis ape ni?
majlis persandingan?
hentam la..
saya pakai songket hijau lumut..
ni mak saya request soh pakai songket..
baiklah..saya ikut..
cikmal pun x bantah..
on je..warna pun mak pilih...
ok..saya ikut sbb saya tahu hijau adalah fav colour mak..
tp saya mmg suka this outfit sbb nmpk classic..
saya siap nk sewa gelang kaki yg besar tu..
malangnye x muat kaki..huhu


spatutnye majlis start kul 12.30..
tp cikmal lmbt stgh jam hokey..
xpnah2 die lmbt..
hari ini dlm sejarah la.
slalu manjang nye punctual..
kali ni die kalah..
peluh2 haku tunggu dlm bilik..acara tradisi family saya..
baling gula2..
kalau ikutkan mmg la x elok makanan dibaling2..
tp saje suka2 nk kasi gelak tawa kanak2..
rebut2 gula2..
happening sket..
kalau x, senyap sunyi je..

eh.eh.
puan lina melodi menepung tawar kami..
bab2 menepung tawar ni pun saje suka2..
xde la ikut adat india ke hapa..
tp saja utk memeriahkan majlis..
xde niat nk ikut budaya mana2 kaum...
tidak ada niat sama sekali!
niat utama...mahu merapatkan silaturrahim..
ye la..
at least ade la org dtg dekat ngan pengantin smbil wat sesuatu..
smbil tu bleh borak2 ngan pengantin..
pastu bleh kene kan pengantin juga...
itu je niatnye...

owh..
cik hasanah amik berkat ek..
x lama lg la tu..x lama lg...
tunggu...

the cake sponsored by adik saya, emi..
org dh keje..
kene kaut duit die sket..
thanks to angah too yg sponsor lollipop utk bg budak2..
thanks to abg zaha sbb sponsor buah2an...
thanks to my uncle, cikmat yg sponsor goodies bags..
thanks to dayah sbb sponsor biscuits for the hantaran
thanks to dobok yg sponsor cake juga walaupun die blum keje lg tp gigih nk sponsor!
wahh...
gila byk penaja..
rasa mcm artis pulak..
kahkahkah

nway,
ramai lg yg sponsor mcm2..
x terbalas budi semua.
saya hanya bleh ucap terima kasih byk2..
owhh...
lupa..
to my dear lovely cousin, echah..
thanks ek sbb deco flowers kt dlm bilik saya tu..
i heart it sooooo much..
seriously lawa..
nnt ada masa saya publish cerita psl bilik tu pula ye...

thanks to mak ngan ayah yg bertungkus lumus masak utk kenduri aritu..
mak ayah masak sendiri..
kagum kan..
kagum!!!
Ya Allah..
besar betul pengorbanan mereka..

thanks to fadil, Bro in law saya yg gila2 ni..
thanks sbb basuh pinggan..
thanks sbb ajar posing walaupun semua posing2 tu 18sx..
uiiii...

thanks to cikmal sbb sporting sgt
siap jd photographer on that day too...
pnah tgk pengantin jd photographer?
penah?
hahaha
cikmal mmg gila kuasa...
kahkahkah..
alamak..terkutuk suami..
errkk...sorry2...
hehehe
that is emi..
my only brother yg gatal nk kawen bila tgk akak die kawen...
dh cukup duit ke??baju tu pun akak yg sponsor....hahaha

thanks to all my fren yg dtg memeriahkan majlis saya pd hari itu..
walaupun mcm2 kejadian tragis berlaku,
smpai jugak korg ye..

tp saya sedih sbb sepatutnye adik2 homeroom saya dtg 1 bas ngan cikgu cekgi yg lain..
tp tgh2 jalan...
bas terlanggar besi..
tangki minyak bocor..
terus x jd dtg...
sian dorg semua..
sian...
tp dah xde rezeki..
nk wat cmne kan..
redha je la..

fuuhh..
penat menaip..
panjang pulak entry ni.
sambung next episod plak ye
daaaa



Saturday, October 30, 2010

majlis khatam Al-Quran..
ini juga adalah rancangan mak saya...
saya ikut..
saya x kisah..
mula2 saya tak mahu..
tp bila pikir2 balik..
benda baik..x elok jika tidak ikut...
baiklah...ikut..

nasib baik bkn saya seorang..
adik2 saya temankan skali..
mula2 rasa macam takut nk baca Al-Quran dpn org ramai..
tp lama2 jadi seronok sgt..


macam tidak disangka2 perasaan nervous bertukar seronok..
hehehehe
baju saya recycle saje..
pakai balik baju masa bertunang hari tu..
senang..
tak membazir..

tgk..tgk..
adik bongsu saya paling excited..
siap rampas2 mic dr saya..
lawak2..
die mmg macam tu..
semua benda excited...

owhh..
sopannye saya..
kalau lah masa ni cikmal ada..
mesti die bertambah2 jatuh hati + + ngan saya...
kahkahkahkah...

majlis khatam Al-Quran disambung dgn majlis berendoi @ cukur jambul
2 baby sekaligus..
anak angah ngan anak dayah..

brape byk majlis daa..
letih betul..
masa ni saya dah x involve..
saya dh start make up utk acara seterusnya..
ewah..acara??...haha

ni dayah..
anak die nuril kat bawah ni..

debab..
tembam..
rasa nk gigit2....tp tunggu besar sket..
hehehe

ni plak angah..
baby die masa majlis ni baru je berumur beberapa hari..
x abis pantang lg ni..
tp ligat..
kagum betul...

ok..
abis..
pasni sambung cerita sanding pula...
tunggu..

cikmal..
rindu...hehehe



Friday, October 29, 2010

mak aii
lama sungguh tak update...
rindu ya hamat dgn suami saya blog ni..

ok..ok..
sambung balik..
lepas nikah...
malam tersebut ada majlis lg
majlis malam berinai..

outfit?
saya xde baju 7,8 persalinan..
xlarat haku nk salin2...
pilih pakai baju kurung kain lace saje..
cikmal pakai baju melayu sahaja..
simple!!
saya mmg suka yg simple...
tema adalah hijau lembut..

masa ni mmg x rasa mcm isteri langsung..
rasa mcm tgh main kawen2...
kahkahkah
siap kacau2 cikmal tgh touch up..
make up sket kasi putih cerah berseri..
kahakhakahkah....

baju sedondon ngan kaler dinding bilik plak..
kahkahkah..
elok la tu..
patutnye bilik kaler putih saje..
tp mak yg pilih..
saya redha...hahahaha

cikmal sudah siap..
mari kita bersanding..
hahaha...

mlm ni mcm prektis sanding utk esok la nih..
ehehe..
camne nk senyum..
camne nk posing..
semua belajar time nih..
saya nervous ok...
semua mata tertumpu ke arah kami ..
rasa mcm lalu kt red carpet je rasanye..kahkahkah
lama dok tersengeh2 kt atas tu..
siap sembang2 ngan pengapit...
bila la nk abis acara ni..
org main kompang x mau brenti2..
naik mengantuk haku...
syok sgt balun kompang smpai x pikir perasaan saya yg penat ni..
hahaha

part ni touching..
haziq, anak sedara kesayangan saya selamba dtg salam mak long die..
owhh...touching...touching...


lelaki di atas adalah sgt over...
abang ipar aku tuh..
dia sibuk dok ajar cara2 nk posing2..
adoii..
pening nk ikut posing die..
semua stok posing maut2..

memula layan baling2 petals..
pastu..
haishh....

tgk la sendiri..
malu haku nk publish byk2..
sekeping cukup la...
kahkahkah..

baiklah..
abis cerita mlm berinai...
smbung lg nnt ye..

cikmal ade kt kmpung saya nih..
ade kenduri jiran sebelah umah..
tp saya x balik..
bagus kan??
kalau ikut hati..mmg nk blk..
tp sok pagi2 subuh kelala ade family day..
saya AJK..sbb tu susah nk lari..
sian cikmal..
blk kmpng tanpa isteri kesayangan disisi..
owhh..
saya rindu cikmal la.....
hurmm



Saturday, October 23, 2010

sekarang...
masih bekerja...
sabtu pn sekolah tahu..
ganti..
esok bakal bersanding lagi..
penat TUHAN saja yg tahu..
tapi tidak mengapa..
demi masa depan..
ehh..tiba..tiba..

sebentar lagi..
akan bertemu suami kecintaan..
tidak mahu sebut suami tercinta..
sbb??
"ter"
macam tidak sengaja mencintai lelaki tersebut..
mana boleh begitu...hahah

tik tok..tik tokk..
lambatnye nk abis sekolah ni....



Friday, October 22, 2010

Ya Allah..
saya adalah super duper busy sekarang ini
kahwin tp macam tidak kahwin..
tunggu smpai saya ada masa utk publish cerita kawin ye..
tunggu..
tunggu.....



Thursday, October 14, 2010

Alhamdulillah..
bersyukur sangat2 kerana kami akhirnya disatukan...
macam tidak percaya..
tiba2 saya ada suami..
Ya Allah..
cepat betul masa..

Alhamdulillah...
majlis belah saya berjalan lancar..
kurang sikit2 tu biasa la..
kita hanya mampu merancang tp Allah yg tentukan..

baiklah..
saya rasa tidak berapa elok jika saya membebel2 sahaja tanpa gambar untuk tatapan umum..
saya mulakan entry ini dengan gmbr majlis pernikahan..

kami mempilih 9 oct utk dinikahkan..
kenapa?
sebab...eh..sukati kami lah..hehehe

sumpah saya kata...
perasaan saya masa tu tidak ada rasa apa2..
nervous xde..gerun xde...sedih pun tiada..
saya rasa jiwa saya kosong..
saya macam tidak sedar apa yg berlaku..
saya tunduk je..
sepupu2 saya semua mentenangkan saya..
tp saya tidak ada perasaan laangung waktu itu..
tidak tahu kenapa..

tapi selepas akad nikah selesai..
baru la saya berasa sedih...
sebab saya rasa saya macam makin jauh ngan family saya..
saya sebak sebab akhirnya Allah satukan kami juga..
saya terharu..

selepas 2 kali lafaz akad, barulah saya sah bergelar isteri kpd cikmal..
tersasul2 die..
kesian..tangan berpeluh2 salam ayah tu..
tapi cikmal nampak cool sangat..
saya lega...

ni acara batal air smbhyg..
saya dpt gelang n rantai..
tp cikmal pakaikan gelang je..

saya bg cincin suasa sahaja..
tidak mampu untuk memberi platinum la cikmal..
ehh...selamba panggil cikmal..
tidak elok tu..
ehh...tp malu la nk panggil sayang2 bagai kt sini..
tidak sesuai..

ni part paling emosi ptg tersebut..
macam biasa..
saya sudah boleh agak akan ada drama air mata..
sesiapa dah lalui ni mesti paham kenapa nangis2..

baju merah itu adalah family baru saya..
maknanya saya ade 2 mak, 2 ayah sekarang ini..
yg lain2 tu..jgn jeles ye
hahaha

hantaran semua handmade sahaja..
cikmal creative gile wat sendiri..
saya mintk tlg kakak buatkan..
saya order je nk macam mane..
tp saya sgt2 berpuas hati!!
sangat!
nanti saya akan buat entry psl hantaran tersebut ye..
saya excited ni..hahah

ecceh..
malu lah letak gmbr ni..
tp nk letak juga..

smpai sini dulu cerita nikah..
nanti saya sambung cerita wedding ni lg ye..
saya mahu mensettlekan kerja2 skolah yg tertangguh ni
daaaa



Tuesday, October 12, 2010

ini dahulu..
saya baru pulang..
nnti saya cerita lg ye..
tunggu



Thursday, October 7, 2010

lagi sejam saya akan bergerak pulang ke kampung..
owwhh
owhh..
bermakna hari ini adalah hari terakhir saya sebagai bujang di sekolah..
owhh..
owhh..
perasaan saya saat ini?
semua ada..
sedih..pilu..gembira..excited..
campur2 macam air batu campur..
ehh..lama dh x mkn abc..
igt mcm mahu mkn abc sebelum kawen..
haha
lepas kawen pun boleh iza..

sudahlah..
saya mahu kemas kemas..
bersiap..
bye bye korang semua..
bunyi macam mahu pergi mati pula..
haishh



;;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LilySlim Fitness goals tickers

LilySlim Fitness goals tickers

tik tok

Daisypath Wedding tickers