ni blog izza yg punye...ade sesape x puas ati? sape xpuas ati..sila create blog anda sendiri...
RSS

Friday, May 27, 2011

tak sabar nk menjejakkan kaki di shah alam..
dah lama tak menghirup asap kenderaan di bandar..
kahkahkah...

esok sabtu..
hari untuk berdating dengan suami..
yeay!!

mcm biasa..
kene ikut pergi kerja dulu..
then baru boleh dating..

mlm kita tgk nur kasih ye..
jgn lupa yang...
tapi kalau full house camne?

huhuhu...




Thursday, May 26, 2011

duduk sorang2 memang rasa macam masa tu lama sangat..
kalau duduk dengan suami..
malas nak komen lah..
sebab duduk ngan suami hanya sekali sekala...
shhhh..sudah..nanti sedih..
mari cerita pasal makanan..

mood bertukar : ceria...
haha...makanan memang boleh menceriakan kan..
kihkihkih..makin gemuk la..
ni pun dh naik 5, 6 kilo..
dimulakan dengan kek lapis strawberry..

bukak peti ais nampak sos strawberry bnyk lg..
macam sayang je kalau tak pakai..
so buatlah kek ni..
dapatkan resipi di sini
dulu buat dgn blueberry..
kali ni tukar strawberry plak..
dulu kemain rajin lg nk layer satu satu..
sekarang malas..
kukus semua lps tu potong then baru letak sos tu..
senang!

haritu masa parents aku dtg,
dorg bawakn pisang 2 sisir..
1 sisir mak aku gorengkan..
lg 1 sisir dia suruh buat pengat..
so..ting..jadila pengat pisang

yg tak bestnya masa masak ni semua dah balik..
cikmal tak dapat rasa sbb masa dia blk tu, pisang x masak lg..
xleh nk memengat..hahaha
maka dengan itu, aku distribute la dekat jiran2 sorg sikit..
tinggalla semangkuk utk aku jamah mlm tu..ehehe...
resepi?
belasah je..
gula, santan, pisang, air..senang..
agak2 sendiri la nk letak byk mane ye..




Wednesday, May 25, 2011

entry dimulakan dengan gambar si gedik

owh..
tak sangka mempunyai adik segedik itu..
kahkahkah..
kecik2 dah pandai ambik gambar mcm tu..
ni dah tentu2 pengaruh FB..
FB memang tak berapa bagus kalo bab2 tu..
tp kalo bab sharing info...i like!

3 minggu tak jumpe cikmal..
kalau masa belum kawen dulu, ianya perkara normal..
bila dah kawin..
automatik jadi paranormal..hahaha..
lama tu..
korang yang husband g kursus 2, 3 hari pun dah kecoh rindu2an...
ni kan pulak kalau tak jumpa 3 minggu...

kalau ikutkan jadual bulan mei, cikmal balik pd 15 ngan 16 mei..
tapi time tu pulak la aku kene g pengkalan chepa, buat benchmarking..
cheiitt....
so next turn adalah turn aku..start 28 sbb masa tu dh start cuti skolah kan..
nasib baik la adik aku dapat uitm arau..
so maknanya aku kene g hantar dia..
dan maknanya cikmal akan blk ke pangkuan isteri pd 21hb...
kahkahkah....tak sempat nk merindu lama2 sket..
hahahah..

ni adik aku yg dpt masuk uitm arau tu..
jauh betul blaja..
tak pnah berpisah langsung ngan mak ayah...
rasakan lps ni..
hahaha
tp payah gak blaja jauh2 camtu..
nk balik la nnti..
tau la kan..kampung aku tu mana ade bas direct..
mesti nk kene lompat 2,3 biji bas baru smpai sabak..
aku yg kt taiping ni pun nk kene naik 3 bijik bas baru dpt jenguk mak ayah..
ni kan pulak die yg jauh nun kt sana..

balik dr hantar dia, kami singgah kejap kt padang besar..
dah alang2 kt perlis tu kan..
tak jauh mana pun..

mak ayah aku bukan main memborong sakan..
penuh boot kete..
barang meniaga katanya..
nway, mak aku blanje kuali ngan periuk..
ahaha..mcm lawak..
mak org lain blanje baju, kain..
mak aku blanje periuk belanga..
nampk bno suruh anaknye rajin masak..
baiklah mak...

cikmal berlakon jd penjual..
siap cakap kelantan..padahal ni kan kt perlis..
tak paham betul aku..
layan la..suami sendiri..
eh..tp kami memang suka berlakon pun..
kalau call pun mcm tu gak..
kdg2 blakon jd cikgu ngan anak murid..
kdg2 blakon jd org bank la..
hahah..org2 keliling aku dah paham sgt dah...

balik tu semua pengsan..
letih berjalan sakan..
mak siap demam2 lg tu..
esoknya semua balik..
tinggal aku sorg sepeti sedia kala..
begitulah kehidupan..huhuh




Wednesday, May 11, 2011

haku sangat excited....
feeling2 macam baru semalam kawen..
kahkahkah..
siap dengar lagu "aku cinta padamu" by siti..
yeww..
apa kaitan?

i tempah frame yg print out terus gmbr tu..
td akak tu cakap sudah siap..
terus mintak tolong office mate bawakkan balik..
sbb saya tak masuk opis 2 hari ni..
kursus!!

punya lah tak sabr nak gantung frame tersebut..
tapi..
saya tak pandai..
kene tunggu cikmal..
bab bab gantung frame mmg saya serah bulat bulat lonjong kat dia..
dia macam terror sedikit dari haku ni..
kalu haku yang gantung, kompem senget!

sudah 2 minggu tidak bersua muka ye cikmal..
minggu depan jangan lupa pulang ke pangkuan isteri ye...
i ade kerja untuk u..
gantung frame!
kahkahkah



its almost 1 am...
feel very tired coz i have 2 extra class tonight..
plus today I've to settle down some urgent works b4 going to Transkrian tomorrow..

but..
i can't sleep!
my mind keep thinking of someone

my darling husband,
i really miss u right now..
really..

arghhh..
really hate this feeling!
be patient iza!

yes i will



Tuesday, May 10, 2011


thanks a lot!




Monday, May 9, 2011

hari ini cuaca begitu panas..
kepala terasa berat..
tapi perut terasa macam mahu makan cream puff..
ahaha....apa kaitan kepala berat dengan perut nk mkn cream puff??
belasah lah!

i takde kereta..
jadi tak boleh suka suka mahu keluar mencari cream puff dekat kedai kek..
jadi i decide nak cuba buat sendiri..
balik sekolah petang tadi terus bertungkus lumus membuat cream puff


oven adalah ihsan daripada emak..
emak, setelah mendapat oven hadiah daripada abangnya, terus let go oven ni bagi saya..
tapi tak apa..berguna juga..
mula2 testing pakai oven ni terus blackout satu rumah..
rupanya wire kat dalam tu ada yg tercabut..
nasib baik abang saya datang tido umah saya haritu..
die yang betulkan..
terus gembira sebab lepas ini boleh bakar macam macam..
tapi sediakan saja wang lebih untuk bayar duit api.
kahkahkah

hasilnya not bad..
tapi kenapa macam tak naik gebu?
saya rasa sebab saya pandai pandai ubah resepi..
kahkahkah...
next time nak try lagi sebab sangat sedap..
aahhh..
gilelah sebab cakap masakan sendiri sedap..
habistu..
suami tiada untuk komen..
so, komen sendiri saje!

next resepi saya adalah red velvet kek..
saya mahu cuba buat jugak sebab macam sedap!
kau memang semuanya sedap iza!
gulpp....ehehehe



since i'm feeling especially needy today,
saya pun terfikir macam mahu membuat love letter kepada suami..
ahaks..
memang engkau takde kerja lain ye iza?
ada..kerja saya adalah mengingati suami..
gila! iza obses dengan suami sendiri..
hey...lantaklah..
kahkahkah..


dear my darling husband,
...
........
...........
..............
..................


eh...tiba2 rasa macam malu pulak nak buat love letter sebab kau orang semua akan baca..
malulah..
nk kene buat protected entry lah saya rasa...
kahkahkah



Sunday, May 8, 2011

Selamat Hari Ibu, emak..
kelu tanpa kata..
sukar mengeluarkan bicara..
sebak bila bercerita perihal emak..
tanya saja suami..
berapa banyak airmata tumpah tatkala berbicara tentang seseorang yg dipanggil emak

tahun ini..
tahun pertama emak menyambut hari ibu kepada 6 orang anak..
tahun pertama emak meyambut hari ibu sebagai seorang mertua..
tahun pertama juga emak menyambut hari ibu dengan kehilangan anak sulungnya kerana telah disunting..


emak,
kaulah segalanya..



sudah lama tidak keluar dating bersama suami sendiri..
huhu...
lama kan cikmal..
x igt la bila last..
tp memang sudah agak lama..
tak sabar mahu mentunggu cuti sekolah bulan 6 ini..
cikmal cakap, mungkin start bulan 6 nanti die dah tak kerja hari sabtu..
bestnye..
ahha..

eh..
adik saya dapat masuk uitm arau..
huhuh...jauh betul..
nanti kena hantar beliau la 21 mei ini..




Friday, May 6, 2011

sedang mentonton maharaja lawak secara solo...
rakan duet berada di shah alam...
ahahahaha..
makin boring plak maharaja lawak ni..
mari cerita benda lain..

di suatu pagi di hari yang saya anggap indah tp rupanya...

akak tu >> "makin berisi kamu sekarang..akak dulu badan kurus je..dh ada anak baru berisi"

saya >> "oh ye ke..memang pun...saje je suka gemuk mcm ni"

kahkahkah
ayat penyedap hati..
padahal kalau nak ikutkan..
menyirap je..
eee..
benci betul la..
apsal sibuk2 nk compare badan ngan org lain??
ko kuar dr tempt yg sama ke?
baka kita sama ke kak oii??
tak paham betul la..
boleh tak kalau ko tak payah sibuk
ni mesti keje ko dok menengok perubahan badan org kan..
patutla keje xsiap..
mensibuk jaga tepi kain orang..
stress haku!!

dah makin xde semangat nk mengkuruskan badan..
m.a.l.a.s!!!
meluat




Thursday, May 5, 2011

mentunggu student punye la lama
mana pergi diaorang ni..
kelas diakhir waktu memang menyeksakan betul..



sudah 12 lebih..
selalunya waktu2 begini saya sudah nyenyak dibuai mimpi mimpi indah..
tapi..
malam ini
lain..
baru menterima berita kehilangan seorang kawan..
terkejut sudah pasti..

bayangkan..
dalam usia semuda 28 tahun..
dia dijemput Ilahi...
bayangkan jika dalam waktu ini, nyawa saya dijemput-Nya..
sudah bersediakah saya?

Ya Allah..
sungguh menginsafkan..

kepada keluarganya,
takziah..
semoga tabah..



Monday, May 2, 2011

suami disisi ketika ini..
alangkah seronok boleh bersantai santai bersama suami di hari cuti..

tapi esok pagi pagi beliau sudah kena bertolak ke putrajaya..
rasa sungguh sekejap..
eh..masa..berhentilah seketika..
ahaha..tak mungkin!
cukuplah seketika..
bln depan jumpa lagi..
insyaAllah...

ada aiskrim dalam peti ais..
mahu pergi menikmatinya sekarang..
tapi..
gemuk!!




;;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LilySlim Fitness goals tickers

LilySlim Fitness goals tickers

tik tok

Daisypath Wedding tickers