ni blog izza yg punye...ade sesape x puas ati? sape xpuas ati..sila create blog anda sendiri...
RSS

Wednesday, September 29, 2010

owwwhhh cikmal...cepatla sembuh

owwwhhh cikmal...cepatla sembuh

selepas ini..
tajuk mungkin akan ada perkataan blablabla... diikuti perkataan "terakhir semasa bujang"
mesti...
sampai 9 oct nanti..

sempat..
saya sempat buat semua ini..
hari2 terakhir seorang bujang..
ecewah...
patut diisi dgn aktiviti yang mungkin anda tak dapat lakukan bila sudah tidak bujang nanti..
seperti ini..
ini...
bersukan..
haha..
bukan bermakna nnti sudah tidak digelar bujang tidak boleh bersukan..
tp sukan jenis apa mesti dihadkan oleh pihak suami nanti..
baik bersukan secara puas2 sebelum menyesal kemudian hari kerana suami tidak mengizinkan anda bermain itu ini..
owhh..futsal..saya rindu nk sepak terajang bola..
rindu..

sukan GURKA tahun ini tiada game futsal..
tiada....
macam mana kampung gajah tempat lahir ayah tiada gelanggang futsal ni??
saya sedikit musykil..
bukankah sekarang gelanggang futsal berada dimana2 sahaja..
hmm..
xde peluang mahu melepaskan rindu bermain futsal..
mungkin lain kali..
mungkin la...jika si suami mengizikan..
owhh..suami..tolonglah sporting..fuh..fuh..hahah

paling menarik adalah bola tampar..
bola jaring sudah bosan kerana dari sekolah rendah sudah berkecimpung dlm arena jaring menjaring ni..
sekarang mood mahu tampar mentampar pula..
kahkahkah..

disebabkan terlalu rindu akan futsal..
bola tampar menjadi pilihan kerana boleh menggunakan kaki ..
haha..
alasan tidak logik..
tak kisah,,
janji boleh mensepak..
team b.tampar perempuan kalah teruk memalukan sungguh sungguh..
kahkahkah..
training 2 jam sahaja..
mana cukup..kan...
mmg patut kalah..hikhikhik

b.tampar lelaki adalah hebat kerana menjadi johan..
tahniah..
semua pemain adalah superb..
training dr thn lepas..
kalau tidak menjadi johan..
mesti malu kan..
hihihi
kebetulan thn ini GURKA berkampung di MRSM Pasir Salak..
kebetulan rumah ketua warden di kawasan tersebut..
kebetulan tebu tanaman beliau sudah masak..
kebetulan beliau mempunyai mesin tebu di rumah..
kebetulan beliau ajak singgah rumah..
kebetulan....
haha..byknye kebetulan...
maka minum air tebu free la kami pada hari tersebut.

saya kagum sebab tidak pernah ada pengalaman memesin tebu..
rumah ketua warden adalah papan..
gegar2 rumah beliau dek mesin tebu tersebut..
kelakar..
nasib tak runtuh je rumah..
dengan kami yg excited lompat kulu kilir ni..
teringat rumah opah..
dulu2 balik kampung mesti main kejar2 sebab suka dgr bunyi bising lantai papan umah opah..
pernah sekali lari2 lompat pastu papan umah opah pecah maka kaki haku masuk terjerumus ke lubang berkenaan..
hahaha..
tapi sekarang rumah pun dah reput...
sudah..sudah..itu semua kenangan belaka...ehehe

best rumah kampung begini..
dgr ayam berkokok..
udara fresh..

sesi minum2 sahaja..
tiada makanan langsung sebab ketua warden adalah single mingle..
sape mahu??hahaha

baiklah..
semua sudah kembung minum air tebu..
kene balik MRSM Pasir Salak meneruskan perjuangan menjulang nama MRSM Taiping..
tapi...
haraaaamm..
taiping kalah...kahkahkah

eh..
saya main ping pong juga tahu..
tp sama mcm b.tampar..
kalah juga..
tp at least saya try..
try tahu tak...



Friday, September 24, 2010

tinggal 2 minggu lagi..
2 minggu..
2 minggu...
mak aii..
makin takut saya ni..
rasa mahu tunda je majlis tersebut..
hehehe..
mau cikmal pancung saya nanti..kahkahkah

tadi saya edarkan kad jemputan kt sekolah a.k.a maktab
Ya Allah..
tahu apa yg saya rasa?
menggeletar..menggigil gigil tgn saya..
sampai kene tegur..
malu...malu...
korg yg pnah ada experience saya nk tnye sket..
mmg macamtu ke?
ke saya yg over?
heheh

esok saya akan ke mrsm pasir salak..
ada sukan guru+kakitangan..
ye..
saya tahu..
saya dah nk kawen dah..
nnt muka gelap kene panas...
tgn lebam2..kaki sakit2..
saya tahu itu semua..
tp sblm kawin la nk wat semua tu kan..
kan..
eheheh
bila saya ckp kt cikmal "nnt gelap la"
die suruh saya pakai sunblock..
die memang best la..
xkesah pun kan..
ehehe

kasut nikah saya dah jumpa..
tp bukan yg macam saya nak la..
xpe..
asal ada sudah..
x larat nk cari dah...
kahkahkah...
nnt saya reveal..
simple je..yg penting murah....hakhakhak

nanti saya update la ye
ehehe...saje letak title kasut nikah..hahahaha..



Wednesday, September 22, 2010


bukan..
bukan...
tp betul jugak..
untuk diet...
kahkahkah...
sudah terlambat iza...
terlambat ok!

baru perasan yg fruit salad adalah sangat best..
selama ni mkn buah begitu sahaja..
tak berapa lalu nk telan..
ni mkn buah byk2 sbb xmahu sembelit..
nangis wei....menahan sakit sembelit...
ehehehehe..

ada green & red apple, pear, plum, grapes, orange..
igt nk masuk tembikai sekali..
tp susah nk beli sbb tembikai bukannye ade jual sepotong2 kt sini..
lupekan saje..

yg bestnye..
sekarang dah xsembelit..
tu yg lg bersemangat nk mkn mcm2 buah tu...
poyo...baru sedar kan...
teruk...teruk



Tuesday, September 21, 2010

anda suka part ni?
saya xbrape nk suka..
sbb saya adalah sgt tidak kreatif..
boleh dikatakan fail juga bab bab begini..
tiada seni....

kami berdua planning nk bg hantaran sikit masa nikah nnt..
pening2 la kepala pikir camne nk deco hantaran ni...
igt nk wat fresh flower..
tp mesti susah sbb kt tmpt saya tu agak susah mahu mendapatkan fresh flower..
slalu ada carnation je which is yg saya tahu mmg tidak lawa untuk letak kat dulang hantaran...
tidak..tidak..
lagipun saya mmg x brapa suka carnation..
saya lebih suka rose..
putih..
sbb saya rasa macam suci je..
ade plak baby breath (google ye kalau nk tahu bunga tu camne) mengkelilingi rose putih tersebut..
owwhh...lg nmpk suci murni..
tp cari baby breath kt sabak bernam tidak jumpa pula...
hampa...kecewa..
xpe la..
rose putih saja la nmpknya...


kamu semua rasa saya deco sendiri ke hantaran tu?
teka...teka..
hahaha...
mestilah tidak...
saya tgk2 saje..
jd bos pantau dr dekat sambil tolong sikit2...
cousin saya a.k.a kakak sesusu yg tlg..
die offer ok..
bagai mengantuk disorongkan bantal..
saya bersetuju saje..
org tangan xbedung kan...x sanggup nk tgk hasil tangan sendiri...

bunga tangan pun die tlg buat..
tp macam xbest sgt sbb xckup bunga la..
mahal gile bunga tuh..
nnt nk try jugak cari baby breath..
cantik sikit kot...
nak tgk hasilnya?
tunggu la wedding day nnti ye..ehehe



Monday, September 20, 2010

jenuh pikir nk bagi door gift ape pd tetamu semua..
pening..memang pening...
budget ciput..
tp kehendak kemain besar lg..
tp saya mmg takde idea mahu bg apa pd tetamu..
mak pun pening kepala mahu bg apa..
saya lagi la..
kalau boleh tak mahu bagi apa2..
kahkahkahkah...kejam!

tiba2..
pakcik saya ckp jgn beli door gift..
die mahu bagi..
owwhh...saya melompat girang la..
jimat!!!!

itu die..
tidak perlu susah payah mahu meletak riben2 bagai..
semua sudah settle..
tinggal mahu packing letak dlm paper bag sahaja..
lepas itu..mak ckp xkan mahu bg itu semata2...
so emak ckp nnt die beli kerepek sket pack kecik2 masuk skali dlm paper bag..
saya ckp...baiklah..hahahaha
tengok..tengok..saya cuba menjadi anak yang taat..kahkahkah...

door gift settle...lepas ini ape pula??
tunggu



kali ini saya rasa kelakar sedikit..
bagi saya la..
bg kamu saya xtahu la samada kelakar atau tak..

semasa sesi pembelian cadar tempohari..
saya x check pun saiz bantal
sekali tu..
masa sesi testing cadar di rumah..
baru saya perasan yg semua bantal bukan normal saiz..
adoii..
ini bermakna saya kene cari bantal lain la...
haiishhh..
tp emak ckp..baik buat bantal kekabu..
owhh..mak memang bijak..
sbb kt kmpung saya agak senang mahu mencari kekabu drpd cari bantal saiz kingkong itu..

mak beli 3kg kekabu ngan kain warna putih utk buat bantal tersebut...
mak jahit sendiri dengan bantuan saya mencucuk benang dlm jarum mesin..
hahahaha...mak saya rabun ok...tp gigih mahu menjahit..
saya plak yg stress sbb benang mesin asyik putus je..
saya kene bangun cucuk balik benang kt jarum tu..
hahah...tp oleh kerana mak tgh bersemngat..
so saya kene lebih bersemangat....hikhikhik
mak bermula lah sesi mengisi kekabu kedalam bantal..



saya degil..
mak ckp buat kt luar rumah sbb nnt kekabu terbang2..
saya nk jugak wat dlm rumah sbb bleh layan tv sambil wat keje..
hahaha....
sudahnye abis 1 umah penuh kekabu..
sampai masuk dlm lubang hidung la..hahahah..lawak..lawak..
saya paksa adik sapu..
best kan jd kakak...bleh arah2 kan adik..
hahahaha...

so bantal sudah siap..
4 biji + bantal super big..
mak ckp mahu buat bantal nikah 1..
sbb yg ada 1 saje..
tp yg tu belum siap lg..
kekabu abis..
owwhh...3kg kekabu tidak cukup tahu..
saya pergi beli lg 3kg..
1kg = RM8
RM8 x 6kg = abis duit saya....hahahah
tp saya rasa berbaloi sbb bantal kekabu kan tahan lama...
kalau beli bantal foam..
mesti kos lg tinggi kan...



Sunday, September 19, 2010

pejam celik...pejam celik , tinggal 20 hari saja lagi .
Ya Allah...

kenapa macam pantas sahaja masa berlalu..
kenapa??
owwhh....

saya rasa saya dh kene start belajar menterima kenyataan yg bakal berlaku dalam hidup saya sebentar sahaja lagi..
kene belajar...kena!!tahu

baiklah...
20 hari akan datang..akan berlaku satu keajaiban....

  • tiba2 saya bergelar isteri...isteri oii!..tiba2 ada suami..semua macam tiba2...kenapa?hahaha
  • nanti apa2 surat lantikan dekat sekolah mereka akan letak nama Puan Izatul..bukan lg Cik Izatul..owhh..susah la saya nk tgk list sape kene masuk meeting lepas ini..sbb slalunye saya akan tgk nama "Cik" dahulu..kalo ade, baru saya proceed baca notis tersebut..maknanya nanti saya kene baca notis secara betul2 la kan..
  • dapat partner baru dalam hidup...dapat kawan baru.dapat rakan kongsi baru.dapat suami baru..hahah...macam sebelum ini pernah mempunyai suami je..dapat musuh baru...kahkahkah...musuh?tak..tak..takkan la suami jadi musuh pulak kan..tidak baik...
  • kene tukar status dlm FB.Relationship Status: Married to Cikmal..ehh...cikmal sudah ada FB tahu..kalau kamu rajin..pegi la add die..kesian die...kawan sikit je..hahaha
  • selepas ini kene report semua aktiviti kepada cikmal..slalunye haku main redah saje..kdg2 pegi jln2 jauh pun tidak bgtau die pun...yela..takat tunang je pun kan..kang ada plak yg rasa meluat kalo takat nk g kedai beli bawang pun nk kene bgtahu tunang..tp lepas ini tidak boleh tahu!tidak boleh...kene bgtahu juga..sbb die kan sudah bertukar status menjadi suami...tp kalau mahu ke tandas sekolah kene bgtahu suami juga ke?errr
  • bakal mentukar panggilan dr "awak" kepada _____...tidak tahu la...tidak decide lagi mahu mempanggil apa..tp mmg kene tukar..nanti kalau panggil "awak" juga..dikhuatiri tidak menghormati sang suami..sanak saudara juga mesti akan mentegur jika tidak menggunakan panggilan yang sepatutnya...
  • akan berstatus weekend husband & wife..yang ini saya tak tahu mahu lalui nya macam mana..mungkin saya tabah...mungkin tidak...tidak tahu lg..biarlah waktu mententukan..biarlah...
  • dalam masa 20 hari saja lagi akan mempunyai satu lagi keluarga...ayah mertua, mak mertua, abg ipar, kakak ipar, biras, anak sedara...owhh...meriah..tp takut tidak dapat mensesuaikan diri..maklum saje..saya ini pendiam..kahkahkah
  • akan mengkongsi semua benda dengan suami..semua...semua la..maknanya tiada rahsia antara kita la ye cikmal?alamak...takutnye...hihihi
  • kena masak2 untuk cikmal..kene!!risaunye..takut cikmal keracunan pula kan..kahkahkah...tp saya berazam mahu menggemukkan cikmal..hahah..nnt saya gemuk sekali macamana?lagi satu..kami kan bakal duduk berjauhan..macamana mahu merealisasikan impian mahu menggemukkan beliau?hmmm
  • akan berulang alik dr taiping - shah alam dgn menaiki bas mungkin...bas ok..bas....kereta saya xboleh jln jauh2 sgt..kene bersedia dr segi mental dan fizikal keletihan yg bakal muncul nnti...
  • lepas ini kene belajar cara2 tidak tidur selepas sembahyang subuh..nanti kelak jika berada di rumah mertua bukankah tidak elok jika menantu bangun lewat...kalau rumah ibu bapa sendiri tidak mengapa juga lah...adoii


saya rasa cukup dulu la sampai sini..
saya baru perasan ada benda penting saya tak buat lg..
nanti saya sambung next entry ye...



adakah anda tertunggu tunggu update dr saya??
baiklah..
mood saya kembali pulih..

mari ikut saya mengembara bercerita tentang persiapan kahwin saya yg tinggal beberapa hari sahaja lagi..
owhhh..
owhh...
beberapa hari saja lagi!!

kad kahwin sudah siap..
tinggal nk beli setem edar kt kwn2..
sedara mara dah siap2 edarkn masa raya aritu..
collapse haku g jln raya tahun ini..
semua rumah kene jengok..
sbb nk bg kad jemputan...
haiiahhh letih...


saya tempah kad ni kt puchong..
jauh bukan..
tp nk jimat kos punye pasal..
xpe..
saya sanggup..
bak kata pepatah..
menyelam sambil minum air..
saya turun sana sambil reunion dgn kwn2 saya + cari barang hantaran sekali..
bukankah jimat masa+kos..kan...

saya tempah kt sini..
murah..
berbaloi usaha saya mensurvey berbulan2..
design ok...
kertas pun ok..
harga pun ok jugak..
harga kad RM0.39 saje..
campur ngan artwork RM 50
campur ngan sampul bercetak RM 50 jugak
so total kad 1000pcs adalah RM490
share ngan cikmal..
hahaha...lagi la jimat..
xcukup, saya mintk ayah potostat..
kahkahkah...

ok lah..
kawan2...
tunggu la kad saya sampai ye..
jemput la dtg ke majlis saya..
bersama2 meraikan cinta kami..
kahkahkahkah
uweekkk



Thursday, September 16, 2010

memang tiada mood langsung utk update..
tp..
cikmal insist suruh update juga..
saya turutkan saja.
walaupun anda bakal disajikan dgn entah apa2 entry..
terima saja lah ye..

tahun ini
raya saya adalah biasa biasa sahaja
saya agak blurr membuat persiapan raya..
macam tiada semangat mahu berhari raya..
entah kenapa...
mungkin sbb ini raya terakhir saya sebagai bujang..
mungkin....

raya pertama tahun ini saya berada di sabak bernam sahaja..
tidak pulang ke kampung seperti thn2 sebelumnya..
raya ke-2 baru pulang ke teluk sareh..
kampung mak..
ahh..kampung mak dgn ayah jarak sekangkang kera saja..
tidak ada masalah..


itu scenery umah sedara ayah...
saya panggil ucu nok rasanye..saya x sure plak...haha
dah tua dah die..
dulu masa kecik2 mmg rumah ni antara yg wajib disinggahi...
ucu nok sgt best sbb sentiasa buat lawak..
smpai sekarang xberubah2..
umur menjangkau 90 thn tu...

tgk tu...
baju saya recycle baju kerja sahaja..
saya mmg xde mood nk melaram lebih2..
dgn muka xbedak..
ape pun xpakai..
teruk betul rasanya..

handbag ihsan dr adik saya, emi..
die belikan haritu..
kalau die x belikan..
saya pakai handbag kerja sahaja..
hahaha...
xde mood betul...

tgk muka mak saya...
masam semacam...hahah...
mak memang super garang..
kahkahkah...
xbaik kutuk mak saya kan...
ehehe..

eh..
cikmal bg saya duit raya..
macam seronok gile kan..
terima kasih ye..
nape bg duit raya???hehehe..gile..dah bg tanye plak..kahkahkah.

baiklah..
itu sahaja..
mahu tido..
esok terpaksa bergerak ke taiping..
cuti sudah abis..



Tuesday, September 14, 2010

saya berada dalam mood stress
itu sahaja buat masa ini..
kalau hilang stress dlm masa terdekat ni..
insyaallah saya update lg...


Thursday, September 9, 2010

owhh..
pantasnya masa..
saya terkejar2...
tinggal lagi sebulan sahaja..
itu bermakna ada lebih kurang 30 hari lg..
30 hari je lg izza..
alamak...
takottt



Wednesday, September 8, 2010

ini saya rasa kelakar
macam mana saya boleh terskip episod empat nih?
malu saya bila ada org tegur episod empat tidak publish lagi...
hehehehe...

apa mahu cerita?
saya ketandusan idea..
sekarang kepala saya kosong..
risau..buntu..segala macam ada..
lusa adalah hari raya..
tapi saya sedikit pun tidak ada mood untuk berhari raya..
sepatutnya saya kene sambut raya ini dgn bersungguh2 kan..
kerana thn ini saya akan beraya sebagai gadis bujang utk kali terakhir insyaallah...
tapi..
baju raya pun saya tak ambil pusing..
semua emak yang settle kan..
saya ala kadar sahaja..

emak membebel2 ckp saya macam tidak berbuat apa2 persiapan..
arggh..
saya tidak tahu la..
saya kenapa...

ya Allah..
saya sudah mula membebel...
ok..ok..
mari kita mulakan dgn cerita persiapan episod 4..



HIV Test..
sudah settle..
seminggu sblm saya berangkat ke muar haritu..
cerita sudah lama..
basi barangkali...

kamu mahu tahu tak...
saya menggeletar gila semasa membuat ujian ini..
saya tak tahu la kenapa..
mungkin sb takut dgn jarum...kahkahkah..
bila semua settle...saya lega..
saya -ve..
ehehehe..

selain itu..
borang2 nikah juga telah selamat saya settlekan dgn bantuan ayahanda terchenta..
terima kasih ayah..
so nanti..
ayah akan nikahkan saya..
aiyokkk cikmal...
takut tak??
ahahaha..

baiklah..
ini sahaja lah..
nnt kita sambung episod seterusnya ye...



Thursday, September 2, 2010

ni saya nk tanye ni...
saya ni pemalas bab2 baca membaca ni..
so saya mahu mengambil kesempatan ke atas blog ni..
mahu bertanyakan soalan kpd anda semua..

saya ingat mahu pakai line phone under cikmal..
so that nnt bleh call free to each other..
tp saya mahu kekal menggunakan nombor phone yg lama..
sape tahu plan tu mcm mane??
boleh x explain kt saya?



Wednesday, September 1, 2010

saya telah diarahkan untuk men'design' kad jemputan...
saya design la dgn rela hati..
lihat rajah dibawah....
cantik tak??
camne saya boleh terletak gambar ketupat dan pelita itu..
padahal ini adalah jemputan berbuka puasa..
owwhh..
sudah distribute pulak tu..
malu la saya...
hahaaha

esok saya akan mkn free kt Flemington..
nk bwk suami..tp belum ada..
kahkahkah..owhh...menggeletis!!
saya perlu berseronok2 dengan geng2 bujang la ni nampaknya..
seronok!!



td saya scrool blog saya ni smpai bawah..
saya tgk wedding ticker..
Ya Allah..
tinggal lagi 1 bulan 1 minggu 1 hari sahaja lagi saya akan bergelar isteri kpd cikmal..
kenapa macam cepat sangat saja??
saya takut!!



jangan pelik..
tajuk memang kadang2 mengkelirukan..
bulan 8 banyak sungguh celebration..
hari ulangtahun per'kawan'an kami juga jatuh pd bulan 8
sudahlah favourite number juga adalah 8..
semua la 8...
memang lucky..hehehe

baiklah..
cikmal buntu mahu menghadiahi apa kpd saya..
sudahnya die bawa saya ke booth clinique..
pilih saya mahu apa..
saya ambil ini sahaja...

itu pun sbb facial cleanser sudah rosak terkena panas hari itu..
saya letak atas dashboard kereta beliau..
panas...
terus jadi kemek2 botol itu..
sudahnya saya takut mahu pakai..
takut berlaku iritasi nanti...
owhh..scary...

bila saya fikir2 kembali..
rugi saya tidak ambil ini...


sudah lama menginginkan ini..
lama...
saya belek2 tenang2 lepas itu letak balik..
rasa macam membazir duit sahaja kalau ambil ini...
saya tengok ini pula...
ini menjadi idaman slps supercity sunblock tempohari..
sunblock die mmg best..
syg mahu guna..
sales assistant sgt best..
die explain detail pd saya psl produk ini..
tp sudahnya saya tak beli juga..
sbb saya rasa ini bukanlah keperluan saya dlm waktu terdekat..
saya lupakan sahaja..
dan mentinggalkan booth tersebut dgn facial cleanser saje..

cikmal..
terima kasih..
awk dpt apa???hehehe



;;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LilySlim Fitness goals tickers

LilySlim Fitness goals tickers

tik tok

Daisypath Wedding tickers