ni blog izza yg punye...ade sesape x puas ati? sape xpuas ati..sila create blog anda sendiri...
RSS

Wednesday, April 25, 2012

selamat pagi..
eh..dh tengahari rupanya..
duduk dalam lab xperasan pun pagi ke tengahari sbb sejuk sentiasa..
tp xbagus utk kesihatan kulit sbb lama2 jadi kering..
owh..xsuka..
nnt nmpk mcm org x sihat..

rasa mcm nk beli pc je..
sbb blogging pakai pc lebih memuaskan rather than laptop/android...
laju je menaip...
mencurah2 idea..
skrg ni laptop pun dh jarang on..
malas kemain..

eh.
nk cerita lain sebenarnya..
lain plak yg ditulis...
sebenarnya..
dah lama dh berniat nk buat benda ni..
tp slalu x jadi..
malu kot..
ahahah..

buat apa???

nak panggil cikmal dengan panggilan lain selain "awak"..
wakkakaka..
gile!
eh..ini serius..
tp smpai sekarang x jadi2..
ttp gak panggil "awak"..
member2 pun pelik gak..
tp nk wat cmne..
xleh nk ubah la..
eh..bukan xleh..
tp..
mcm aku ckp td..
malu kot..
ha??? dengan suami pun nk malu??
eh..mestilah..
aku kan pompuan..hahahha

bila nk panggil nama lain contohnya "abang"..
macam pelik je..
cikmal pun suka usik2 kalo aku panggil abg..
so ..
terbantut..
"awak" la smpai sekarang..

tp..
nk gak jd cam org lain..
panggil abang ke...
sbb nmpk mcm lebih hormat..
bkn la aku ckp panggil "awak" tu x hormat.
bukan mcm tu..
tp..alaaaaa...korang paham2 sendiri la..

haishhh..
camne ni??
hehehe..malu....
hahahah




Tuesday, April 17, 2012

ni semua salah adik sedara aku..
ade ke g publish gmbar beef wrap kt FB..
dulu slalu la mkn sbb angah aku rajin beli..
tp skrg, dh dok jauh2 camni..
mane plak die nk antar..

beef wrap yg sgt best ni ade jual kt las vacas kt kelana jaya nun..
huh..
dah la jauh..
jenuh plak nk g semata2 nk beli beef wrap ni je..
xsilap aku harga utk 6 wraps = rm17 kot..
xigt sbb dh lama x mkn..
tp kesedapan tu mmg terasa2 smpai skrg..hahaha..
telan air liur je la nmpknye...
harap2 angah bleh belikan la..huhuhu
ni rupa die bila dah masak..
dlm tu ade carrot + french bean wrapped in a thin piece of beef, smothered in cheese..
wah...yummy kan..
ahahah..
owhh



Saturday, April 14, 2012


okay..
aku tau ni kelakar sket..
baby xkeluar lg tp dah pikir tempat mane nk bwk die g holiday..
kahkahkah..
punye la excited...
melampau2 gile!
alaa...xsalah kalo nk berangan

masa honeymoon kt HK dulu aku dh terpikir..
kalo ade anak nnt, aku plan nk g HK lg la..
ahahah..mcm la duit ko byk sgt kan izza..
aku rasa kt situ tempt2 die mmg best utk kanak2/baby
lagi2 disneyland kan..
kompem melompat2 die..
arhh..cam comel je..
hahaha
so kena kumpul duit dr skrg ni..
owh...
serius x sabar..
kahkahkah



Tuesday, April 10, 2012


warning
entry ni sgt beremosi..
sambung dari entry lepas

Perkahwinan jarak jauh atau lebih senang diringkaskan as PJJ jarang berlaku atas kehendak diri sendiri or pasangan. of coz la kan..xde siapa aku rasa dalam dunia ni nk berpisah lepas kawen..alangkan ade org yg husband nk outstation 1 hari pun dah rasa mcm setahun..betul x?

slalunya PJJ ni berpunca dr komitmen keje..macam aku la kan..cikgu!..ramai yg ckp cikgu senang nk dpt tukar..itu mungkin cikgu sekolah kementrian..org yg tanye tu kena tahu, aku keje dengan MARA..lain dengan kementerian pendidikan..kami di bawah kementerian luar bandar dan wilayah..maknanya chances untuk pindah amatlah tipis disebabkan institusi pendidikan under MARA tidaklah sebesar kementerian pendidikan..

kalau nk diikutkan hati..memang rasa nk berhenti keje je..kalau nk kirakan pasal duit, aku rasa smpai bila2 pun xkan pnah cukup!..rezeki Allah yang bg..Bukan dari Ijazah, Master atau phD..kalau dh xde jalan sgt utk duduk bersama membina rumahtangga bersama2 better resign..duduk dengan husband, setup small bisnes..InsyaAllah, mungkin duit itu lebih berkat..

Bukanlah aku ckp hasil gaji sekarang ni x diberkati..kalau nk ikutkan, kerja cikgu ni besar rahmatnya..besar ganjarannya..kalau kita ikhlas, lagi berganda2 nikmat yg kita dpt...tp 1 benda yg aku pegang, keje walau macamana ikhlas pun, tp kalau hati dan emosi x tenang, lambat laun akan mengganggu keikhlasan kerja kita tu..betul x?

Perkahwinan ada tujuan.

secara fitrahnya, tempat isteri disisi suami...PJJ ni aku rasa satu benda yg sangat cacat dan mencacatkan..tekanan mjadi isteri yg terpaksa ditinggalkan dan menjadi mom-to-be is not easy as u all think..melalui hari2 yang aku sendiri x tahu bila akan berakhirnya PJJ ni sgt2 meruntun emosi dan jiwa..cikmal selalu ckp, jgn fkir kita je susah..ade org lain lg susah..ye! memang betul! tp kdg2 buat apa nk pikir pasal org lain kalau dorg pun xkesah pasal kita..different people have different problems..

aku mengaku..aku x kuat nk hadapi PJJ ni..emosi sgt2 mengganggu kerjaya aku..kalau dulu aku try pujuk hati sendiri..tp smpai bila?aku x nmpk jln clear utk aku duduk sama2 ngan cikmal..

maaf..terlalu emosi..

mcm aku ckp td..ikutkan hati, memang nk resign..tp aku xbleh nk ikut kata hati aku sorg je..hati mak ayah yg dh tanggung aku belajar dulu kena ambil kira jugak..bukan boleh dicampak ketepi bila aku dh bersuami..aku tau, harapan dorg nk tgk aku berjaya tinggi melangit..masa dpt tau aku dpt jd cikgu dulu pun dorg yg excited lebih..bayangkanlah kalau tiba2 aku bgtau dorg yg aku nk resign...mungkin remuk redam hati mereka..itu antara sbb utama aku bertahan sampai sekarang....aku xnk nmpk kalah pada mata mak ayah..aku nk mereka nmpk aku kuat hadap semua ni...tp dalam hati, Allah je yg tahu

xpelah...

buat masa sekarang ni aku hanya mampu berdoa supaya aku ditambah kekuatan dalam diri menghadapi PJJ ni..smoga Allah permudahkan usaha aku utk hidup tinggal bersama...

insyaAllah 1 hari nanti semua ni berakhir..

fuhh..


Monday, April 9, 2012

Perkahwinan jarak jauh (PJJ) adalah lumrah pasangan yang baru berkahwin. Tetapi hendaklah ada tempoh masa diikuti usaha untuk hidup bersama. Selepas rindu berjaya diatasi, ‘keselesaan’ saling berjauhan mula menjadi racun yang membinasakan!
will be continued..



Monday, April 2, 2012

Alhamdulillah..dh nk complete brg2 utk baby..tinggal 2,3 benda je xbeli lg...xsempat nk abiskan aritu...sibuk sgt2..terkejar2 mencari...dhla susah nk cuti..mlm2 pun kena skolah gak..redha je la..so far aku x brape puas hati shopping brg baby kt kl..napetah aritu byk benda yg dicari xde...butik anakku yg slalu ktorg pegi masa cari brg utk anak sedara cikmal kt the curve tu pun menghampakan..baju newborn pun punyala payah nk cari...sejak dorg pindah outlet, semua barang xbest..nk cari tilam pun jenuh pusing dr OU ke bangsar patah balik the curve..last2 jumpa kt ikano..tu pun bkn yg mcm kami nak..tp dh tu je yg ade, ambik je la..xde masa nk survey2 lg dh...asal jumpa, angkat terus..

baju plak last2 cari kt sg besar...jantina xtau lg tu yg payah nk beli baju..skrg ni nk jumpa baju kaler putih mmg payah ke ha? Aku mmg suka kalau baby baru lahir pakai baju putih je...rasa cam suci je...tp dh payah nk jumpa...angkut je kaler apa2 kecuali pink la kan..kang kalo baby yg keluar tu baby girl xpe..kaler biru pun die leh pakai..tp tup2 kang keluar baby boy camne?? Xsampai hati plak nk bg pakai baju kaler pink..so pink kaler kena avoid la..hahaha..

cikmal siap beli stroller ngan car seat lg...mcm awal sgt je kan..skali tu baby ni nnt xnk dok dlm tu baru die tau....hahaha..tp mntk2 la die ok je sbb kang payah plak aku nk bwk g beli brg kalo die xmau dok dlm stroller / car seat....

skrg dh nk masuk 7 bulan..tnggl 2 bln lebih je lg...nk naik tangga pun dh tercungap2...dh x duduk kt staff room dh aku...dok kt makmal je..senang...xpayah naik turun puluh2 kali..nk drive pun dh start sakit pinggang..tp nk wat cmne..kalo x drive kang, sape plak nk beli mkn minum aku..so kena berusaha la gak bwk keta tu kan..

Okla..cikmal call..nk dating jap...ahahah


Published with Blogger-droid v2.0.4

;;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LilySlim Fitness goals tickers

LilySlim Fitness goals tickers

tik tok

Daisypath Wedding tickers