ni blog izza yg punye...ade sesape x puas ati? sape xpuas ati..sila create blog anda sendiri...
RSS

Wednesday, September 21, 2011

hai..
masih dlm phase induction..
hari ke-2..
mari tgk apa aku mkn..

breakfast

  • salad+telur
  • air masak bergelas2..
  • multivitamin..
tahan smpai kul 4 ptg..xrasa lapar pun..maybe sbb hari ni sibuk sgt..so xde masa nk fikir mkn..hehe..mungkin jugak sbb aku telan vitamin..hmm...

lunch
  • ikan merah masak portugis..
  • kerabu daun silum+tauge
  • air masak bergelen2..

macam smlm..balik skolah lmbt lg..kul 4 baru dpt mkn..sedap ikan tu..aku bakar pakai oven mak bg..hehe..kerabu tu tnye resepi mak..sedap betul...haha..puji diri sendiri!smpai skrg teringat2 ikan masak portugis tu...sedap!
ptg tu skipping sket..rasa mcm dh lama xbersenam..
keluar peluh jantan ko..hahaha..
kaki smpai nk cramp sbb dah lama x skipping..

dinner
  • ayam grill ngan cheese+tabasco sauce..tp w/out tabasco sauce pun dah sedap..
  • vanilla tea tanpa gula
asal mlm je mesti nk minum air panas..xbleh skip langsung..mungkin sbb kt sini time mlm sejuk sgt..so mcm feel la bila dpt air panas tu kan..ayam tu aku marinate ngan basil+oregano+kicap masin+chilli flakes..pastu perap 1 mlm then grill..pastu dh nk masak baru letak cheese sekeping...sedap!!try la....hehehe

aku mmg x amik snack langsung..
xsempat..
kwn aku dee ,dok risau takut aku salah amal diet..
siap suruh consult doctor lg..
mmg la baagus g tnye doc rather thn buat assumption sendiri..
tp kan..bila pikir kos nk g consult doc tu, terus terbantut..
insyaAllah dee..harap2 diet ni suit ngan aku...

td saja gatal2 g timbang kt tesco..
sabtu lepas timbang berat kt tesco damansara
hasilnya...66.5kg..
td terkejut gak la sbb berat turun jd 55.2kg..
susut 1.3kg..
xtau la sbb timbang kt tmpt lain2 ke..
or mmg diet ni berkesan..
xpe..sok lusa kita timbang kt tmpt yg sama lg..

satu benda yg aku perasan..
sistem perkumuhan aku berjalan semakin lancar..
dulu kalau nk membuang air besar, kemain susah lg..
seminggu sekali je kot..
tp dah 2 hari amal diet ni..
dah leh nmpk beza..
eleh..ko izza, baru 2 hari nk kecoh..
ehh..sukati i la..
blog i kan..
hahaha
ok lah..
esok aku dh ade planning nk mkn apa..
mcm excited pulak nk masak utk esok..
tunggu resepi seterusnya....



5 Comments:

  1. dee said...
    haruslah risau kan tp klo ok.. bagus lah.
    ..izza.. said...
    tenkiu dee
    Salwati Sapei said...
    salam , sye baru 4 days beratkins..alhamdulillah..still bertahan..tengah mencari menu2 yg best utk atkiners, at last terjumpe belog awak but mcm dah 2 yrs punye entry..but its'oklah, bnyk dpt menu2 baru ni..tqsm,

    awak stil buat atkins??sye pun x smpt nak bace latest entry psl awak..

    btw, sye follow awak yer;)
    Salwati Sapei said...
    salam , sye baru 4 days beratkins..alhamdulillah..still bertahan..tengah mencari menu2 yg best utk atkiners, at last terjumpe belog awak but mcm dah 2 yrs punye entry..but its'oklah, bnyk dpt menu2 baru ni..tqsm,

    awak stil buat atkins??sye pun x smpt nak bace latest entry psl awak..

    btw, sye follow awak yer;)
    ..izza.. said...
    salwati,
    saya terpaksa stop atkins dulu sbb saya pregnant..skrg tgh bf baby..so kena mkn betul2 utk produce milk..hehe..mungkin lepas ni kena start betul2...

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LilySlim Fitness goals tickers

LilySlim Fitness goals tickers

tik tok

Daisypath Wedding tickers