ni blog izza yg punye...ade sesape x puas ati? sape xpuas ati..sila create blog anda sendiri...
RSS

Thursday, February 24, 2011

lemak manis ala amboi amboi
santan kelapa ala amboi amboi
kupandanglah manis ala amboi amboi
anak siapa?

yang.. kenapa masa kita kahwin haritu awak tak jemput pasukan nyanyian tradisional buat persembahan dekat wedding kita?
kahkah...
saya memang suka merepek..
baru sebentar tadi menghantar mesej kepada beliau

jom panjat broga hill nak tak??

sampai sekarang meseg tak berbalas..kahkahkah..mungkin beliau sedang memikirkannya secara dalam dalam..larat ke isteri beliau ini nak panjat bukit?haiip...jangan pandang saya sebelah mata..pandanglah dengan kedua mata anda sebab Allah dah kurniakan sepasang mata..buat apa nak susah susah tutup mata sebelah lagi..aahahaha..

yeay..
esok adalah mungkin saya gembira..
mungkinla..ehh..kenapa cakap mungkin?patut ckp memang gembira sebab saya akan balik ke pangkuan suami tercinta...

owh..
husna, kawan saya, cakap selepas kawen ni saya jadi macam terlalu emosi..
iye ke?die cakap bila baca entry dekat blog saya, die tak berani nak komen sebab takut nanti saya jadi lebih beremosi..ehehe..

ehh...
husna sudah selamat melahirkan seorang baby boy yang rasanya masih belum diberi nama..
maka..kita boleh panggil baby tersebut dengan nama meor junior sempena nama bapa beliau..


meor jr bin meor mohd yunus

Ya Allah...comel sungguh meor jr..
macam mana mahu mendapatkan anak secomel ini?
hahahaha...
masin mulut saya sebab baru mnggu lepas saya cakap usna akan deliver mggu ini..
ha...kan betul....ehehe..
tak sempat nak tengok husna bawa perut tunjuk depan saya...tup tup...meor jr tendang tendang nak keluar cepat cepat supaya boleh join ayah beliau main game, kumpul toys dan baca komik...hahahaha...

seronok mentengok kawan kawan mentimang anak..
saya?
tak tahu lah..
Allah belum nak bagi rezeki..
tak apa..
Allah tahu apa yang terbaik untuk kami
dahlah..
suami telefon ni..
saya mahu pergi bercinta sekejap..
ehehehe



Wednesday, February 23, 2011

kehadapan blog yang disayangi tapi tak boleh challenge sayang saya kepada suami dan keluarga...ahaha


saya mendapat perkhabaran yang menggembirakan hati jiwa raga sampai rasa macam nak lompat bintang banyak banyak kali sebab happy bukan main lagi..
cuti sekolah bulan 3 nanti saya tidak perlu bertungkus lumus memerah otak macam spin baju dalam mesin basuh toshiba milik saya..eleh..nak cakap kau ada mesin basuh kan iza..bukan lah..
ah..sudah..
lupe nak cakap apa tadi..
tu la..merapu lagi!

cuti bulan 3 nanti saya tak payah susah payah berpisah dengan suami tercinta..eh.bukan..saya tak suka cakap perkataan tercinta sebab sukukata 'ter' tu macam menggambarkan perbuatan tidak sengaja..mana boleh saya tidak sengaja mencintai beliau...saya cuba..ahaha..apalah kau ni..bercinta punya lama boleh cakap kau cuba cinta beliau...tidak logik..ehh...betullah..beliau yang mengorat saya..jadi saya cuba la terima cinta dia..kan..macam seronok pula kalau buka cerita pasal dimengorat oleh beliau..ahh sudah!..ni nak cerita pasal apa ni tadi??

kembali ke jalan yang benar..

tak perlu cakap la..nanti saya merapu merayap cerita pasal benda lain
baik saya tepek surat tersebut..anda baca...

haaa..
sudah baca?
anda gembira?
tak?
saya peduli apa..janji saya gembira itu sudah memadai..kahkahkah..
bukan main seronok kau ye..dapat menghabiskan cuti sekolah nanti bersama lelaki kesayangan walaupun lelaki kesayangan akan bekerja masa kau cuti sekolah nanti dan beliau hanya bercuti pada hari sabtu petang dan ahad sahaja..
ahh..tidak kisahlah janji dapat hidup selama seminggu disisi beliau..

apa nak buat nanti ye bila suami pergi kerja?
nanti kena bangun pagi pagi mensediakan sarapan untuk beliau setiap hari ke?
ehh..macam la kau baru kahwin tanya soalan macam ini..
saya kahwin dah lebih 4 bulan tahu..tapi rasa macam baru semalam beliau melafazkan akad..ewah..kahkahkah..
tak apalah..saya akan cuba menjadi isteri yang solehah..tp beliau tak bolehlah membuli saya suruh buat itu ini sambil beliau duduk mengadap tv sampai saya lalu sebelah pun beliau boleh buat tak tahu saja..
itu boleh menimbulkan kemerajukan hati isteri nanti..
kahkahkah..

tingg..
saya dah ada idea aktiviti yang sesuai dilakukan ketika beliau bekerja..
nanti saya usulkan kepada beliau dulu..buat apa apa sekarang ini kena mintak keizinan beliau dahulu..nanti beliau perli perli saya..lepas itu baru boleh publish dekat sini..
oklah..
saya nak pergi basuh sudu..tadi saya pinjam sudu farah untuk makan nasi lemak pemberian raja..murah hati sungguh raja belikan nasi lemak bagi kepada kawan kawan..
pukul 3.30 nanti saya kena pantau pendaftaran kokurikulum tingkatan 4..
jadi setiausaha ni macam kena jadi superwoman..
letih!

baik saya pergi sekarang..



Tuesday, February 22, 2011

hai kawan kawan..
bertemu kembali dalam rancangan mari membebel bersama izza..


ahha...
saya dekat makmal komputer
ada 50 minit lagi sementara menunggu pelajar masuk kelas saya..lama kann...
boleh pergi makan makan dulu lepas itu telefon suami sembang itu ini macam suami tak ada kerja lain nak melayan kau 24 jam je..tapi dia kan suami..die kene layan isteri punye kerenah kan..mana boleh die tak layan nanti isteri membalas dendam tak mahu layan suami pula..
ehhh..ape ni?

kelas masa period akhir amat membosankan..
nasib baiklah ini adalah kelas komputer..
kalaulah kelas sejarah atau bahasa jiwa bangsa melayu..
sudah tentu pelajar pelajar akan mengantuk menguap nguap sampai nak terkoyak mulut..ahhaha..hyperbola betul lah kau ni!

galak betul menaip..
seronok bukan kepalang bila boleh menaip menggunakan keyboard pc bukan keyboard laptop walaupun laptop senang dibawa kemana mana tapi pc juga dihati..
kelajuan manaip menggunakan pc adalah lebih laju berbanding dengan menaip menggunakan keyboard laptop..
owh..dah rasa macam buat satu artikel membandingkan keyboard laptop dan pc..
hahaha...xde bakat ok..xde bakat!

petang ini ada taklimat kokurikulum..
mentakutkan bila timbalan pengetua kokurikulum mintak saya gantikan tempat beliau..
macam mana ni?
saya paling tak suka bercakap di khalayak ramai..
saya rasa macam sedang membuat konsert nyanyian tapi suara bukan main fail lagi!
malu Allah sahaja yang tahu..
rasa macam semua mata memerhati setiap tingkah laku saya..
owhh...macam mana ni??
kalau ada suami disini..boleh mintak die tolong bagikan taklimat tersebut...
ehh..mana boleh..
die bukan cikgu dekat sini..
alaaaaa...

alamak..
saya lupa..
saya kena print benda penting untuk esok..
saya pergi dulu
kirim salam dekat suami saya ye..
kahkahkah



Monday, February 21, 2011

assalamualaikum..
salam sejahtera kepada anda semua moga bahagia..

ya Allah..
semalam saya rasa kacau bilau..
hidup saya rasa dibelenggu..
punyalah saya plan macam macam malam semalam..
nak buat lesson plan..
nak masak kuih untuk bawak esok pagi supaya boleh makan ramai ramai dan rasa gembira sebab perut kenyang tanpa perlu keluar duit beli makanan dekat cafe yang menunye sama dari tahun lepas...
nak susun nota nota ketas kertas yang saya selalu selerakkan dekat depan tv...ni kalau ada suami duduk sama sama mesti kena bebel sebab sepah sana sini..
tapi..
semua tak menjadi sebab ada benda ganggu hidup saya...
benda apa???
ok lah..
kamu semua cuba teka!!!

*****************************************************************************

klu pertama:
benda apa kalau eja dari depan bunyinya sama kalau kita eja dari belakang?

klu kedua:
lengkapkan pantun berikut:
lompat si ______ lompat,
lompat tinggi tinggi,
cepat adik cepat,
belajar gosok gigi.
eh..macam salah je pantun ni..
macam mana saya boleh lupa pantun rakyat yang popular ni..adoii..

klu ketiga:
ulang klu kedua sampai dapat...punya senang klu kedua tu..kalau tak tahu lagi..pergi google sekarang!

*****************************************************************************

lepas solat maghrib semalam..
saya ingat mahu tunggu isya' terus..
tiba tiba kawan saya ketuk pintu sebab saya ajak die makan bihun yang saya masak petang tu..
jadi..dengan bertelekung, saya keluar bilik nk pergi buka pintu..
tiba tiba..saya nampak katak depan bilik saya..
Ya Allah..
benda saya paling takut dan paling geli ada dalam rumah saya..
menggigil gigil saya..
die lompat punya la tinggi..
bayangkanlah macam mana die boleh naik rumah saya yang dekat tingkat 2 ni..
hussshhh...

saya lari lari sambil pakai telekung..
rasa macam muslimah sejati tengah masuk larian lumba lari lepas itu dapat no 1..ahahaha..
kalaulah masa tu suami saya ada..
mesti die dah jadi hero menangkap katak tersebut..
mungkin..mungkin..sebab saya pun tak tahu die boleh halau katak ke tak..
boleh ke yang??hahaah

riuh rendah blok warden sebab katak seekor..
saya jerit punya kuat semalam..
ngeri betul..bayangkan kalau die masuk dalam bilik saya..
owhh...tak nak bayangkan!!

ada kwn saya perempuan yg berani nk halau..tapi die tengah mengandung macam tak elok pulak..
terpaksa mintak tolong lelaki 2 orang tapi sorang tu buat buat macam berani padahal takut macam saya juga..
Ya Allah..
saya menghuruharakan kediaman warden semalam..
teruk betul la saya ni..

hai suami..
kalau awak ada kan senang..
saya rasa takdelah saya menjerit macam kena histeria sambil berdiri atas kerusi tak turun turun..

sudahlah..
setiap entry mesti ada cerita suami..
ehh..mestilah..
tak boleh ke?
ehh...sukatilah..
saya tengah rasa jatuh cinta dengan beliau ni...
oohh..



Sunday, February 20, 2011

form 4 dah register 2 minggu lepas..
lepas itu dia orang ada orientation week seminggu..
lepas itu dia orang ada activity week seminggu juga..
lepas itu..
dah..dah..
xde masa mahu bergembira lagi macam minggu aktiviti tempohari..
form 4 kene start kelas esok pagi2..
malam semalam dia orang berjimba sampai 12.30 pagi tak pasal pasal cikgu terlibat sekali kerana menjadi juri...ehh..macam pantun pulak..
malam semalam ada talent night..
macam la ber'talent' sangat kau orang tu..
rehearsal bukan main hebat..
tapi bila live..harammm..malu malu tak kena tempat..
tak bolehla bagi markah tinggi tinggi..
kau orang miming je lebih..
nyanyi la sendiri..baru rasa seronok sedikit cikgu nak jadi juri...
sian kau orang..kene kutuk dengan cikgu yang macam hebat tahu semua benda ni padahal kalau suruh masuk talent night sumpah tak tahu nak tunjuk bakat apa...setakat nak tunjuk cara cara buat cupcake bolehla...itu dikira talent juga kan..
sudah cikgu..
esok mahu memulakan sesi pengajaran..
pegi tido sekarang!
jadual saya nampak simple kan..
memang la..
sebab saya bukan ajar core subjek..
tapi kerja sampingan saya sangat2 banyak tahu tak..
kadang kadang rasa macam mahu jadi kerani saje...

lelaki kesayangan sudah tido pula..
sampai hati tido tanpa menghubungi isteri..
hai suami..
taknak kawan lah!


Thursday, February 17, 2011

saya tak tahu kenapa..
sejak saya kahwin..
saya rasa saya selalu sangat tidak sihat..
saya macam jadi lemah..
bukan lemah tidak bersemangat untuk bekerja...
tapi lemah dari segi kesihatan fizikal..
senang sangat sangat nk kena selsema..
kalau dulu selsema selalunya bagi salam dulu..
tp sekarang..bukan main senang lagi nk kena selsema..macam tak kira masa..tak kira tempat..
kadang kadang tengah tengah panas terik tiba tiba bersin tak tentu kira...
memang nk kena prepare tisu dimana mana sahaja..
kalau dengan cikmal, dia yg provide tisu...
owh...kalau lah ada suami disisi sekarang ini..
owhh..

saya rasa sangat tak berkhasiat..
macam biskut lemau..
buat itu tak larat..buat ini tak larat..
tak selesa betul..
macam terbatas pergerakan..
nanti kalau aktif sangat, kompem badan sakit sakit..
siapa mahu tolong?
owh...
kalaulah ada suami sekarang ini disini..
owhh..


ahh..
sebenarnya saya rasa saya rindu suami saya..
sebab itu saya jadi tidak selasak seaktif dahulu..
lemau..lembab...
saya tak patut macam ini..
tapi..
ahhh..susahlah nak cakap..
sebab..
ishhh...
saya macam nak menangis...
sudahlah..
nak pergi buat perkara perkara yang melekakan supaya saya tidak meratap kerinduan...
mahu minum susu panas lepas itu boleh tidur dengan lenanya...
bulan...kirim salam pada suami saya ye...

saya jiwang terlebih malam ini...


Wednesday, February 16, 2011

hati tidak segirang semalam..
ewah...
semalam memang la girang sebab bersama lelaki kesayangan kan..
hari ini pulang ke tanah air tempat mencari sesuap nasi..
cheit..
mood down saje..
rasa malas nk buat apa apa..
rasa nk balik shah alam..huhu...
tak boleh...tak boleh...
eh..
mari dengar cerita ni..
isteri merengek2 ajak suami pergi bukit tinggi..
entah kenapa...tapi isteri rasa mahu pergi juga..
suami cakap..baiklah..
hahah..sian suami...isteri memberi idea macam macam sangat...
sampai penat minda suami memikirkan kehendak isteri...
sudahnya suami book 1 malam dekat berjaya hills...
nah tengok..
suami booking bilik macam mahu duduk 10 orang..

ini dining room..
ade 2 biji tv..1 lagi dekat bilik tido..
saya lupa amik gambar bilik..
suami saya dah ambikkan tapi saya lupa transfer..

toilet..
isteri complain sebab toilet bau kurang enak...
enak?? macam makanan pulak..
tak..tak..bau kurang menyelerakan..
ehh...apa ni..
bau tak best!
saya tak suka betul...terus suami call room service suruh cuci toilet...
isteri buli suami lagi..kahkahkah

dressing room pun ada tahu..
besar betul...
suami..suami..
adakah die perli saya sebab tiba tiba ajak pergi sini sampai booking bilik sebesar itu?
atau adakah die saja mahu membuat saya ternganga terharu terpaku terkejut kerana beliau sanggup buat apa saja demi saya??errrr..
tak kot...die cakap bilik ini paling murah...
iye ke??

pemandangan superb..
saya suka sebab boleh tengok orang tengah main golf sambil dengar bunyi cengkerik malam malam...

lepas check in..
suami ajak tunggang kuda..
saya excited..tapi saya takut sebab saya pernah kene tendang kuda belaan pakcik saya 15 tahun dahulu..sebab itu peha saya besar..ahaha..xde kaitan!

saya rasa yuran masuk untuk naik kuda 10 minit adalah sangat mahal..
RM25..setakat pusing pusing kawasan dekat dekat situ saja...
kuda yang saya naik tu asyik nk berenti makan je..
macam orang yang tengah menunggang kuda tu kot..ahahaha

lepas itu kami ke sport center..
saya ajak suami saya main tennis..
nasib die suka..
kan seronok kalau kita duduk sama kan yang..
boleh beriadah bersama sama..
huhu..
saya berangan!
lepas tu...
main boling pula..

kami dua orang je dalam tempat boling tu..
macam rasa suami saya mensewakan 1 tempat boling tu untuk kami berdua..
ahaha..perasan...

colmar tropicale ni kecik je..
rasa jalan jalan kat tempat yang sama puluh puluh kali...
ada persembahan Russian roulette malam tu..
seksi gile...rasa macam tak patut ditayangkan sebab kt situ ada budak budak bawah umur...
saya tak bagi suami tengok sebab saya jeles...kahkahkah...

keesokan harinya.. kami ke botanic garden & Japanese village..
saya ajak suami saya pakai kimono..
eh...yang perempuan kita panggil kimono..
lelaki??
belasah la..
haha
rasa ayu sopan santun je..
tapi saya tak puas hati sebab saya tak suka warna kimono tu...
saya nk tukar tp orang tu tak bagi..
suami cakap..lain kali kita pergi jepun..
ehh...silap..
lain kali kita pergi lagi...ahahaha

yang..
dah pakai kimono ni..
pasni bleh la kita terbang ke jepun kan..
kat sana ada disneyland kan..
u kan suka disneyland..ahahahaha..

saya rasa tempat ni seronok tapi tak boleh duduk lama lama sebab nanti mesti akan rasa bosan sebab tak tahu nak buat apa dah..
2 hari satu malam sudah cukup..

kalau die buat permainan macam dekat genting highland tu, maybe boleh duduk lama sedikit..
owhh..makanan kat sini semua mahal mahal..
teh tarik kegemaran saya berharga RM8.50 tahu..
mahal sungguh..tapi sekali sekala tak apa..
kalau hari hari..
suami saya boleh botak licin..
sekarang kondisi botak beliau masih boleh dikawal..
kahkahkah..


i love u yang..
eh....



Monday, February 14, 2011

sayang..

u perasan tak..
arini adalah hari ulangtahun pertunangan kita yg pertama??
ahahaha..
sudah kahwin tp masih bercakap pasal pertunangan?
ape ini?
saya rasa kan..
semua hari2 penting adalah sangat bagus utk diingati..
kan boleh merapatkan lagi hubungan.ahaha..
sudahlah....
duduk jauh2 begini memang selalu berasa jiwang tanpa mengira masa..
kamu rasalah nanti bila berjauhan dengan rakan jiwa anda...
rasalah!




Sunday, February 13, 2011


yang, nanti jgn lupa keluar makan...nanti perut masuk angin..
ok..
jangan tak makan pulak..
baiklah..
seperti biasa..i exaggerate dialog tersebut..ehehe

lelaki kesayangan saya attend annual dinner company..
saya tak boleh ikut sekali sebab tidak dibenarkan sama sekali oleh company beliau..kahkahkah..
padan muka saya..
tapi tidak mengapa..saya boleh rehat dalam bilik sorang sorang sambil mengadap gambar lelaki kesayangan...kahkahkah..
tak..tak..
saya tipu..
saya boleh guna internet puas2..
ok lah..
saya nak mencari makanan utk mengisi perut..
nanti dikhuatiri angin keluar tak henti2..
ahahaha..
makan sorang sorang saya malam ini..


ape yg ada kt awana genting ni??
hmmmm..

ehh..
sayang...
esok hari ape??




Thursday, February 10, 2011

jauh pun tak apa..
sebab dulu mereka bersusah payah datang kenduri kita..
kita kena balas budi mereka..
ahh..
sebenarnya mahu menyelam sambil minum air kan izza..
iye..iye..
tapi bukankah bagus menyelam sambil minum air..jimat..tak payah beli air..
haha..merepek!

cuti CNY korang buat ape?
planning macam2 lepas itu tak jadi lepas itu kecewa membawa diri??
ke hanya jadi looser duduk rumah diam2 sambil mengadap facebook lepas itu komen bukan2 dekat wall orang lain sehingga menimbulkan pergaduhan?
xbaik begitu..
lebih baik pergi kelantan meraikan pengantin baru..
hahaha

rantau panjang

saya ajak cikmal pergi kelantan..
sudah lebih 5 tahun tak tgk kelantan..
nanti rasa macam katak kat bawah tempurung pula..
tak boleh macam itu..
nanti dikatakan tidak mengambil tahu hal negara..
apakah?

mula mula singgah rehat rehat dekat tasik banding..
salah ckp dgn cikmal.." kite brenti dekat tasik raban ye yang.."(bukan dialog sebenar..saje mentokok tambah perkataan 'yang' sebab mahu bagi sedikit kesan romantis kepada penceritaan ini..)
lepas itu mengamuk ngan cikmal sbb bukan tasik raban sebenarnye..
tasik banding..kahkahkah..tidak mahu mengaku tersalah cakap..
saya memang begitu..
cikmal redha..

tasik banding tak secantik dahulu..
eleh..macam la pernah bercanda disitu..
tapi dulu macam sangat cantik smpai haku teruja2 nk suruh berenti..
tunggu ahli konvoi lain utk gerak sekali sebab kami tidak arif jalan kelantan..

gerak terus sampai rantau panjang..
ade yang mahu shopping..
kami tiada niat itu..
niat hanya mahu pergi majlis kenduri sahaja..
tapi tiba2 terbeli periuk kukus yang lebih besar dari yg dah ada...
acuan utk buat kuih cara pun haku rembat..kahkahkah..
demi suami..demi suami..hahaha

rumah tumpangan dillas

panas kering dan berdebu kelantan masa itu..
rasa dh berlengas..
cepat cepat cari rumah tumpangan yg kami dah book awal2 tp tak berapa awal sebab lupa masa tu adalah cuti CNY..byk hotel n rumah tumpangan dh di booking..
terkejut kami bila tengok rumah kt pintu masuk die..
takkan rumah ni kot..
owhh..
terus ckp kt cikmal..
"eh..takkanla kwn sayang book rumah ni"
"yang, kalau rumah ni..kita cancel la ye...bayar mahal tp rumah mcm ni...taknakla.."

"ok sayang.."
dialog saya saje exaggerate..kahkah

dekat dengan wakaf che yeh

rupa rupanya belakang rumah tu ade 3 biji rumah best macam dalam gambar kt atas tu..
besar..puas hati.. saya rekomen kt anda semua..
kalo pergi ngan family, bagus kalau pilih tempat ini sebab rumah die fully furnish..
rumah 2 bilik aircond, dapur lengkap..RM170/night..

wakaf che yeh
malam itu kami ke wakaf che yeh...
shopping lagi..
harga mahal2 sebab cuti CNY..
nasib baik kami tiada niat menshopping..
tapi saya terbeli sehelai kain cotton..

pasar siti khadijah..

bangun pagi2 semua bising ajak pergi pasar siti khaty..
kami ikut sahaja sebab kami memang buta jalan..
lepas itu terus bergerak pergi kenduri

rumah farah
rumah farah dekat kubang kerian
dekat je dengan pasar siti khaty tu..

makanan superb sebab ade ayam percik kuah warna putih..
saya suka...tp makan sikit je sebab lepas tu ade lg 1 kenduri..
simpan perut sebab saya kan pakai baju kurung moden..
nanti nampak perut buncit..malu lah
saya lupa nk makan kuih tradisional die..akok...huhu..terbayang bayang..
eh..
kenapa saya rasa suami saya sangat kacak dalam gambar diatas..hahaha
siapa lagi mahu puji suami kalau bukan isteri kan..
saya puji ikhlas ni sayang..
tidak bermakna apa2..
kahkahkah...
lepas itu bergerak ke machang..
kenduri ke-2...rumah ida..
cikgu sc.comp macam saya..
saya suka pelamin die tahu..
nasib saya dah kawen..
kalau tidak..
saya yakin saya akan tempah pelamin sebegitu rupa juga..


ini suami die..
kami tak sempat nk tgk die bersanding sebab dah petang sangat..
kami kena gerak sebelum maghrib..
sebab tayar kereta cikmal dimasuki skru..
hei skru..kenapa sabotaj tayar cikmal?

akhirnya..
tercapai juga impian saya pergi kelantan..
ha..
balik tu..kami sesat sampai baling, kedah..
camne boleh sesat?
tanye cikmal..
die yg bawa kereta dengan halaju 120km/j..
saya duduk sebelah sambil termenung keluar jendela memikirkan masa depan padahal saya sedap tidur..kahkahkah....
cikmal..i love u..
ehh


Wednesday, February 9, 2011


owh..
bersabarlah wahai hati...
bersabarlah
sudah malam ni..
tidurlah..tidurlah...


;;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LilySlim Fitness goals tickers

LilySlim Fitness goals tickers

tik tok

Daisypath Wedding tickers