ni blog izza yg punye...ade sesape x puas ati? sape xpuas ati..sila create blog anda sendiri...
RSS

Sunday, March 30, 2008

baru aku prasan..
blog aku ni asyik cite psl mkanan jek
hehe heheh heheh..
x kesah la..janji aku bahagia..
bkn nompang blog org lain pun..
masa on d way blk keje tu..
aku n cik lina melodi terasa kelaparan yg amat sangat..
x leh ditahan² ni..maklumla..org x mkn tghari..
mmg camni..
time lunch je..ktorg kejar tido..heheheh
kali ni aku pilih nk melantak kat santai cafe seksyen 11

cik lina order nasi goreng kerabu..

aku lak nasi putih + tomyam ayam..

tekejut beruk aku tgk tomyam die..mangkuk
besar tuh.
.leh mkn 6 org..haha


overall ok la..
variety food..
western ade..
pantai timur ade..
sume ade la..
try la korg...

Thursday, March 27, 2008

nk expose sket gmbr kawin abg zul ngan kak huda..
saya xdpt pegi sbb kebetulan ade sedara kawin time tu...
so kpd abg zul..jgn la marah..
adiah kawin xde...
tunggu dpt baby nnti...
insyaallah ade la hadiah..hehehe







semoga berbahagia....


psss::abg zul ni aku knal masa aku pektikel kejap kat ampang dulu..

Wednesday, March 26, 2008

arini xde mood..
sakit..
sakit tekak..
idung..
trakea..kerongkong sume..
dh minum air byk²..tp xmau baik gak..
effect smpai kepala..

Monday, March 24, 2008

haishh...
ni yg maleh jengah blog org ni...
ade je benda² pelik aku teringin..
kali ni cam nk yg ni je..
alaaa....yg ni...

nmpk sedap...
cam sedap..
harap² sedap..
yummyyyyy...

ye kwn² sekalian..
arini adalah bday kakak sulung di umah kami..
so dgn rasa penuh bangga dan riaknye...
kami menyelebrate bday die..heheh



semoga kakak kita ni dipanjang umur..
dipercepatkan jodoh..
ditingkatkn iman..
dimurahkn rezeki..
amin....







Sunday, March 23, 2008

ye kak kiah..kak bedah..
kali ni kami wat tour cari rumah sewa..
starting subuh² sapie..

peluh² cari umah sewa ni..smpai sakit² perut..

call owner umah..bersen² duit abis..pucat lesi muka tma kan..

aku dh x larat kuar..tggu dorg call je..panas gile..

pencarian dr panas terik..
mendung...smpai ujan ribut bagai..
tp xde hasil pun..
kalo ade pun mahai bno..
blom mampu lg..
haishhh...mane lg nk cari ni???

sape ni??
x igt??
ni la bulat..




lama x jumpe anak kak an..
waiz a.k.a bulat tu..
mak bapak kecik jek..
anak debab..huhu..
tu la..kutuk aku gemuk lg..
kan dh anak korg ikut jejak aku..
hehehe....




spt yg dijanjikn kami ke putrajaya..
igt nk g umah k.an je..
tp die x bg..
takut la tu..umah cam tongkang pecah..
heh heh heh..
then decide jumpe kt luar je..
so plg dekat putrajaya la..fair sket..tgh²..
nyempat rembat sate kajang ngan mee kari kt precint 16..
ujan² ni perut cepat bno lapo..




pas mkn² g alamanda plak..
window shopping saje..
bwk si bulat pusing²..
kuat melalak budak ni..
xleh lapo sket..haishh..
kalo ade anak camni...masak la aku.
hehe..kene bwk biskut sana sini..
ade lak manusia berangan nk jd model..
layankn je la...hehe

pssss::: kalo tgk btul²...muke anak kak an ni ade cam sin chan sket² x???ehhehhe..sori ek k.an..gurau je..hehe

Friday, March 21, 2008

yeye..
kerisauan saya telah berakhir pd bln ni..
tp akan dtg xtau la cmne..
harap² maintain je la..

Monday, March 17, 2008

ni nk cite sket la kan...
smlm hasanah ade nmpk sorg mamat
ala² macha sedang syok memanjat bumbung umah kami..
hasanah hanya mampu tergamam..
tidak terpikir utk berbuat sesuatu..
cam menjerit ke..ape ke..
pelik gak..tp tu la.kelu lidah gamaknye..
ape motif mamat tu manjat bumbung pg² buta di hari ahad??
musykil nih..
masa tu mamat tu x smpt smpai bumbung kot.
sbb hasanah dh nmpk die..
die pun nmpk hasanah..
so die terus turun melenggang kangkung wat cam xbesalah je..
then bejalan ke arah blok depan dgn cool nye..
ape motif die ek?
nk mencuri ke?
xnk la perkara lama berulang kembali..
sblm ni aku pnah gak dok sorg²...
tetiba lak dgr cam ade org tersepak barang...
housemate aku pun pnah dgr benda yg lebih kurang sama gak..
aku rasa better kami cari umah lain la..
umah ni cam dh sgt berbahaya utk diduduki..
dh la keliling umah pompuan..
xde hero la yg leh selamatkn kalo pape jd..
so sesape ade umah yg selamat utk disewa...sila la war² kan ye..

Sunday, March 16, 2008

ni nk cite sket...
eh...tp cam xde masa yg panjang la plak..
camne ni ek??
mau pegi antar kete kt umah angah ni..
hmm..
sambung next time la ek..
tunggguuuuu

korg x tgk ke cite ghost yg kat 8tv tu?
tu cite melayu..
aku tau ade sesetgh bangsa melayu yg xnk tgk cite bangsa die sndiri..
xtau apsal..aku ni sume cite pun bedal..
kisah benar pun aku leh tgk..
tp bab bunuh²
ghost ni cite die best la gak..
real sket..simple..xmelarat²..
so tgk la....huhu..
& currently aku tgh syok gile layan cite house??
cik mal baru je bg cite house ade la dlm 2,3 dozen....
tp wat masa ni kene hold dulu..
mau menumpukan perhatian terhadap system saya..

Saturday, March 15, 2008

ni nk cite sket
pendapat aku la kann..
pasal.....
DAP yang mahu menghapuskan Dasar Ekonomi Baru (DEB) di Pulau Pinang dalam pemerintahannya...
korg tau ke ape contain dlm DEB tu??
aku ni xde la buta sejarah sgt..
dulu masa spm bleh tahan gak aku nye sejarah..
so tau la sket2
DEB ni menjaga kepentingan kita org melayu ni..
tanpa DEB ni...hak2 org melayu xde..
so melayu dh xdpt keistimewaan cam dulu lg..
aku takut je nnt negara kita dijajah blk...
sbb org melayu dh xde hak pape..
dan disbbkn tu la aku rasa kurang setuju ngan penghapusan DEB tu..
wlupun bnda tu x berlaku kat negeri yg aku duduk skang ni..
tp ttp memberi kesan masa depan nnti..
hmm..pikir² kan la..

eh..eh
x sangka la pulak
dulu ckp xde elaun..
tup² dpt la plak
ni utk bln january
febuary nye xde lg..
tp kemungkinan dpt kot..
tp x byk la kan
xde la smpai leh blanje kwn² serumah mkn pizza ke bagai..
cukupla sekadar byr api air umah saje...
ade gak org nk bg...


disebabkn kerosakan yg berlaku ke atas pendrive kesayangan saya...
saya 'terpaksa' membeli pendrive baru..
1 gb plak..
xmau angkut more than 1 gb..
nnt rosak susah plak..
kali ni angkut 2 skali..
satu utk saya...
satu lg utk die..
tp saya pakai dulu la..
sbg back up simpan data saya...
hehehe..

Tuesday, March 11, 2008

ni yg hangin ni..
hampeh nye abg ****..
guna pendrive aku smpai rosak..
gerammmmmmmmmmm

Monday, March 10, 2008

malas mau cite panjang..
dh tau sape menang..
enjoy gambo sekitarnye saje ye..


semangat tul mamat ni..mlm² buta still bekempen..
bahaya la..kang sangkut bendera kt rim moto tu..baru tau

bendera² penuh menghiasi hometown aku..serabut tul..

kempen² terakhir..mancing undi..

x ketinggalan..kempen gak di akhir² perjuangan

aku undi mane??
x penting..
janji aku dh tunaikan tanggungjawab aku
n..yg paling penting..
ape yg aku vote menang..
so..xpayah la risau sgt psl sape yg memerintah kt tempt aku..
kpd kwn baik aku tu..
jgn la obses sgt ye..
cuba la pikir btul² ape yg ko vote tu btul ke utk ko n rakyat m'sia?

Friday, March 7, 2008

ye kwn²..
saya mau pulang ke kampung seminit dua lg
smentara tggu hasanah siap²
nyempat plak ngupdate blog
saya mau mengundi ni..
doakan saya membuat pilihan yg bijak..
saya x mau terpengaruh ngan kwn saya
yg berusaha bersungguh² memancing undi saya..
heheheheheheh..
k la...
tata..


hari ini kita ke dome..
menikmati makanan yg konon² nye hebat la..

aku order yg ni..
x hingat nama die..
tp bwh roti tu ade mushroom soup..
agak mewah la soup die..
but..aku kurang minat..

seperti biasa..
vanilla milk shake akan jd minuman aku
kalo mkn kt tmpt² begini..
yg ni aku mmg rekemenkn kt korg..
sesape yg obses vanilla cam aku..leh la try..
kompem xkan kecewa..

angah aku takat order yg ni jek..
smiley fries..
konon nk diet la tu..
baik makan kat umah je..
dh la mahal..
tp xpe..laki die yg bayo..
bkn aku..

sepasang laki bini yg sudi menaja dinner aku n tiket wayang..
kami nonton duyung..
komen aku psl duyung??
xbrape best utk tatapan anak mata aku nih..
tp x rasa rugi pape pun..
sbb bukan aku yg bayo..
thank u to both of u..

buzz::bln mac ni cam murah je rezeki aku..ade sesape lg mau blanje??eh heh heh

Wednesday, March 5, 2008

sgt² letih bila aku berdebat psl politik ngan kwn aku ni..
nway aku bkn jenis yg suke nk amik tau hal² politik..
tau psl politik kt tmpt aku je dh cukup aku rasa..
yg lain² tu aku x brape gemar nk decide mana btul
mana salah..
so undilah mane yg anda rasa terbaik..
kpd kwn aku tuh....jgn excited sgt k..
heh heh heh
buzz:::thn ni 1st time aku mengundi..x sabarnye..heh heh

ape tu??
blk lunch je dah ade kat atas meja..
comel molek je kat atas tisu tu...


ooooo...limau bali rupenye..
sape tah kasi..
aku mkn je...
tp xabis pun..
xsuke sgt...
nway tq pd org yg kasi tu ye...

Tuesday, March 4, 2008


sume kat atas tu free..
mkn free...tgk wayang free..hotel free..
apsal?
ade org sponsor..
ha...ha!!..ha!!!..
jgn nk pikir mcm² plak ek..
nk ckp aku ade sugar daddy la tu...eeee...
manade la weii..
sume ni kwn hasanah yg blanje..
aku nompang saje..heheh..
kwn die dh jd jutawan muda..
die blanje gathering skola die kat nelayan titiwangsa..
pas2 sponsor tdo hotel 1 mlm..
pastu ade balance duit..kami tgk wayang n mkn kehepci...
best gak ade org baik budi mau sponsor kan...
hehehehe..



opsss....lupe nk mention..
kang ade org terasa lak..
dulu masa g genting...
ade org sponsor kami gak...
baik nye hati die..alalala...hehehe
..murah rezeki kami sbb ramai bno yg mau sponsor...kan..kan..

;;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LilySlim Fitness goals tickers

LilySlim Fitness goals tickers

tik tok

Daisypath Wedding tickers