ni blog izza yg punye...ade sesape x puas ati? sape xpuas ati..sila create blog anda sendiri...
RSS

Monday, August 30, 2010

saya tidak mahu mungkir janji..
mungkir bahagia juga saya x rela..
kahkahkah..

sblm ini telah beritahu anda semua bukan...
mahu cerita psl outfit..
okay..
ini dia...


ini utk nikah nnti..
putih..senang cerita..
tidak perlu sakit2 kepala mahu mempikirkan warna apa matching dengan warna kulit saya yg gelap gelita ini..
ehh..
tp mula2 sudah membeli kain warna lain..
tiba2 saya suggest kt cikmal..rasa mahu warna putih..
so yg baju dah beli itu bawak utk mlm berinai..
die setuju tanpa byk soal..
saya suka itu..suka sgt...hahaha
mak ckp..ikut suka hati kamu la..
hahaha...semua green light..jadi saya dengan sukacitanya mentukar warna baju jd putih..
saya mahu kelihatan suci murni nanti..
kahkahkah...

baju yg lain2 itu kamu tunggu saja la saya kawen nanti..
mahu cerita semua tp saya rasa nnti tiada element surprise pula..
jadi saya rasa baik saya simpan dahulu..
will be reveal soon ye..
sabar2...

baju sanding la paling saya pening kepala mahu pilih...
saya buntu..
mahu ikut kata hati saya atau mahu ikut cakap emak..
tp saya pilih utk ikut cakap emak sbb saya rasa biarlah emak puas hati tgk anak dia pakai baju seperti yang dia idam2kan..
tidak mengapa..
sbb belah cikmal saya boleh pilih ikut suka saya..
cikmal tidak kisah..
kali ini dia turut sahaja..
selalunya die yg membuat keputusan bab2 pilih memilih ini..
tp kali ini...giliran saya..giliran saya tahu..hahah
bukan senang saya menunggu giliran untuk membuat keputusan@memilih..
biar kali ini saya yg decide..

baiklah..
saya sudah mengantuk ni..
esok adalah cuti kemerdekaan..
saya sedang leka mendengar dentuman mercun sempena countdown merdeka ni..
malas mahu melibatkan diri dalam sambutan merdeka di skolah..
saya rasa baik saya duduk di rumah..
lipat kad kahwin..heheheh

ok..
lepas ini..cerita psl kad kahwin la pulak..
insyaallah..
tunggu lah kalo masih berminat ye..

saya ni cerita tidak detail sgt kan....



mari mulakan entry dengan gambar


teka..
teka...
apetu??
hahaha..
rimas kan..
masuk blog ini asyik suruh menteka saja..
baiklah..
saya rasa tidak perlu bermain teka teki lagi..
tapi kalau teka pun apa salahnya..
silakan..mentajamkan minda bukankah bagus?

itu adalah bola-bola api pomander..
penah dengar?
jika tidak penah mengetahuinya..
sila google..
internet kan ada..
buat apa membayar broadband tp kemudahan itu tidak digunakan sepenuhnya...
hahaha

untuk majlis perkahwinan saya nanti..(errkkk..mcm semacam saja rasanye bila sebut 'majlis perkahwinan')
saya telah membuat keputusan muktamad!!
kali ini saya nekad..
benar-benar nekad..
mahu buat sendiri pomander ball ni..
geram tengok ia tergantung comel2 di majlis perkahwinan sedara mara haritu..
sangat cemburu..
nak beli saya rasa rugi..
baik buat sendiri..
kos beberapa ringgit sahaja..

setakat ini saya sudah siapkan 9 ketul..
tidak tahu berapa ketul sepatutnya saya sediakan..
owhh..
tidak sangka rupanya saya berbakat dalam hal ehwal kraftangan ini..
sangat mengkagumi diri sendiri..
saya buat 2 kombinasi warna..
itu saya tidak boleh tunjuk..
nanti anda semua bosan la..
sudah boleh imagine mcm mana majlis saya..
nnti tidak mahu datang pula..
tidak bolehlah macam itu..
jadi..saya rasa saya patut sorok sikit2..
sikit je..
banyak yang korg dah tahu..tahu!

baiklah..
setakat ini dahulu..
besok sekolah..
lusa cuti..
rasa malas saja mahu mensekolahkan diri..
tp itu kan tanggungjawab..
redha..

owhh..
kad kahwin murah telah siap..
nanti bila tinggal beberapa minggu saja lg, saya akan publish..
tidak seronoklah publish awal2..
nanti anda lupa..

selepas ini..
epidod 4 akan menyusul..
mungkin cerita pasal outfit..
mungkin la..
saya tidak janji..
heheh



Saturday, August 28, 2010

tajuk sedih kan..
memang la..
saya rasa mahu saja mengalirkan air mata..
tp saya tabah..
tidak mahu nampak saya lemau lemah..
hahaha..

cerita apkah yg cuba saya smpaikan??
teka..teka..
ehehehe...

baiklah..
tidak perlu berteka teki lagi..
kasian kalian semua nnti boleh migrain mempikirkan apakah yg sedang cuba saya sampaikan..
begini...
tahun ini adik2 homeroom saya sudak menginjak usia 17thn..
itu bermakna mereka sudah berada di tingkatan 5..
ini bermaksud tahun ini adalah tahun terakhir saya akan bersama bergembira berduka bersama mereka..

petang tadi..
saya membuat keputusan mengajak mereka berbuka puasa di luar..
kasihan mereka..
sudahlah stess dengan exam..
stress dgn lauk berbuka juga..
berganda stress..
jadi..biarlah saya membawa mereka keluar bejalan2 sebentar..

mula2 mereka mahu berbuka di rasamas..
tapi ada yg sudah pernah mengalami mimpi ngeri makan disitu...
terus cancel..
cari2 tempt yg sesuai...
sudahnya mengambil keputusan berbuka di Jom Bali..
saya mewajibkan mereka semua memakan nasi..
supaya mereka kenyang setelah seharian berpuasa..
saya tahu..
umur macam mereka ini tgh bernafsu utk mkn dgn banyak..ehehe

mmg tidak sia2 memilih tmpt ini..
menu semua ok..

air ini sumpah best...
tp itu ikut selera saya la..
sbb saya kan a vanilla addict..
nama air ni..
vanilla berry kot...
saya x igt sbb bukan saya yg order..


saya order ini..
cincau 3layer tea..
sedap juga..
sehingga habis kanak2 itu pow air saya..
mmg mereka tidak tahu malu segan silu...
tp saya suka..
sbb pepatah ada mengatakan..
kalau malu lapar....eh..pepatah itu valid ke??
hahaha


bergambarlah..
sementara menunggu azan menunjukkan waktu berbuka puasa..

ok..
makan..

the food was good..
ye la kan..
compared to makanan kat maktab..

iqmal & harith
clumsy + selamba...
pening saya tgk 2 ekor nih..
tp saya suka..sbb mereka kelakar...
tidak boring..
betul...agak membosankan jika mereka tidak ada..

td ada salah seorg dr mereka berkata..
"cekgu, maybe ni last outing kita kan.."
alamak..
tiba2 saya rasa sedih..
"cekgu..lepas ni mesti cekgu lupakan kami.. "
"kenapa??"
"yela, cekgu dah nk kawen..dah ada yg tersayang"
owhh..sadis..sadis..
saya berjanji tidak akan melupakan mereka..
insyaallah..

owhh..
mereka semua tidak mengkeluarkan duit..
bukan bermakna saya baik hati kaya raya mensupport mereka..
bukan..bukan..
mereka guna duit yg mereka kumpul dari tingkatan 4 dahulu...
ada dekat rm400..
itu pun masih berbaki rm160 setelah makan disini..
jimat mereka ini..bagus..

ehh..
dulu saya terlupa mahu mengepost pasal ini..
pasal baju utk adik2 homeroom saya..
saya struggle susah payah berhempas pulas mencari kedai menempah baju..
akhirnya berjumpa juga dgn kedai ini..
design mereka buat..
saya hanya nyatakan apa yg saya mahu sahaja..
tshirt sgt berkualiti..
kain tebal..design mantap..harga rm30..
walaupun ada yg kata mahal....tp saya rasa berbaloi sbb saya hanya berhubung secara online sahaja..
tshirt siap x smpai sebulan..post terus kat maktab...
puas hati ok..

sudahlah..
setakat ini dahulu..
saya sedang berkira2 mahu update pasal wedding preparation nih..
saya rasa bagus juga saya buat entry pasal itu..
at least..semangat sikit saya mahu kahwin..
hahaha
ehh.tunggu ye..episod ketiga..
dijamin lagi menarik..hahahahaha..propa!!



oleh kerana saya sayangkan emak saya..
saya belikan ini untuk emak...
mak...ini untuk emak!!

tp ija tahu...
ini tidak cukup untuk membalas budi emak terhadap ija..
tp terimalah ini emak..
terima kasih atas kasih sayang emak yg tidak terhingga itu..
terima kasih emak..

semakin hampir tarikh kahwin..
semakin sebak saya rasa...
lepas ini..
adakah emak akan sayang saya sebagaimana emak sayang saya semasa saya bujang??
adakah emak akan tanya pasal saya sebagaimana emak selalu buat bila mak rasa macam sudah lama anaknya tidak mentelefon beliau?
adakah emak akan merisaukan anak dia ini jika anak beliau yang 'sihat' tiba2 pitam pengsan?
adakah emak saya akan memasakkan makanan yang enak2 jika anak beliau ini pulang ke kampung halaman seperti yang selalu beliau lakukan?
adakah emak akan mempedulikan saya selepas saya berkahwin??
owhh...
owhh..
saya sedih..
saya amat2 berharap supaya cikmal boleh jaga saya dengan baik sebagaimana emak dan ayah saya jaga saya sehingga cikmal dpt beristerikan saya..hahaha

hadiah untuk ayah akan menjelma tidak lama lagi...
saya sedang mencari idea mahu menghadiahi apa...



Friday, August 27, 2010

cuti 3 hari..
quarters warden sunyi sepi..
majoriti pulang ke kmpung halaman..
saya??
sengaja tidak mahu pulang kerana minggu hadapan cuti sekolah akan bermula..
akan pulang berhari raya puas2 bersama keluarga..
mungkin juga bersama tunang..kahkahkahkah...
yang itu tidak confirm lagi..
kita tunggu dan lihat..hahaha

smlm dpt invitation berbuka puasa dr kelas 409...
ada parents student mahu sponsor majlis berbuka puasa..
owhh..maknanya ptg ini makan percuma..
saya suka..heeheh

minggu hadapan mungkin ada majlis berbuka puasa bersama warden..
mungkin saya ckp..mungkin..
bermakna saya akan mkn free lg..
hahaha..suka sgt ye dpt mkn free

owhh..
cikmal ckp mahu berbuka puasa bersama2..
mungkin akan dtg ahad ini..
tp saya tidak boleh terlalu mengharap..
bimbang akan kecewa kemudian hari..
lebih baik saya buat2 tidak excited..
tp hanya Allah saja yg tahu macamane gembiranya saya..
kahkahkahkah



Wednesday, August 25, 2010

haaaa....
tibalah masanya untuk bercerita pasal wedding preparation episod kedua..
kamu semua mesti tertunggu2 bukan??
hahaha...boleh blah la izza..
org semua hangin ngan saya sbb update ala kadar..
bukan mahu menghampakan kamu semua..
tp saya tidak byk idea semasa itu..
maka..
keluarlah entry ala kadar hari itu..

baiklah..
kali ini..saya cuba mencari idea2 @ ayat2 hebat sedikit..
ini semua utk kamu tahu..
utk kamu semua..
supaya kamu akan rasa macam gedik2 tidak sabar mahu kahwin..
hahaha...

sebenarnya..
cehh..macam mahu buat confession saje kan..
tidak..tidak..
mahu ckp macam ini..
sebenarnya..sebelum ke nilai3 aritu..
kami..maksud saya..emak dan cikmal..telah pergi ke jakel..
yang baru bukak dekat rumah sewa lama saya dahulu..
ini semua idea mak saya..
sbb die excited mahu shopping di kedai yang baru dibuka..
mana tahu..dapat diskaun melampau2..
baiklah..sebagai anak..saya turutkan sahaja..
saya juga memberitahu cikmal supaya ikut saja..
biar mak berasa puas hati..
saya tidak puas hati tidak mengapa..
kerana saya tahu..
mak akan buat pilihan terbaik utk anak dia...kan..
saya akur..hahaha..macam terpaksa kan..
tidak..saya rela juga..

saya ada 1 tabiat buruk..
ehh..bukan 1..tp banyak..
tp xboleh la nk cerita kat entry ini sbb nnt ada yang marah saya sbb tiba2 tukar tajuk..
tak boleh..nnt kene sound dgn dee yg bergigi cantik..haha
tabiat buruk saya adalah...
saya malas survey..
saya suka cari brg jalan kejap pastu terus decide nk beli..
begitu kontra sekali dgn cikmal..
dia kalau boleh mahu keluar masuk semua kedai cari brg smpai dia btul2 puas hati..
owhh..pengsan!


pilih baju nikah saja dekat sejam..
saya hanya redha diri ini dipakaikan dengan kain ela..
lepas satu..satu kain dililit2 dekat badan saya..
letih tahu..letih..
itu tak kena..
ini tak kena..
sampai promoter(kakak jual kain tu) macam dah give up ngan dia..
dalam hati saya tuhan saja yang tahu..malu..
bayangkanlah kalau saya ditempat kakak itu..
saya juga xtahan kerenah pembeli sebegitu rupa..
tapi saya rasa saya beruntung menjadi tunang cikmal..
ehh..tiba2...hahaha..
selama ini tidak pernah berkata beruntung menjadi tunang die..kenapa hari ini tiba2 rasa beruntung?
tidak mengapa..anggap saja saya sedang membodek cikmal..kahkahkah..
tak..tak..
mmg saya beruntung jd tunang dia
sbb dia cerewet..saya tidak..
kalau dua2 pun tidak kesah..
mesti huru hara nanti..
tidak mengapalah..saya terima dia seadanya..ehh..tiba2 lg..hahahha

bayangkanlah..
dari pukul 5 ptg hingga hampir jam 10 malam kami membeli belah disitu..
bayangkanlah..
tidak pernah shopping sebegitu lama..
emak saya sgt teruja dengan langsir..
saya teruja dgn kain chiffon..rasa mahu beli banyak2 tp sbb xmampu saya hanya mampu lihat saja...
cikmal x abis2 dgn sampin dia..
ehh...adik saya, emi ikut sekali..
saya ajak dia juga sbb saya suka die punya taste..
kalau die ckp ok..saya mesti terus ambik sbb saya tahu dia jujur berkata begitu..
ehehehe...


bab langsir emi mmg pakar..
semua kain die pilih saya suka..
emak suka juga..
tp adik saya pilih kain mahal2..
saya jd berkira2...
tp sbb die ckp cantik..saya ambil juga..
saya tidak mahu menyesal kemudian..
sesal dahulu pendapatan..
sesal kemudian tidak berguna...
nnti saya rasa saya tidak berguna kalau saya tidak ambil langsir yang emi pilih...
ahahaha..complicated...
ok..emi..
tunjuk sikit apa akak beli...

langsir..
baju nikah..
sampin cikmal..
cadar..
baju family..
semua settle under one roof..
tidak perlu membuat tawaf ke pelbagai destinasi..
kurang penat...
bukankah senang begitu..
saya suka shopping begini..suka sekali..



tengok mak saya..
die gigih saje..
bukan macam saya..
tahu mengamuk saja sbb lama sgt..
saya jd rimas..hahaha..
kedai sampai nk tutup..
kami baru hegeh2 keluar..
pintu depan dah lama tutup..
kene exit pintu lain..
hahaha..

baiklah...
habis sudah episod dua..
total damage kt sini adalah..
owhh..
saya xnk ckp..
sbb saya sedih..
duit keluar macam air..
hahaha
biarlah saya simpan sendiri..
biarkan ia menjadi kenangan abadi tersemat dihati sanubari..
kahkahkah....

nantikan episod ketiga..
wahhh..macam mahu buat drama pula kan..
epilog cinta izza+cikmal..
owhh..geletis sekali..yerkk



saya bukanlah seorang yg begitu mengharap 'duit raya' @ bonus
tp bak kata pepatah..
rezeki jgn ditolak..musuh jgn dicari..
ok..fine..saya mmg xnk cari musuh.saya mahu cari kawan sahaja..
so rezeki mmg saya xtolak..
ambik..ambik..
nak beli ape ek??
ehehehehe
belum dpt sudah menyimpan angan2..
sudah..sudah..
mahu ke tesco sekejap lg..
beli barang sedikit memandangkan maybank saya telah terisi dengan duit kembali...
hahaha
boros



Tuesday, August 24, 2010

suka??suka??
korg mmg kan..
kalo psl wedding2 ni..gedik je korg nk tahu kan..
xpe..tu tanda korg mmg prihatin...

fine..
nah amik..
cerita wedding preparation..
nk start dr mane saya pun kompius..
start dr langsir la ye..



mak saya kalo bab2 langsir ni mmg cerewet..
owhh.saya pun sama..
bak kata pepatah bapa borek anak rintik..
tp kita tukar sket...mak borek anak hujan rintik2..hahaha
sbnrnye masa ni langsir dh siap beli kt tmpt lain...
tp mak saya mmg suka men'survey' begitu..
sbb mana tahu nnti ada langsir murah..
bleh topup mana2 pintu tingkap lebih2..
mmg begitu..mak suka beli lebih...hahahaha
nasib baik masa ni xbeli...

semua ni kt nilai 3..
masa cuti skolah bln 6 aritu..
konon nk cari bunga telur bagai..
tp hampa!
bkn sbb xbyk choice..
tp sbb mahal menggila!
pegi time cuti skolah..mmg la kene hentam kow2 ngan dorg..
mntk kurang sekupang pun susah..

bwk pulak anak angah 2 org yg sgt hero itu..
mmg letih ya hamat..
nk kene umpan ngan mainan
baru nk diam
kalo x...
"maklong ni..lamanya shopping..mana mainan??td kata nk belikan kami mainan"
dgr la ko sepanjang jalan..

dpt mainan....terus diam..
pastu bleh plak ajak balik..
hangin btul..

xde hasil 1 pun kt nilai ni..
membazir duit minyak je..

ok la..
abis episod pertama..
nntikan episod ke-2 ye..
tp cam biasa la..
ade gak selit2 entry lain..
dah kalo 24 jam asyik cite psl wedding preparation..bosan gak kan..
jumpe on the next entry lah ye..



kali ini mmg xboleh letak tajuk wedding preparation dah..
nnti semua org marah2 saya..
ok..
ok..
ini lain..
tolong abang promote bisnes die..
bkn bisnes MLM ye..
ini bisnes karen karen..hahahah


tgk la sendiri kt kad tu..
x reti la nk explain..
sape2 memperlukan perkhidmatan wiring@networking
bleh contact direct kt abg saya (dengan syarat mention nama saya so saya akan dpt komisen sedikit..kahkahkah) atau contact saja saya..saya boleh tlg deal price..hahaha

ehh..
saya bangga..
abg saya sudah bergelar CEO sekarang..
well done abang..good job..
duit raya thn ni kasi lebih sket ye..
thn ni je ija bleh dpt duit raya..
huhuhu...

Monday, August 23, 2010

ngehngehngeh...
saya rasa la kan..
ramai juga tak sabar nak dgr citer wedding preparation saya kan...
owhh..
terasa saya sgt glamer sehinggakan ada yg tertunggu2 cerita drpd saya..
owhh..
owhh..
famous..
kahkahkahkah...

bleh tak postpone dulu cite tu??
nk kumpul bahan bukti byk2
then baru bleh cerita best2 sedikit kan..
jika ada gambar baru la terasa semangat untuk bercerita kan...
setuju??

ok..
kali ini mahu bercerita pasal yusuf...
ehh..
tiba2 mahu cerita pasal yusuf??
siapa yusuf??
hambooii..
cikmal tidak jeles kah??
hahahaha..
yusuf taiyob la...

AJK kelab guru tahun ini sgt gile dan sempoi..
masa meeting haritu..
ade suggestion nk bg cekgu cekgi sorg sekotak kurma..
ade yg suggest pegi beli kt kilang terus..
haaa...
bagus..
bleh dpt murah..

bab survey mensurvey mmg kami pakar..
selamba..
booking van maktab, terus g kilang..
padahal sorg pun xtau jalan g sana..
mmg nmpk dr tepi highway..
tp nk redah masuk dlm tu..haraaammm xtau..
akhirnya berjumpa juga..

membeli 9 bundle kurma
bersamaan 108 kotak kurma berjenama safia..
saya ambil 4 kotak kurma madu..
utk mak,kakak,makdah dan saya sendiri..
owhh...
membeli juga chocodate..
sedap...kurma berintikan almond disaluti chocolate
owh..dah abis dah kot..
bwk blk kmpg haritu..
utk adik2 ngan anak sedara

ok lah..
itu saja cerita pasal kurma..
lepas ini..
cerita wedding preparation ye...hahahahahaha



sebelum saya memulakan cerita psl wedding preparation
apa kata saya cerita ini dahulu..
sbb aritu saya dh upload gmbr ni..
kesian pula pada gmbr2 ini kalo tidak di publish..
kan setiap gmbr tu memberi makna tersendiri..
kenangan kan..
ok..
sudah sudah la merepek tu izza.

ini berlaku sebelum bulan puasa..
ada kenduri kecik2 makan bersama homeroom..
skolah mentaja sorg sebijik durian..
haaaa..
skolah korg ade??
ahahahah

gigih adik2 hroom aku mengangkat 14 bijik durian..

smpai kuar2 muscle ek danial..
bagus..
awak mmg hebat..
tp x sehebat saya..
sbb saya xpayah nk susah2 angkat durian..
saya boleh suruh awak je kan..
itu dinamakan the power of teacher...kahkahkah

owhh..
saya mendapat kejutan dr mereka..
tadaaaaaa....

dorg bg jersi siap ada nama ngan nombor kegemaran lg tu..
wahh..
terharu smpai tak terkata..
rasa nk pakai time tu gak pastu lompat2 girang..
tp mempikirkan saya sepatutnya matured dari dorg semua..
saya terus senyum senyum malu2...
kahkahkah..


Sunday, August 22, 2010





cikmal..
jauh la nk celebrate..
wish je bleh?
hehe


aku rasa kan..
nk start citer pasal wedding preparation..
ape korg rasa??
kahkahkah



Saturday, August 21, 2010

mak ayah jauh..
angah, abg, adik juga jauh..
begitu juga dgn cikmal..
semua jauh dimata...
tp kat hati..dekat..dekat sekali...

tinggallah warga mrsm je tmpt mentumpang kasih bermanja mesra dgn mereka..
itupun nasib ada mereka..
sekurang2nya..
ada juga org boleh tgk2 kan keadaan saya kt sini...

penah 1 pagi tu...
kelmarin kalo x silap..
bangun pagi..
tiba2 rasa berputar2..
tp buat2 gagah..
bangun.solat.mandi.siap2 g keje..
buat2 hebat..buat2 macam takde ape2 berlaku..
igt mahu drive sendiri ke tmpt keje seperti biasa..
tp...xkuat..akhirnya..tumpang kwn saje..
sampai skolah(2 minit je dr umah)...punch in.
konon gagah mahu naik terus ke bilik guru..
tapi tumpas di library..
masuk terus collapse...
semua rasa berputar2..
cahaya langsung xleh tgk..
pitam...
dan nasib baik jugalah ada kwn2 & staf semua membantu..
bagi minyak.offer urut kepala.
alhamdulillah..
masih ada yg syg..
mmg tidak sedar diri smpai 11pg..
bayangkan...dr 8 - 11 pg..
tidak mampu berbuat ape2..
rasa tewas disitu..
bergenang airmata bila cikmal marah2 dihujung talian..
ye..
saya tahu..
die risau..
tp bukan saya yg saje2 nk pitamkan diri..
sebak..
tp tak apa..
itu bukti die sayangkan saya..
sudahnya smpai mlm terbaring lesu saje...

ehh..
sudah...sudah..
nnti dee yg bergigi cantik ckp saya jiwang...
lain yg mahu diceritakan..
lain pula yg ditaip..
haissshh...

ni note yg ditingglkn atas meja housemate saya, faizah..rabu lepas..
sungguh senang mereka meng'order'..
mahu buat majlis berbuka puasa secara berjemaah katanye..
saya suka ini..
tidaklah rasa sunyi keseorangan berbuka sendirian..
kami akur..
kentang sudah tersedia 2 kg..
daun sup juga...
semua sponsored..
tidak perlu susah payah mengkeluarkan duit..ehehehe

tiba2 ada extra note utk saya....

tengok..tengok..
mmg suka mensusahkan saya...
haritu masa housewarming sudah buat..
komplain mcm2..
tiba2 kali ini ckp tidak cukup pula..
kamu semua mmg manja..

alaa..
xde idea dah..
gmbr berbuka beramai2 tidak dapt dirakam..
tahu sajalah kan..
semua sibuk mahu berbuka..
mana sempat bergedik mengambil gambar..
akhirnya redha saje tiada aksi snap mensnap..
sbb itu kosong saja entry ini...

Thursday, August 12, 2010

jarang ini berlaku
tp cikmal ckp slalu je terjadi...
tp saya rasa tidak..
tak..tak..
saya igt..
tp kali ni je saya lupe...betul betul lupa..
haisshhh...

sok genap 6 thn kami mensulam kasih sayang..errkkk
kahkahkah....
begitu menggeletis ayat tersebut bukan...
sekali sekala..
saya rasa tidak mengapa...

pg tadi cikmal cuba membuat sesuatu yg dinamakan kejutan..
tp tidak berjaya kerana saya telah dahulu merancang utk pulang ke kampung..
plan beliau gagal..ehehe..
sila la buat surprise lg lain kali..
kahkahkah..

tp beliau berniat baik..
mahu meraikan hari kemenangan kami bertahan selama 6thn...fuhh...
tp saya telah berjanji utk pulang ke kmpg..
tidak baik mungkir janji dgn emak bukan..
mesti emak ternanti-nanti kepulangan anak yg plg disayangi ini..
kahkahkah...perasan...tp tidak apa kan..rasa disayangi itu kan bagus...
thn ini mungkin tahun terakhir saya kena dgr ckp emak..
tak..tak..bukan bermakna lps kawen kene lawan ckp emak..
kan kene utamakan ckp suami dahulu..
YA ALLAH...
sudah mahu bersuami??haisshhh...

sian cikmal..
terpaksa batalkan plan tersebut..
tak apalah cikmal..
nnt awak dtg sini, kita celebrate hari kemenangan bersama hari kelahiran kamu secara pukal..
bukankah lebih jimat...
kahkahkah....

nway...
selamatlah..
hahahaha

tetiba speechless...
xsangka bertahan selama ini...
x sangka..
ya ALLAH..
kau berkatilah hubungan kami ini....


kamu semua..
doakanlah kami...


Tuesday, August 10, 2010

hegeh2 ko izza
baru nk cite psl housewarming...
baru sempat wei..
ni pun mata xmau lelap plak..
jap lg nk bangun masak sahur..
prektis..prektis..
kang ade laki snang...
wahh...kemain lg berangan...kahkahkah..

housewarming aritu jemput warden2 ngan kwn2 terrapat saje..
duit xbrape nk ade..
kalo invite semua...kopak la..
so wat secara berperingkat la kot..
utk adik2 homeroom insyaallah bln puasa ini...
leh berbuka bersama2...

baca2 yassin wat tahlil sket..
mcm syahdu je...
rasa cam kenduri kecil sblm berkahwin.
hahaha

abis tahlil terus mkn..
xde nk tunggu2..
semua lapa..
menu??
laksa johor sponsored by jiran sblh umah ngan ustaz baru..
bihun, sate ngan air order kt cafe skolah saje..
+ puding caramel lapis coklat hasil tgn aku...
buah2an disupport oleh ustaz yg kuat merajok pakai baju kuning kt bwh ni..

makanan licin licau..
bagus gile..
xde pembaziran berlaku
owhh...
mari saya perkenalkan..
yg berbaju melayu biru gelap itu adalah ketua warden..
single lg ok..

yg tgh ckp dengan cara yg sgt bersemangat itu adalah penolong ketua warden..
single jugak tu..
ehehe

rasa sgt seronok wat kenduri camni..
walaupun secara kecil2...
tp puas hati sbb selain membersihkan rumah dgn ayat2 suci..
dapat juga menjamu rakan taulan makan2..


dah rasa mcm mlm nk raya pun ade...
umah saya tingkt 2..
so ni view dr luar umah..
meriah kan...

ok lah..
abis cite housewarming...
duit pun abis jugak..
kahkahkah..

so..
esok start puasa..
selamat berpuasa ye korg semua..
maaf zahir batin..
saya berazam tahun ini mahu mengerjakan terawikh secara betul2..
bukan lah bermakna sblm ini tidak betul...
tp thn ini mahu lebih bersungguh2...

ya ALLAH...
mungkinkah tahun ini tahun terakhir saya sambut ramadhan??



;;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LilySlim Fitness goals tickers

LilySlim Fitness goals tickers

tik tok

Daisypath Wedding tickers