ni blog izza yg punye...ade sesape x puas ati? sape xpuas ati..sila create blog anda sendiri...
RSS

Wednesday, July 28, 2010

ni..
kat sini..
eh..
bukan..bukan...
tp dekat dgn sini..
jap..jap..
izza..ape ko ckp nih..

ahad lepas..
membawa cikmal ..
eh..bukan..saya mana ade kereta..berangan mahu membawa die menaiki kereta saya pula...cheiit.
cikmal membawa saya ke sunway pyramid..
bertemua kawan2 se'diploma' dulu..
cikmal adalah sgt baik hati...
tidak kisah langsung tunangnye mahu bertemu rakan2 seperjuangan dahulu...
terima kasih untuk itu...sgt memahami+sgt sporting kan..kahkahkah..
tp kadang2 saya melampau..
melupakan die membiarkan die jln secara berseorangan..
perkara itu mmg tidak disengajakan..
mungkin kerana terlalu excited berjumpa rakan2..
owhh maknanaye disini tidak excited berjumpa dgn cikmal??
owhh...bukan..bukan...
excited juga...tp malu utk menggedik excited di depan die..
biar nmpk natural tp dalam hati tuhan saje yg tahu...
kahkahkah

ok..
aku merepek jauh dah tuh..
dee sudah pun update cerita reunion ni..
bleh refer kt blog die kalo rajin..hihi

reunion secara kecil2an telah di'plan' oleh pdah..
aku suggest je..biar kali ni pdah jd planner plak..
biarkan..
haha..
berjaya jugak die..
ha...kan...kalo usaha mesti berjaya...tu la pdah..x yakin sgt..
kira ok la tu dpt mengkumpulkan seramai 9 org ahli termasuk cikmal..
eh...tetiba cikmal termasuk...
die adalah sbg photographer saya so kene masuk skali
kalo tidak..
tiadalah gmbr pada hari kejadian tersebut kerana masing2 bz bercakap..
tiada masa utk men'snap' apatah lg menggedik..
hahahahaha

seperti yg dee ckp..
plan awal mahu menikmati seafood platter di Pasar Ikan Manhattan..
tetapi ramai pula tidak bersetuju..
alasan??
muak mkn ikan..
apakah korg semua duduk di persisiran pantai??
sudah muak menikmati ikan?
aiyaa...
tp ini kan reunion..
kene dpt persetujuan ramai dlm ape keadaan sekali pun..
maka..
dgn sebulat suara..
kami ber-3(aku,cunna,dee) bersetuju memakan ayam di kenny Rogers dengan berat hati sekali..kahkahkah

sudah berangan2 dlm bas dr taiping ke shah alam mahu menikmati seafood platter secara kenyang2...
tp tidak dipersetujui...hampa sekali...
tp tidak mengapa..
perasaan hampa diatasi dgn rasa happy berjumpe kwn2 semua..
si pengantin baru cunna & myo kelihatan sgt bahagia..
saya jeles..saya juga mahu bahagia seperti mereka nnt bila sudah diijab kabulkan..
boleh cikmal??ahaha

hari itu saya jeles dgn byk sekali..
jeles dgn dee kerana telah mempunyai gigi yg cantik
owhh...mmg sgt jeles..
mahu juga memakai pendakap gigi..
tp mak ckp "x payah!"..hahaha
tunggu la kawen nnt..
tanya suami pula..
harap2 jwpn die lain dgn jwpn mak..

ni lg 1 saya jeles..
kenapa zura mempunyai konfiden yg sgt tinggi utk memakai shawl??
sungguh cantik..
kenapa saya tidak seberani dia??
saya juga teringin bergaya sebegitu rupa..
tp tiada keyakinan langsung!

tengok..tengok..
sgt ceria gembira bahagia bukan..
macam mana la saya tidak jeles..
cikmal..nnt kene mcm ini tahu..
kene gembira saja..hahaha

ini waiz..
anak kak an..
dh besar dh die..
geram tgk pipi die sbb tu selamba mebcubit pipi die walaupun ayah die dh jeling semcam je..
izza ni selamba saje mencubit pipi anak die..kahkahkah..

kami sembang2..
mmg sgt seronok kerana sudah lama tidak berjumpa..
rasa mahu melompat saje..
tp memikirkan umur sudah 26 thn..
kene behave ok..
sudahlah cikgu..mahu melompat2 pula.
tidak sesuai..
tp cikgu juga manusia biasa bukan...
itu etika izza..etika
haisshh...

seterusnya..
dee mngajak mkn eskrem di tutti frutti
baskin robin bukankah lebih enak?
tapi kerana mahu menjaga kesihatan..
adalah lebih baik memilih eskrem berunsur buah2an..

teka saya pilih perasa apa?
sudah tentu la vanilla!!
gila hapa tidak memilih perasa vanilla...
nnt menyesal tahu...
tp kesian juga perasa yg lain..
jadi saya mencuba chocolate + strawberi..apatah lg..tp semua yg berunsur beri merah..
eskrem dikira secara timbang kati..kahkahkah..tidaklah kati..
itu dulu..
manade org pakai measurement kati lg sekarang ini..
total weight eskrem saya adalah 300 gram..
total price adalah 15 hengget tahu..
mahal kan..

yg bestnye disini adalah kerana kamu boleh memilih mcm2 topping..
saya pilih sedikit strawberry+choc chip+mango+choc syrup..
owhh..
seronok sekali...

itu..
kami sedang menikmati eskrem..
tp saya rasa...
eskrem pilihan saya menjadi rebutan..
saya rasa la kan..kahkahkah..
sbb ape?
semua pun menterjah eskrem pilihan saya..
dan eskrem saya habis dahulu..
bukan kah itu bermaksud saya pandai memilih?hahahaha

sementara kami menikmati eskrem..
husband n anak kak an bermain kereta langgar2 di situ..
budak2 kan..
kene la layan kerenah mereka..
kalau tidak..mereka mula mentunjukkan perangai yg kurang enak..

nasib juga ada cikmal..
die suka melayan kerenah kanak2 bernama waiz itu..
hmm..
waiz sudah pandai membuli cikmal..
itu tidak bagus...
sbb itu awal2 lg saya sudah mencubit pipi die..
kahkahkahkah

cuba perhatikan husna...
owh..
muka sgt tidak puas hati..
tidak dpt menikmati eskrem..
ckp suami kene dgr..sian die..hahaha..
myo plak habis die bedal semua eskrem kami..
kahkahkah..
tp tak apa..
kalo die xde..sape nk abiskan eskrem itu?
tong sampah??hahaha
sudahlah mahal..tidak elok membazir..
biarkan die habiskan..


tgk itu..
kami sangat riang..
tidak boleh dilupakan saat itu la..
sungguh riang mcm kanak2 dpt mainan..

didi ckp Beryl's Chocolate ada buat taman tema kat situ..
kenapa saya tak perasan itu adalah tajaan Beryl's..
kalo tidak...mesti saya sudah mencari choclate almond tiramisu keluaran syarikat tersebut..
owhh..rugi...
dee gedik2 mahu menaiki ferris wheel
macam tidak pernah naik kan..
kat genting kan ade..
tp kesian die..
sudahlah kecewa tidak dpt mkn seafood platter..
nnt meleleh pula air liur sbb xdpt naik ferris wheel..
maka terpaksa temankan die..
terpaksa??hahaha...
tambang ferris wheel ditaja penuh oleh cikmal..
sepuluh ringgit utk 2 org...
terima kasih cikmal...hehe

ini kami..
letih berjalan bercakap bersembang..
lepak dahulu..
sementara menanti hendak pulang..
owhh..
sedih..
entah bila dpt berjumpa lg..
mereka tidak mengapa kerana duduk area kl-selangor..
tp saya...
huhu..jauh...jauh...
nampaknye sampai sini saje..
semua harus pulang kerana ada hal masing2..
sungguh sedih..
saya juga kene rushing mentinggalkan reunion tersebut..
masih byk perkara perlu di settle kan..
banyak...banyak sgt..

cikmal membawa saya ke alamanda..
mencari sesuatu di sana tp hampa..
byk nye kehampaan pd hari itu..
cikmal nmpk mcm kesian saje kt saya..
die pun membawa saya ke pasar ikan manhattan..
wahhh...
saya terharu...

kami menikmati ini..
seafood platter...
yeayy..
dpt juga menikmatinya...
dee....kita tak kecewa lg kan..
tp sian cunna..
entah dpt entah tidak die menikmati seafood platter...
suami cunna...belanja la cunna...die teringin sgt tu...

cikmal cerita..
hari tu die pergi mkn seafood platter ngan abg & kak ipar beliau..
tp x abis pun..
mkn dgn saya...
abis....
apakah itu??
hahaha..
saya sgt lapar sbb masa di kenny rogers saya mkn muffin dan fruit salad saje..
kahkahkah...alasan....

lepas mkn..
kami pulang terus..

ok..
abis cerita...
sebagai penutup..
terimalah gmbr saya dan cikmal..
nak tgk sgt kan..
tengok..tengok...
hihi



Monday, July 26, 2010

me..
got lots of pics
lots of story to share..
but not now..
really tired..
really exhausted..
need some rest..

sok lusa aku smbung ye..
sesape tnggu the latest entry..
harap bersabar..
kahkahkah..
izza macam bagus



Sunday, July 25, 2010



Saturday, July 24, 2010

scrool smpai bawah..
smpai nmpk wedding day countdown tu..
owhh..
tinggl lg 2 bln, 2 mggu, 2 hari saje lg..
owhh..
nervous..
nervous..

ape nk preapare lg ni??



Friday, July 23, 2010

ptg nnt akan bergerak ke shah alam..
owhh..
lama gile x jejak kaki ke sana..
eh lama ke??
kalau sebulan dikira lama juga la kan..

niat mahu ber'reunion' secara kecil2an.
harap2 niat suci murni itu menjadi..
lama sudah tidak berjumpa dgn rakan2 seperjuangan sepermainan seperumahan sepergossipan..kahkahkah..

selain itu..
mahu membedal seafood platter macam yg telah dirancang bersama dee ngan cunna..
harap2 menjadi...
harap2 semua ahli reunion bersetuju lah..
fuhhh.fuhh...hehe

dan lagi..
mahu minum vanilla milkshake yg sudah lama di'craving'kan..
owhh...

dan satu lg..
mahu membeli perfume perasa vanilla di kedaibadan kerana stok sudah agak nazak..
disini mana ade kedaibadan..
paling hampir pun..
nun jauh sana di jusco ipoh..
owhh..jauh..
alang2 turun shah alam..
apelah salahnye membeli keperluan diri itu bukan..

"izza, ko xnk tukar perfume ke?"
"taknak!"



me = a vanilla addict..



Thursday, July 22, 2010

entry sedikit berat kali ini..
tiba2..
nk menyatakan 1 statement maut jika sang tunang membaca entry ini..
owhh...
cikmal...baca dulu ye..

"saya tak pernah rasa dah bersedia sepenuhnya untuk mendirikan rumah tangga ..."

baik dari segi mental, fizikal dan kewangan.
xpnah rasa dh selayaknye kawen..
rasa mcm baru je smlm meninggalkan zaman sekolah..zaman U..
rasa mcm baru je nk bermanja mesra dgn mak ayah...
rasa sayangnye nk tinggalkan zaman bergelar 'bujang'an
rasa belum ready nk tukar status dr 'cik' ke 'puan'..
nnt bila ade notis meeting, mesti susah nk cari nama aku sbb slalu aku check nama depan je...kalo de nama 'cik' aku akan baca..kalo xde perkataan 'cik' aku lalu je..
owhh....
masih belum boleh menerima hakikat yg aku bakal menamatkan zaman bujang ini..

tp..
mak selalu ckp..
"sampai bila nk tangguh2??..x elok tangguhkn benda yg elok.."
aku pasrah..
bukan sbb terpaksa..
tp jika difikirkan balik..
betul ckp emak..
smpai bila aku nk lari dr situasi x bersedia ni?

kakak2 aku slalu ckp...
"smpai masa nnt..ko akan rasa ready je..skrg ni perasaan tu je yg buat ko x ready..smpai bile nk tangguh iza?"
ok..
fine..
betul..
dorg ckp mmg betul..
ikut rasa binasa kan..
ikut hati mati..
ikut perasaan..smpai bila2 pun x kan ready...

tanye pendapat ramai org..
semua ckp benda yg sama..
mmg rasa mcm x ready..
itu normal..

dan sbb rasa x ready tu jugak la aku mcm mengabaikan preparation kawen aku..
mmg sangat x patut kan..
nk mntk maaf sgt2 kt cikmal..
aku tau die berusaha keras utk make sure wedding kami berjalan lancar.
cuma aku je yg kdg2 biol buat mcm x de ape2 akan berlaku antara kami..
aku mmg x patut..
cikmal..sorry..sorry sgt2...

ok..
sudah..
mulai hari ini..
saat ini..
detik ini..
aku nekad..
berubah..
jd lebih matured..
jd lebih menghargai apa yg bakal berlaku dlm hidup aku sedikit masa lg..

YA ALLAH..
berikan aku kekuatan..

cikmal..
saya mahu meminta maaf..
saya hanya insan biasa..



pagi2 td baca blog nih..
tetiba terliur plak dah...
ptg2 td ajak housemate aku g mkn..

burger baru mc D..
dgr cite cam best..
tp apsal x best pun...
cam geli2 je tekak nk mkn..
daging ayam salai tp x kering btul2..
cam pelik..
siap ade kulit ayam lembik2..
euww..
geli tekak..
mmg camtu ke??
ke kt sini je camtu?
slalu kalo mc D kuar produk baru, sure x ragu2 nk cuba 2,3 kali..
ni skali je cuba aku dh serik..

chicken mc deluxe gak sedap...
nugget pun best..
eh...mc chicken kt ampang point superb..
tp xleh lawan mc deluxe letak sos byk2 ngan pepper smpai pedas nangis2 pastu minum milo tp sblm tu mkn fries panas2..
owhh...
haha

mkn je keje ko kan izza..
gemok!



lama x mengadap blog..
mlm td baru smpai dr muar..
penat..tp cam berkobar2 mahu mengupdate..
sabar..sabar..

ni baju melambak sebeban x basuh lg..
jap lg nk g angkut bwk umah baru..sana ade mesin basuh..
aku haraaamm x pindah2 lg wei
x sempat..
igt mnggu ni nk settle semua angkt brg..
tp haraaammm jugak..
nk kene turun shah alam pulak..
bejalan je la keje aku nih..
sementara masih bujang nih..
jumpe la kwn2 mana yg patut..
kang kalo dh kawen..
laki x bg..xleh la nk derhaka2 kan..
kahkahkahkah..

cite muar?
camping wei..
ape yg diharapkan?
best ke x??
boleh la..
yg x best sbb ujan..
tu je..
yg lenlain ok la kot..
mintak2 jgn la aku kene g lg thn2 depan..
sedikit bosan sbb xleh online....heheh

sok bertolak ke shah alam..
reunion secara kecik2..
susah nk kumpul ramai2..
masing2 ade hal..
mana yg ade je la..
owh...x sabar..

sudah la..
mahu basuh baju..
ari nk ujan dh ni..
taiping..taiping..
ujan memanjang..
tp best..
sejuk!



Friday, July 16, 2010

esok ptg akan berangkat ke muar smpai hari rabu..
menghadiri @ mengiringi pelajar ke perkhemahan kor kadet polis mrsm se-malaysia..
skrg ini sedang terdampar di atas tilam kecil kerana mengalami selsema yg teruk..
owwhh..
macam mane ni??
larat ke??

xlarat ni..
air hidung sudah keluar tanpa warning..
smpai sini dulu..




Thursday, July 15, 2010

ni masalah dr kecik lg..
smpai rasa mls nk layan dah..hahah
gile kan...

ALLAH tu adil..
kalo ALLAH kasi muka ko jerawat..makanye ko nye tone kulit tu elok je sekata..
tp kalo kasi muka ko tulus mulus tanpa jerawat..
so maknanya ko berdepan ngan tone kulit xsekata..
adil bukan..

aku ni jenis allergic pada certain2 ikan..
salah mkn sket je...mula la timbul putih2 kt muka..
cam panau tu...
tp cun sket la dr panau..kahkahkah...

igt lg masa kecik2 dulu..
mak aku siap panggil aku dayang senandung weii..
sedih je..
dulu hitam melengut..
ko bayangkanlah muka hitam legam campur plak ngan tompok putih2 kt muka..
xke scary??
ade gmbr cousin aku snap dulu..
mmg super dasyat..

skang ni mmg nk kene hati2 mkn ikan..
nk mkn keropok ikan pun kene pikir 2,3 kali..
kalo org hidang laksa soh mkn pun nk kne pikir dulu..
kang x mkn kecik hati plak..
kdg2 bedal gak..pastu mula la nyesal..
kalo org yg wat laksa tu aku knal..mmg aku selamber tnye die msk pakai ikan ape..
kalo org xkenal...bedal je la..
jaga hati..

aritu mkn kt kmpg cikmal..
mak die msk kari ikan pari..
owhh...ikan pari mmg xleh mkn langsung!..
mmg effect die nye allergic dasyat oi..
bertahun x hilang kang..
nasib aku dh story kt cikmal..
dan nasib baik gak die igt nk ckp kt mak die..
kalo x..
xtau la aku nk ckp ape kt mak die..
kang mak die ckp sombong plak xmo mkn masakan die..
owhh..tidak..tidak...
cikmal menselamatkan aku masa tu..

ni xtau la smpai bile allergic ni nk ilang..
xde ubat plak tu..
redha je la ye cikmal..hahahaha


saya nk mkn ini sekarang jugak rasanye..


nasib baik xde jual kt taiping..
kalo x..
dh redah sorg2..haha

owhh..
seafood platter..
termimpi2..


Wednesday, July 14, 2010

tarikh hari ni..
14 Julai 2010..

aritu masa tarikh 14 februari tahun yg sama...
telah berlaku sesuatu..
korg igt?
bukan...bukan....bukan valentines day..
raya cina??
btul gak..
tp ade lg 1 event...
igt??

kahkahkah..
igt ke korg??
xde maknenye korg nk igt kan..kahkahkah..

so arini genap 5 bulan aku bergelar tunang orang..
kejap je rasanye..
tup tap tup tap..
dh nk kawen dah...kahkahkah...gatal!


org ckp time tunang ni mmg byk dugaan..
ye..mmg betul..
tidak dinafikan sama skali...
nk je aku senaraikan dugaan2 itu..
tp byk bno wei..
malas plak rasanye..kahkahkah..

tp semenjak 2 menjak ni..
aku makin cpt melenting..
cepat sgt nk marah..
cpt terasa..
cpt sakit hati..
semua nye cpt lah..
sian gak cikmal kdg2..
aritu smpai pitam die sbb tekanan darah rendah..
siap perli aku lg..
"org asyik sabar je..sbb tu kene low blood pressure, awk asyik marah je..nnt darah tinggi plak"
kahkahkah..

aku semakin nervous..
kami semakin hampir dgn 1 ikatan itu..
takut!



ni blog cikgu..
so hari2 hidup dibelenggu student..kahkahkah
maka entry blog ni byk berkisar psl student sahajo..
redha la ye...hahaha

td kelas pack..
4 kelas harini..
dr awl pg smpai ke kul 2.10..
penat..dh la puasa..

cuba korg imagine..
kalo mengajar dlm lab, mesti kene kuatkan suara sbb lab lg besar dr kelas...
so bayangkan aku kene jerit2
pastu kdg2 kene ulang ayat yg aku ckp 2,3 kali..
serak suara oii..
tu satu hal..
kalo ngajar sc comp..dh kompem2 ko kene round 1 kelas check student nye keje sekor2..
1 kelas la ko tawaf 2,3 kali..
jap depan..jap blkg..
sbb tu berat aku dh turun..kahkahkahkah...
letih..

dan disebabkan itu..
td aku dah halau sorg student dr kelas aku..
sbb??
die leka ber'FB' depan2 aku..
xke ko hangin??
ye..aku tau dulu masa zaman aku blaja bkn x pnah wat camtu
tp agak2 la kan..
sorok2 la..
ni tak..
cikgu dok tercogok sebelah ko..
ko wat xtau je..
elok je ko bukak FB..siap accept2 fren bagai..
x behave langsung..
geram btul!!
aku halau soh kuar kelas..
tp aku xde la kejam mana..
aku save kan la keje die..
kalo aku kejam tahap gaban, aku terus off je pc tu..
tp x smpai hati...masih ade belas kasihan lg aku nih..

abis je kelas tu,
die dtg mintk maaf kt aku..
aku pun bebel2 kasi motivasi..kahkahkah..cam bagus je aku kan..
smpai menangis la bdk tu..
puas hati..
bg aku la kan..kalo x nangis maknanye die x sedar yg die wat salah..
so aku motivate die smpai nangis jugak..kahkahkah..kejam??
aku rasa tak pun..
ade kwn aku lg kejam..hikhikhik


korg rasa relevan ke tindakan aku tu??



Tuesday, July 13, 2010

aku rasa la kan..
feeling mem'blog' menggunakan pc adalah lebih dasyat berbanding ngan laptop..
tu aku rasa la..
aku kan ganas..tidak lemah lembut..
kalo guna pc..bleh tekan keyboard kuat2 tanpa rasa bersalah
keyboard pc murah..hahah..
ape purpose tah nk tekan keyboard kuat2 kan..
cam batak je plak..hahahaha..
feel wei...feel...kahkahakkahak

ok..ok...
ni ko nk cite ape ni izza?
melalut..
tp kan aku rasa kualiti memblog sudah semakin kurang sekarang ni..
mungkin faktor umur @ persekitaran..
mungkin jugak la kan..
umur dh lanjut..macam dah x patut merepek..
tp kan blog ni as a medium to curahkan perasaan..xkesahla ko tua manapun kan...kan...
kalo dulu dok ngan bdk2 yg majoriti ade blog sendiri..
nk tau perkembangan dorg, tgk je blog..
snang...
xpayah menyembang..xde la gossip wat dosa kering...ahaha
tp yg x bagusnye..xde komunikasi secara lisan la kan...ehehe
x brape elok tu....

owhh...melalut jauh dah aku nih..
ok..berbalik kpd cerita sebenar..
masa mula2 aku smpai taiping ni..terus dok dlm blok student ngan cikgu sc comp..
memula igt nk tumpang..
tp sudahnye 1thn lebih gak aku dok situ..
skang aku rasa dh smpai masa utk aku pindah..
barang aku pun dah makin byk..
umah tu pun cam dh sempit je..
kesian plak aku tgk kwn aku tu..
x selesa die..
nk jln pun tinggl lorong2 je..hehe..
so better aku pindah since aku layak dpt umah sbb aku adalah warden..
warden weii..warden..kahkahkah...gile lah..
camne aku leh terjebak sbg warden...hahahaha
sudah!!jgn gelak..

nk kemas umah sorg2 mmg x larat wei..
so ape salahnye aku mntk tlg budak2 homeroom aku...
jimat tenaga aku...
leh gak dorg wat keje2 amal kan..

aku dok ngan sorg cikgu sejarah..
pasni terror la aku sejarah2 ni..haha

besar wei umah ni
ade 3 bilik..

hall die je bleh wat main futsal..
kahkahkah..
serius super besar utk org bujang cam aku..
kalo dh kawen beranak pinak pun still besar lg umah ni..
import anak2 hroom aku ngan kwn aku tu..
semua dorg yg settle kan..
kami bg arahan je...
bkn membuli..
tp sekadar mahu mengeratkan silaturrahim..
hahaha...alasan!

habuk toksah cite la..
dh setahun umah ni kosong
mmg kene basuh btul2 la..

smpai toilet2 skali aku soh cuci..
ngehngehngeh
ni bhgian dapur...
pasni leh msk mcm2 since dapur dekat ngan tv...ehehe..
masak smbil tgk tv..
owhh...best2..

sarung kusyen x beli lg..
saiz kusyen besar sgt..
xtau nk cari ktne
dorg ckp ade jual kt mydin..
sini manade mydin maaaa...

abis kemas2 hidang kt dorg pisang goreng ngan air botol..
tu je yg mmpu wat masa ni..
nnt kami blanje la mkn besar sket..
tggu bila dh masuk umah btul2...

trima kasih ye adik2 hroom sekalian..
korg mmg bagus + baik ...<<--dah tlg kene la puji..
ahahaha..

igt nk kene wat kenduri baca yassin dulu sblm pindah masuk umah nih..



Thursday, July 8, 2010

entry penuh gmbr..
byk gile aku upload..
internet punye la laju mlm nih..ehehe...xleh puji lelebih nih..kang tetiba slow xleh publish plak cite ni...

pengetua umum selasa cuti peristiwa smpena Nadwah Islamiah..
so science dept nk wat rombongan ke cameron highland..
xcukup korum so then dorg ajak2 la dept lain..
sorg kene korban rm30 nk byr duit pemandu kot..
tp bagus cikgu2 ni..
mntk soh maktab support...fight2 then dpt g for free...yeay..
byr juz duit souvenir utk pengetua n timbalan2nye..
jimat!

7 am dh kene gerak..
aku lmbt 2,3 minit jenuh lari2 berpeluh2 takut kene tinggal..

stop kt hentian sg perak..
breakfast dulu..nasi lemak n teh tarik..
gemuk aku mkn nasi pepagi...


smpai sana around 10.30 to 11..
bwk kanak2 kan..harusla stop2 sbb nk terkucil..
xsangka sejuk gak cameron nih..
aritu pegi siap berpeluh2..
kali ni dtg sejuk plak..angin kuat..
terus jd lapar..cari cendawan goreng..eheh..tapau nugget...

xtau nk beli ape..
xde nafsu nk membeli..
stop area kea farm then grab dried strawberry ngan strawberry juice..
tu pun sbb org kirim..
aku juz beli fridge magnet..tah hape2 je kan...


cuaca panas tp angin sejuk gile..
kt sini dorg memborong jagung ngan limau..
pastu gerak g cari aiskrim made by org melayu..


stop kt 1 tmpt ni..
ape ek namanye..aku x igt..
bas brenti, aku turun..xtgk pun ape nama tmpt ni..
tp kt sini aiskrim stroberi mmg sedap..
cuma kecewa sbb xde waffle..kempunan!

budak kecik ni sgt adorable..
aisyah..anak cikgu kimia..
comel sgt2!!


nas n zah borong jem tomato..
xpnah dibuat aku nk beli jem tomato..
pelik gile tp dorg kata sedap..

xde pun yg rajin nk petik stroberi..
lebih baik beli yg dh siap petik..
jimat masa...jimat tenaga...
aku x beli pun stroberi..kan td dh ckp..
aku xde nafsu nk mengkeluarkan duit..

dah 3 kali aku g cameron..
tp tmpt yg dorg bwk ni, sekali pun aku x pnah jejak..
rupanya byk lg ladang2 kt bhgian dlm2 cameron ni..
aku slalu singgah luar tepi2 jln tu je..
majoriti china..


tmpt yg dorg bwk ni cam perkampungan org melayu..
so xde hal ko nk mencekik aiskrim..
insyaAllah xde masuk gelatin yg x spatutnye tu..


lepak2 sini dulu b4 gerak utk mkn tghari..

lps isi perut kt brinchang (kalo x silap la)
gerak terus g ladang tea..
kilang die pun dh nk tutup masa tu..
jln2 situ amik2 gmbr..


owhh...view die sgt cantek ok..
cuma x sempat nk pekena teh die sbb perut kenyang lg..
teringin gak nk mkn scone...
tp kenyang melampau2 ni..
next time je la


mmg kalo ikutkan aku pegi sini hanya utk jln2 n snapping saje..
bukan membeli belah..hehe
tp kan..
geram gak tgk bunga2 kt sini..
kalaulah ade cikmal..
hahahahah...cikmal xmau layan ko la izza...hahhaaha

kt sini aku beli teh tarik 1 bag..
nnt aku tunjuk kt korg...ehehe..gile!teh pun ko nk expose..haha


wakil jabatan science..

math dept..4 org je??hehe


social sc..lg teruk...3 org je??hehe


nmpk kt blkg tu x??
ni konon2 feeling kt belanda la time ni..
sbb foreigner tu semua cam org Holland..

gerak balik around 5.30 kot..
xsure sbb letih jln2...
masuk bas igt nk tdo..
tp ade sesi karaoke anak2 cekgu2 plak..
nk pecah perut aku ketawa...
budak2 kalo karaoke mmg over...
rasa rugi plak x rakam dorg nyanyi..

on d way blk tetiba plak bas rosak..
adooii la..
baru nk have fun..
berlaku tragedi plak..


dorg ade bgtau ape yg rosak..
tp xreti plak aku nk explain..
nasib baik bas ni elok2 je rosak kt area yayasan org asli perak...
ade gak tmpt berteduh..


muka2 bengang+letih sbb bas rosak tetiba...
dekat 2 jam menunggu bantuan..
dh la kt sini line phone mmg susah nk dpt..
nasib dh dekat area simpng pulai..
kalo kt atas lg..mau kene amik cuti..
kul 8.30 bas lain smpai..
fuhh lega...
nasib x lama sgt tunggu..
kalo x, mau ngamuk anak2 cikgu tu semua..
silap2 cikgu mengamuk skali..

abis trip cameron..
sabtu ni exam oi..
sepatah haram aku x prepare..
gamble je bleh??
haha



;;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LilySlim Fitness goals tickers

LilySlim Fitness goals tickers

tik tok

Daisypath Wedding tickers