ni blog izza yg punye...ade sesape x puas ati? sape xpuas ati..sila create blog anda sendiri...
RSS

Friday, November 30, 2007

haishhhh...ngape camni?
batuk + selsema x mau ilang2 nih..
lama dah..more than a month..
jap demam...jap ok...
xleh jd..takut ade komplikasi dalaman..hehehe
kene g klinik..tp kalo g klinik luar..kompem kene bayo mahal..
g klinik uitm je sudah..klinik gak namanye..
asalkn dpt ubat free..(berkirenye saya!!dh nk akhir2 thn ni...pokai..)
hasilnye..segedebap ubat..
hamik ko!!pasni kene la telan mende ni sume..
abisla weng kpala..
kene dadah byk gilo nih!..haha
tang ubat batuk ngan selsema tu la yg plg x lalu..
ngantuk ya amat..kompem tertido masa klas MCAD..hohoh..



ni klako..
doctor ckp saya kurang vitamin..
hehe...gemok2 camni pun kurang vitamin ek??
hahaha..



saya ade alahan ek..
alergi terhadap habuk2 n segala mcm yg sewaktu dgnnye..
so kpd roomate saya tu...bersihkan la habuk2 yg ado..
keh keh keh

kalo x baik gak batuk n selsema ni next week...saya kene g klinik blk la...
cek darah n xray...uishh...takut tul la!!
doa2 kan la ek..

note::kdg2 saya rasa ngada2 lak g klinik kalo takat selsema n batuk tu...tp kang lg teruk lak
kan..hmm...saya x ngada2 tau..ni pun kene paksa g klinik...hehehe

gerunnye..
jap2 lg kuar la result..
camne la agaknye?
adakah aku lulus sume paper??
or ade sangkut?
hmmm
kalo sangkut..maknanye lambtla lg aku kawin...
hehhe..gatai!!

Wednesday, November 28, 2007


nk menunjuk la tu ek??
eee....sukati saya la..
awk jeles ke?
ni kan blog saya..
cute x?hehehe
ni ade lg satu kt bwh nih..


pow cik mal..
sian...tp xpe la...kan dh keje..
kene la blanje org yg xkeje lg nih kan..
hahah..

Monday, November 26, 2007

sakit lak ati bile klas MCAD smpai ari sabtu..
igtkn half day ke..hampeh

cik mal mau blanje western food(aku yg mntk sbnrnye..keji je..haha)
suggest kt subang..big plate..
bad luck la bile smpai sana je kedai tu cam xde org sgt..
so cancel!
g ikea..mkn kt food court je sudah..(tu je yg terlintas kt fikiran masa tu)
then jln2...
oleh kerana tali jam dah putus...dptla jam baru..heh heh
nnt aku upload gmbr nye..heh heh heh(nk gak expose..gile glamer tul!)
pastu pow beg utk letak hset...
murah je..hehehehe..
tup tap tup tap...blk umah..beli karipap ngan eskrem mkn lam kete..
sedap...korg kalo g sana should try la..tp mahal!..
seketul singgit...kalo kat sabak murah je nih..3 singgit..hoho(tringat karipap pusar makcik kat market sabak tu...sedap tul..)

ahad..
join kwn2 1 kelas g cycling kat cerakah...
suppose to be 10 or more people yg join..
but then ramai lak yg x jd dtg..mcm2 hal..
ngedate..g tgk pameran kucing...hehe...
last2 tnggl 6 org je..mun,kak munirah,syam,ayu n ayus + me
xkesahla...activiti tu ttp bejln lncar..
sgt penat sbb dah lama x kayuh beskal..
naik bukit...letih..cam nk cramp kaki..
mun pitam skejap..
kipas2 die...pup pap pup pap..ok blk...

gmbr ni aku yg snap..lawo kan??ehhe


tghari blk umah jap tukar baju..then kuar lg..plan nk g jmpe kwn cik mal
pastu singgah umah kak an jap anta gmbr..tp xjadi..
igt nk blk umah je tp nnt bosan lak..
decide g sunway main bowling 5 round..
ade org x puas ati sbb aku mng..hehe..
jgn jeles..bkn slalu..hoho

sbelah mlm lak kene anta kete kat angah..
berpoya2 skali la ngan cousin2 aku..
g jusco yg baru bukak tu..kat bukit tinggi..
mkn2..jln2....blk...

makcik aku wat muka x puas ati sbb kami bwk die
mkn kat tmpt pelik2(die ckpla)...manhattan fish market


x larat nk blk shah alam..tdo umah angah dulu..
sok pg soh die anto..ade kelas kul 9..penatnye..............


ni yg mls ni...kalo weekend dh hyperactive..mule la rasa nk demamla..sakit sume kaki tgn
nih..mggu dpn x nk active camni..heh heh heh

Saturday, November 24, 2007

3 simple step how to get 3 free ticket to genting:

  1. langgan paper berita harian 1 month(bln disember je)...sumenye RM37.50
  2. then g tukar tiket kat tmpt yg dah di state kn dlm paper tu..(baca la paper tu nnt...kalo langgan je tp x baca nk watpe..)
  3. pastu dah leh g genting..ticket tu valid selama 6 months..

mengikut perkiraan saya...
sgt untungla melangan paper b.harian tuh..
kalo nk beli ticket utk sorg pun dah mencecah RM30++..
hmmmm..pikir2kan la..
slain tu dpt gak baca paper kan..

cubala kwn..saya sudah pegi genting...sgt seronok..

Wednesday, November 21, 2007

dah 3 ari aku attend klas MCAD ni(microsoft certified application developer)..
so far ok la..
ktorg nye trainer named hariyani sitohang..
org indon..
kengkadang tuh nk gelak gak kalo dgr die speaking..
server jadi "serfer"
usually jadi "usuli"
hahahah
sib baik aku x dok sblh cik lina melodi..
kalo x...kompem la gelak memanjang je
tp trainer ktorg ni best...
asyik kasi rest je..
skang ni pun tgh lepak2...
blaja sempoi..siap psg lagu2 lg tuh..
die siap ckp kalo nk die psg lagu pun leh..
skang ni pun die tgh syok berchatting kat blkg aku nih..
hehe...
sgt sempoi la die!!!...
saya suke...

Monday, November 19, 2007

poyo lak..
bkn aku yg konvo pun..
meraikan hasanah jek..
jd potographer..
bergmbar la smpai lebam..haha



Sunday, November 18, 2007

dh byk kali planning nk g tgk baby kak an & abg zul..
asyik x jd je..but
finally dpt gak..

baby tgh sedap membongkang masa
kami smpai...patutla tembam..hehe

smentara tggu budak kecik tu bgn.. baik
kami mkn dlu..mkn mee bandung kot

bgn gak budak kecik tuh..notice x baju yg kat atas kerusi tu.
saya n aunty
lina yg kasi tau..tu waiz tgh nk try..

seisi acah mengacah..heh heh...baik budak nih..
tu tgk di dh pakai baju yg kami belikan..


saya ngan si botak..hah hah..

ade bakat jd mak x??hehe

ni la mak ayah si botak tuh... nway anak kak an ni mahal senyuman la...

si botak pun dh ngamuk..so kami blk dlu la..
next year lak dtg..anak no 2..hhaha

Friday, November 16, 2007

nk story
pasl family
actually family aku ni sgt2 la sederhana nye compared to the other siblings mak ayah aku..
mak aku je yg dok kt sabak tuh..
adik beradik lain sume dok kat area kl, ipoh...(bandar la)
both my mum n dad meniaga..
tu je punca rezeki yg my parent leh wat.
aku x kesah..in fact aku mmg dibesarkn hasil jualan mak ayah aku
walaupun xla sekaya mane(berbanding pakcik makcik aku yg lain) tp aku ttp bersyukur..
ade parent yg take a very good care of me n adik2 aku..
oleh kerana pendapatan parent aku yg x la mewah sgt tu...
kami selalu dipandang sedikit jengkel oleh sedara mara aku..
maklumla..mak ayah aku meniaga kecik2 je kan..
sape la nk dekat...org xberduit..
its ok..aku xkesah..
bkn mak ayah aku yg nk keje camtu..
bkn mak ayah aku xde pelajaran..
bkn mak ayah aku xpnah keje kt kl..pj tu..
pnah...masa tu dorg baru kawin..
keje ok..tp bile ekonomi gawat..mak ayah aku terpaksa diberhentikn
sbb nk kurangkn kos pekerja..
masa tu gaji ayah dah 1000++..(kira tinggi la gak time tu..thn 1980++ la...xigt)
then mak ayah blk kmpung..
dorg ckp kalo dok kl...kos sara diri tinggi.
masa tu aku pun dh lahir..so makin tinggi la kos..
so mak ayah blk sabak umah opah belah mak..
opah bg jln soh meniaga..
opah aku cikgu kemas..sgt popular kt sabak tuh..
so mak ayah decide to open a bisnes..
jual makanan..
alhamdulillah smpai skang still bertahan...
dah 20 thn kot..
dan dgn duit tu la mak ayah aku besarkn kami 4 beradik..
smpai aku masuk U la..
tp.....
ade je org yg pndg rendah kat kami
plg sedih bile pakcik makcik sndiri yg wat cmtu..
ye...aku sedar ktorg ni mmg x se"standard" dorg..
dok kampung...xreti speaking...bodoh kan...
tp xpe..aku xkesah..
but...
bile dah smpai kutuk mak ayah aku depan aku(anak die nih)..
sape x bengang...
wei..die mak ayah aku la...
baik buruk..ttp mak ayah aku..
yg korg nk kutuk sukati korg tu pehal..
korg igt korg tu baik sgt?????
kalo baik sgt..apsal anak korg cam setan??
kalo takat harta tuuu.....xkan leh bwk mati la...
korg mati nnt xde nye kapan ngan kain sutera beribu2 ringgit..
kapan ngan kain putih murah tu je...
jgn belagak la wei!!
ttp tanam kat tanah gak!
eeee....sgt kesal la..
xsangka..
kalo xde sedara cmtu pun xpe la...
xheran!!

i'm so happy...
finally dpt gak tmpt pektikel...
x jauh sgt..
EON kat glenmarie..
jan 9 ni start la..
gerunnyee...

Wednesday, November 14, 2007

since awl thn lps aku dah tersangkut kat hobi baru nih..
kalo dulu masa free aku terbazir cmtu jek..(tido..mkn..)
tp skang aku dh leh wat duit ngan hobi aku..
walaupun xla byk mana sgt pun income yg aku dpt..
tp puas ati la dpt tgk hasilnya..

curious??starting with the manik2...

tau ke ape yg tgh aku wat tu??xnmpk sgt la plak..jap..


ha..yg ni maybe nmpk la sket...tu yg kat lengan baju ngan leher tuh...nmpk tak??

nway aku dh terpikat ngan hobi menjahit manik2 di baju...
ni pengaruh mak aku la ni..
masa cuti sem aritu die soh blaja so x payah la nk upah org..
kalo wat sndiri modal nye x smpai rm10 pun
kalo nk tempah..kompem rm25 ke atas...
so everytime cuti ade gak la yg akan mntk tlg aku jahitkn
kwn aku...cousin..mak..adik2...
dptla duit sket..
aku amik x mahal..rm10 je...
manik beli sndiri k..heh heh...
sbnrnye aku x suke jahit2 baju nih..leceh..tp bila dh jd..cam lawa lak..
heh heh heh



Tuesday, November 13, 2007

dah byk kali gak la org ckp muka kami ni ade iras2..
tp aku xtau la tang mane yg sama tuh..
muka ke?
mata ke?
or maybe senyuman..heheeh
aritu masa presentation entrepreneurship..
aku 1 group ngan minah tu..
syamsiah nama die..
then lecturer aku ckp..

lecturer : "saya nk ckp sket la.."
saya : "nape puan??"
lecturer : "muka kamu 2 org ni sama la..adik beradik ke?kalo nk ckp kembar pun bleh..dr awl
sem saya perasan.."

saya : "ye ke?saya x perasan pun..hehe"
lecturer : "betul..dr dulu saya perasan.."

hahaha..smpai lecturer pun ckp muka ktorg sama..
tu dah dikira dasat..

ni la minah yg dikatakan seiras aku..ade ke??

ade ke cam kembar??

ade ke wei??

arghh..xkesah la..janji aku ngan die
kamcing..1 kpala..x gaduh2

yg pastinye dua2 pun gilo bergmbr..haha..


beza aku ngan "kembar" aku tu:
  1. aku ni simple..xsuke makeup..tp "kembar"aku tu amat2la suka bersolek..pantang ade masa free..kompem g toilet..touch up..hehe
  2. aku ni pemalas nk bertanya ngan lecturer...tp "kembar" aku tu suke sgt lepak bilik lecturer..tah ape yg best tah..
  3. aku ni suka benda2 adventure..tp "kembar" aku tu suka benda2 yg 'gurly' sket..eee...
  4. aku ni jenis x suke stdy group..tp "kembar" aku tu suke sgt wat discussion sana sini...bagusla dr aku yg hampeh ni
persamaan aku ngan "kembar" aku tu:
  1. kami suka bergmbr..suka sgt2..suka wat muka pelik2 time amik gmbr..
  2. kami suka jalan2..shopping ke..hehehe
  3. kami suka test2 makanan...sume pun nk try mkn..
  4. taste ktorg lebih kurang sama la...
yg watkn kami serasi :
  1. aku ni slalu selsema secara tiba2 kat kelas..so "kembar" aku tu slalu la provide kan tisu utk aku..xpun die akan amik tisu kt toilet khas utk aku..(die kan slalu g toilet)
  2. "kembar" aku tu selalu lupe bwk buku teks...so aku ni la jd kuli die tlg bwkkn buku so kami leh share...ngada2!
  3. "kembar" aku tu slalu kasi semangat kat aku..slalu la tlg aku....aku pun sama tau..slalu tlg anta die blk umah..hehe
  4. oleh kerana aku ni selalu lmbt dtg kelas(mls nk g awl..hehe) so "kembar" aku tu akan make sure ade tmpt utk aku..slalu die akan copkn la tmpt utk aku...heheh
  5. aku ni suke sgt menyakat "kembar" aku tu...slalu aku akan ckp camni "hi syam...tebalnye pakai bedak arini..."haha..xpun aku ckp cmni "g toilet lama2 watpe?sapu blusher ek?"hehe
pasal tu la aku ngan syam leh get along 2gether..walaupun kdg2 tu die ni pelik sket..aku terima je la..aku ni pun bukannye baik sgt.........

smlm pas open house..
tido jap..kejap ke??
cam lama gak je..hehehe...
penat perah otak masa exam + telan nescafe bergelas2..
ni la padahnye kalo minum nescafe byk2..
memula bleh la berjaga smpai 3, 4 pg
pastu bile dh start tdo
cam org dpt ganja..layan..heheh..
tggu sms from pidah..
janji nk kuar ngan gmah skali since die dtg s.alam ni
lepak2 meraikan aku yg dah merdeka ni..
but last minit die ckp xleh join lak..
nk kene wat slide show for her presentation + preparation utk interview..
hmm....terpaksa la aku menahan kemarahan..
pantang btul la org langgar janji ni..
sib baik ade alasan yg kukuh..
so..as usual..
aku ttp make sure pe yg aku dh plankn tu menjadi..
pas maghrib terus gerak g JJ..
tgk wayang..teman gmah yg teringin sgt2 nk tgk 9 sept..
layankan je..aku pun xde activiti lain dah..
tggl ktorg 2 org jek..pe sgt la yg leh dibuat pun..
beli tiket..then g cari roti wat alas perut..
nk mkn nasi cam x smpt dah..
then layan movie


overall not bad la citer 9 sept ni
...simple..fun..tu jek..



scene ni paling klaka..


saya..has..gmah..has x ikut..tlg abg die k
emas umah after open house..hehehe

balik JJ..
singgah medan kat area umah tuh..
gmah kata die lapo..
aku pun..heheh
perut org melayu..
ttp nk mkn nasi gak
walaupun dah kul 11 lebih masa tuh..
2 ari xmkn nasi...lain mcm rasanye..hehe.
masa tgh tggu mknn smpai, ade la scene pergaduhan terjadi
kedai org sebelah tu ngamuk ape tah..
gile lah dorg ni..
siap bwk kayu2 bagai..
nk belasah...
gerun la...igtkn kat dlm tv jek ade scene cmni..
kat depan mata aku pun ade gak ke..
ngeri...
mkn2 then terus blah..
takut pape perkara yg x diingini terjadi lak..


.............................................................................


Monday, November 12, 2007

ade gak yg x puas ati nape gmbr2 dorg aku x upload kt blog nih masa open house umah aku
aritu!!..kan aku dh bgtau...aku letih dh nk upload gmbr masa tu..ramai bno yg dtg...kalo nk
upload satu2..jenuh la...so kepada sesape yg x puas ati tu..sorry la..len kali aku upload gmbr korg byk2..ye..heh heh heh....

td g umah tebuka abg hasanah kt puncak perdana...
melantak secara free lg..heh heh..
jimat duit mkn tp xjimat duit minyak kete..huhu
tp puas ati sbb dpt jln2 kuar dr area seksyen 7 nih

actually aku dh pun abis exam..
hopefully xde la sangkut pape paper..
then leh la aku berprektikel secara aman..

impian aku utk memerdekakan diri kat ikea lom tercapai lg..
skang nih tgh cari org nk temankan aku wat keje gile kt sana..heh heh heh
ade sesape sudi???

Friday, November 9, 2007

saya rasa kan...saya cam nk pegi ke ikea je..
saje nk sambut merdeka kat ikea..
nape ikea??
rahsia..
so saya mau merdeka...
kebebasan drpd segala exam...
dr kecik asyik exam jekk..
hopefully this sem akan jd sem last aku amik exam..

Tuesday, November 6, 2007


tali jam putus la plak..tgh2 xde duit ni la ko nk putus...mcm2 hal lah!!
ade sape2 baik ati nk sponsor tukar tali jam tu x??hmmm...

rupa2 nye aku tidak meng"announcemnt"kan open house umah aku aritu..lupa la...so for those yg x dijemput tu sorry ek...saya terlupa...tp xpe..next time insyaallah ade lg kot..heh heh..mls nk tulis la..enjoy the pics je la ek..

ni la penganjur majlis pada hari tu..tima,has,dee,izza


menu pada hari itu..nasi impit, kuah kacang, lodeh(aku pnggil kuah lemak), meehun sup, ngan smbal cili yg pedas berapi, seperiuk beso sup, 3 bijik kek lapis yg dh dibuat aritu & cornflakes ngan madu..sume ktorg wat ngan titik peluh sndiri tau..bkn la masukkn peluh kt dlm mknn tu..kami ber4 bergotong royong...sgt bagus kan??hehe


tetamu first..syed dtg ngan makwe
die(ina)..dorg baru pas abis muet..

pastu kwn keje hasanah lak dtg...(yg tgh2 tu terpikat kat timah)haha

ni kwn2 dee lak..sian dorg..dok atas lantai sejuk tu..

kwn2 has plak...tensen tul tggu kwn2 aku..hmm

yeah..finally ade gak kwn aku dtg...anas nazly ngan zul..
posing cam nk wat video clip lak

then ikmal, echan, acong n kecik dtg..

usna ngan myo

abg hazry (yg pakai tshirt ade no 6 tu) ngan kwn die..palee pun dtg gak..

cik mal...sian die...dtg gak ujan2..siap beteduh
bwh jmbatan lg.hehe

sopi....jauh die dtg..dr johor tu..hehe..
memain je..die ade hal kt s.alam ni

bdk2 umah bwh..tepet, roy ngan s
org lg tu x igt lak nama die..


penat la nk upload gmbr lg.kesimpulannya ramai gak la yg dtg aritu..lebih 50 org la gak..letih tp seronok sgt2 sbb ramai member dtg..tu lom lg masuk yg terlupa la...yg jauh laa....lain kali korg dtg la ek..


penat sgt smpai mkn pun x larat nk suap sndiri.
so terpaksa la has suapkn..hah hah hah


tu je la utk entry kali ni..
sgt penat la..
exam lg...
nk cari tmpt pektikel lg..
nk siapkn buku cerdik lg..
waaa...sgt banyak saya punya keje la kwn2..

..............................................................................

;;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LilySlim Fitness goals tickers

LilySlim Fitness goals tickers

tik tok

Daisypath Wedding tickers