ni blog izza yg punye...ade sesape x puas ati? sape xpuas ati..sila create blog anda sendiri...
RSS

Saturday, April 30, 2011

sedang mentunggu suami habis bekerja..
sabtu kerja ye cikmal....


hari ni ada pesta buku dekat pwtc..
niat macam nak pergi..
tapi..
cikmal kerja..
takkan nk terjah sorang sorang..
macam tak seronok..
ahaha...tipu..
bukankah kau boleh je berseronok kalau sorang sorang..
sebenarnya..tak tahu jalan pergi sana..
kalau tahu, sudah lama pergi mentinggalkan suami bekerja..
lagipun harini rombongan MRSM ade ke pesta tersebut..
boleh juga berseronok dengan kawan -kawan dan pelajar pelajar..
huh!! 24 jam hidup dengan pelajar..
tak penatkah?
penat! sampai rasa nak berhenti kerja..
kahkahkah..

eh..
lepas ini ada hal penting perlu diselesaikan
tak sabar betul!



Wednesday, April 27, 2011

gembira bukan kepalang lagi..
ibu bapa adek beradek berkumpul di rumah saya...
inilah buat pertama kalinya keluarga datang ke taiping melawat saya sejak saya kawen..
seronok sampai rasa mahu lompat bintang sekarang juga...
eh..
sudah kahwin..
matang sikit!
baiklah..

dalam otak berlegar-legar nk bawak mereka ke mana..
makan mee udang?
lebih baik merasa masakan mak..
ahaha..
eh..
kan ada air terjun dekat belakang skolah..
ajak mereka pergi..
selama dekat 3 tahun ditaiping, belum pernah pun mandi disitu..

syafi tak mahu mandi..
takut betul dengan air sungai...
kelihatan sungguh bandar anak abang ni..hahaha

tengok..tengok..
menangis sakan..
kakak je yang beria mandi..
adik duduk tepi..
cikmal bukan main suka..
owh..saya tak mahu mandi sebab saya rasa macam ade katak je dekat situ..
owhh..tidak..
saya tak akan mandi..haha

balik mandi sungai semua letih...
saya pergi beli barang untuk masak..
yang lain balik rumah tido..
letih sebab sakan sangat mandi...

budak kecik ni dapat laptop terus senyap..
kalau tak..bukan main bising mulut dia..
semua benda nk complain..
bodek abang ipar nk guna laptop..
kalau kakak sendiri, jangan harap boleh dapat..
ahahaha

eee..
tiada idea la mahu bercerita..
tapi mahu cerita..

macam mana tu?



eh..hai..
hilang mana kau ni?
kejap rajin..sekejap kau malas..
update la pelis..
ini untuk tatapan masa hadapan tahu..
baiklah..


saya masih single mingle di taiping..
tapi bila weekend saya jadi superwoman..
kadang-kadang saya pergi kem so maknanya weekend saya tiada masa untuk rehat....
kadang-kadang saya pergi check hostel pagi-pagi..tengok student dah gotong royong ke belum..kalau belum, saya terpaksa menggunakan kuasa veto yang saya ada untuk marah marah dia orang..siapa suruh malas sangat nak kemas bilik..saya boleh migrain bila tengok keadaan hostel....sumpah bersepah..hostel lelaki lagi dahsyat..haisshh
kadang-kadang saya terpaksa melepak di bilik warden mentunggu student mintak sign utk outing..kadang-kadang saya rasa macam artis pula..kahkahkah
yg ini paling best..
kadang-kadang saya duduk sahaja di rumah sambil mentunggu kepulangan suami yang dicintai..tapi suami pulang pada hari sabtu petang..sungguh tidak best kerana masa yang ada sekejap sahaja..tapi saya kena bersyukur sebab beliau pulang ke pangkuan isteri..kahkahkah...

ini yang saya malas mahu update blog..
sebab apa??
sebab saya akan masuk cerita pasal suami saya..
nanti semua bosan..
nanti ada orang cakap macamlah kau seorang ada laki..
ok..fine..kau pun ada laki juga..
so what?
create la blog..kau cerita la pasal laki kau..
adil bukan..

tidak lama lagi akan muncul hari pekerja..
eh..bukanlah saya suka sangat akan sambutan hari pekerja itu..
saya cuma suka sebab kita semua akan bercuti...
akan pulang ke pangkuan suami..
sudah lama tidak menjejakkan kaki di shah alam sana..
sudah rindu mahu duduk termenung 4 jam dalam bas mentunggu masa untuk sampai di sana..
owh..indah..betul..mungkin kerana excited mahu berjumpa suami..
sudah rindu mahu hidu bau asap kereta semasa jam..kahkahkah..ape itu pun kau mahu rindu ke?
paling rindu adalah....
mengkunjungi ikea,the curve dan cineleisure...
kahkahkah..

alamak..
sudah lambat mahu pergi mengajar..
bye..



Thursday, April 21, 2011

boleh tak jikalau anda tidak membuatkan orang membagi pahala kepada anda??
boleh tak jikalau anda buat kerja anda tanpa mensibuk mahu membuat kerja orang lain padahal anda tak buat kerja anda tu?
boleh tak jikalau anda stop "mc"ing?
keja kau mc sahaja sampai mensusahkan orang lain mahu buat kerja sampai haku stress sebab semua orang tanya aku pasal engkau..
kalau selalu macam ini...haku boleh jadi tua sebelum usia tahu!!



Wednesday, April 20, 2011

assalamualaikum
salam sejahtera..
selamat tengahari..
selamat makan lunch..
perut kenyang lagi ni..
makan nasi pukul 10 tadi..
awal sungguh..
lapar menggelupur..
breakfast kek gulung beberapa slice..
lepas itu tengok jam dah dekat 7.45..
kene bertolak ke tempat kerja..
err..
bukan bertolak..
berjalan kaki..
5 minit sampai..
tapi bahu sakit sebab tiap tiap hari kena gendong beg laptop sebelah kanan lepas itu handbag tangan kiri pegang..
tidak balance..
akibatnya..
sakit bahu macam rasa tak mampu nk memgang mouse..
pergi urut sudah bnyk kali tapi macam tiada beza..
pergi klinik..
doc bg ubat tahan sakit, ubat angin kus kus..ahah..& ubat sapu..
beliau suruh sapu kt belakang badan tapi kalau duduk sorang sorang macam mana mahu sapu?
tangan pendek tak sampai nk letak dekat belakang tu..
haiiihh..




Tuesday, April 12, 2011

merasa sangat tidak seronok hari ini!
besok juga mungkin..
sampai bila tak tahu..
memang tak best!



Sunday, April 10, 2011

tahukah kamu...
semut mempunyai berapa kaki??
hahaha
ok..tak kelakar..

tahukah anda..
sabtu lepas 9 april merupakan tarikh dimana genaplah usia perkahwinan saya bersama cikmal selama setengah tahun...
eleh..
baru setengah tahun!
dah kecoh..
hello..
saya different..
saya tak duduk sama dengan suami saya ok..
itu dikira pencapaian terbaik saya la tu..
ahahaha..
sensara tahu merindui orang yang patutnya jaga kamu lindung kamu 24 hours..
sudahlah..
tak mahu cerita sensara duka lara..

saya baru balik dari kem matematik ni..
3 hari dekat kem sampai lupa nak update blog..
eleh..padahal kalau ada kat rumah macam la kau update blog kan iza..
sape nak baca?

kem adalah seronok kerana tempat kali ini proper sungguh..
tak perlu bersusah payah tidur dalam khemah yg dasyat2..
makan tak usah cakap la..
6 kali sehari..sampai rasa tak boleh nak sumbat lagi..

eh..
ni kenapa cerita pasal kem?
bukankah tajuk pasal memasak??

nasi ayam untuk suami yang dikasihi lagi disayangi...
ini saya masak minggu lepas semasa suami pulang ke pangkuan isteri..
kahkahkah...
suami menrequest nasi ayam sahaja...
senang kerja!!
minggu lepas suami adalah super busy...
sampai bawak balik kerja dari meru buat dekat taiping..
jauh sungguh berjalan membuat kerja..
sampai isteri terlibat sekali..
hampir berkecil hati kerana membiarkan isteri seorang seorang layan tv..
sudahnya saya membuat lesson plan..
puas hati!..hahaha
eh..
sekarang saya sedang menggilai sudoku..
dah lama menggilainya..
tapi masa tak berapa mengizinkan saya berkhayal bersama sudoku..
disebabkan suami jauh dimata dekat dihati, saya merasa bosan tinggal seorang seorang..
jadi saya keluar mencari buku ini..
tinggal satu je dekat kedai buku popular..
cikmal..
kalau pergi MPH..
belikan saya sebuah buku sudoku..
hehehehe

baiklah..
letih sudah..
mahu merehatkan minda..
bye bye



Tuesday, April 5, 2011

salam sejahtera
sari berita penting..
eii..
tak paham betul..
kenapa kalau pembaca berita dalam radio mesti cakap sari berita penting??
kenapa ada perkataan sari?
urmm...esok nk kena tanya cekgu BM ni..

baiklah..
niat dihati mahu memuat naik gambar..
tapi kenapa card reader saya tidak mahu meng'read' card?
ini boleh mendatangkan kemarahan..
ewah..sikit sikit nak marah..
tak boleh la macam tu..
nanti cepat tua..
eh..
tapi macam tak apa juga cepat tua sedikit sebab sekarang ini saya menghadapi masalah kesalahan umur..
susah betul kalau berada di tengah tengah lautan pelajar tingkatan 4 & 5..
mesti saya juga akan dianggap pelajar..
tak patut..
saya rasa saya kena dress up lain sikit..
pakai vogue sedikit pasti akan dianggap cikgu..
tapi saya risau ter'over' dress pulak...
aarrhhh..
tak mahu la nampak tua..
nak sentiasa muda..

eh..
kesian kawan saya...
dia igt saya betul betul mentonton ABPBH dekat Genting..
eleh..kamu mahu saya sampaikan salam dekat anuar zain lepas itu kamu mahu saya cakap dekat anuar zain yang muka kamu sama dengan die kan..
hahahaha

nway, lama tak jumpa kan..
dah kawen ke?hahaha

alamak..
saya dah lambat..
mahu pergi melawat kawan di hospital ni..
kasihan beliau..
suami jauh nun di muar..
harap kawan2 sahaja yg dtg mem'visit'
nanti saya upload gambar lepas itu saya story lagi..
bye..bye..

yang..
i love u..
kahkahkah






Monday, April 4, 2011

ahha..
tak baik kau tipu iza..
bila masa pergi mentonton ABPBH di genting sana?
kau tgk kat rumah je kan..
a'a...memang!..
hahaha
tajuk hanya mahu memancing ikan pembaca
bak kata cikmal...
lebih baik mentonton di rumah..
boleh bercanda ria di atas sofa empuk...
kerusi di arena of stars genting boleh buat punggung jadi kematu..
tak percaya?
pergi lihat sendiri..
saya sudah lihat..

jejaka ini menang besar semalam..
sudah dapat dijangka..
u deserve it!

jejaka diatas??
menang ape??
menanggung kekalahan?
hahahaha..
menanggung kerja opis yg terpaksa di bawa pulang kerumah dan meminta bantuan isteri yang malas ini...
tapi isteri rajin juga sebab menteman suami buat kerja beliau sampai pukul 2 pagi..
mithali bukan..hahahah
sangat la..
sebenarnya tolong siapkan kerja kerana mahu bersenang lenang mentonton ABPBH nanti..
hahaha...keji!..tidak ikhlas kau!..ikhlas la..

semalam semasa beberapa minit sahaja lagi ABPBH mahu bermula..
telefon berdering...ku angkat ku dengar suara kutanya siapa...haha.igt tak lagu dulu2 masa skolah rendah?
tak ig?? sudahlah!
ada student telefon beritahu kawan beliau pengsan..
alaaa...kacau daun betul..tapi nak buat macam mana..
memang saya on duty mlm semalam..
ajak suami pergi hantar student ke hospital..
balik rumah pecut sebab tak mahu tinggal ABPBH sebab ada zizan yg gorgeous..

lepas itu..
kawan saya telefon mintak tolong hantar barang sebab beliau kena admit kat hospital..
alaaaaa..
masa itu sedang announce anuar zain akan membuat persembahan..
ehehe..
sebab perkara tersebut tidak urgent, saya melayan anuar zain mendendangkan lagu sedetik lebih untuk saya...ahaha..perasan...
lepas itu baru pergi hospital balik hantar barang dekat kawan saya lepas itu terus ambil student yang pengsan td..

suami saya tak pasal pasal terlibat!
terima kasihla suami..
lain kali tolong lagi..
haha..

baiklah..
sudah masuk waktu maghrib ni..
mahu pergi solat dahulu..
sebentar lagi kawan saya minta tolong bawak beliau ke klinik sebab badan beliau gatal gatal..
mungkin sebab gatal nk kawen kot..
kahkahkah
daaaaa


Saturday, April 2, 2011

alangkah indahnya jika dapat moving out tinggal bersama suami..
kau berpindah tapi tidak tinggal sebumbung dengan suami..
kalau lah saya ini artis..
mesti keluar di dada dada akhbar yang kami tidak tinggal sebumbung..
cehh..tiba tiba berangan menjadi artis..
jangan pernah mimpi..
tak boleh!..setakat tinggi kau ngam ngam 5 kaki..
BMI mencecah paras overweight..
lupakan!...
memang kena lupakan...kerja tak bagus itu..
lebih baik menjadi guru..
berbakti kepada anak bangsa..
tiada gossip gossip hot...
low profile adalah lebih baik..
eh..
cikgu pun ade yg glamer tahu..
macam cikgu shida dari parit itu..
tak kenal?
tak kenal maka tak cinta..
heii..
sudah!..nnt keluar cerita pasal lain...
tak baguslah menggossip hal orang..
baik gossip pasal diri sendiri..
hahaha
gossip terbaru pasal diri sendiri..
izza is moving to a new house..
alahhh..
takat moving ke rumah hadapan sahaja..
tak memperlukan lori pun untuk pindah barang..
kecoh?..tak kan..
saya senyap je..sekarang baru nak kecohkan..

rasa macam baru je pindah..
heii...kau pindah pindah lagi..


ini living hall..
sampai kena panggil hall sebab saya rasa sangat luas..

sama la jugak dengan dining hall ni..
tgk gmbr je sudah boleh membuktikan bertapa besarnye umah ini..
pelik betul..
kenapa buat rumah besar sgt?

kitchen ok..
sederhana...
tp kalau kitchen besar pun tak apa..
saya memang suka bertapa dekat kitchen lama lama..hehe

tempat saya mengerjakan baju, tuala, kain semua..
besar juga..


sebahagian dari master bedroom..
besar betul..
sampai rasa boleh letak set sofa..
melampau betul diaorang buat rumah..
dah la saya duduk seorang..
tapi tak apa..
untuk masa depan, ok..

ade 3 bilik semuanya....
2 bilik air..
sampai bila saya akan duduk sini???
sampai saya punya permohonan untuk duduk bersama suami termakbul..
kamu..
doakanlah saya ye



;;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LilySlim Fitness goals tickers

LilySlim Fitness goals tickers

tik tok

Daisypath Wedding tickers