ni blog izza yg punye...ade sesape x puas ati? sape xpuas ati..sila create blog anda sendiri...
RSS

Saturday, January 29, 2011

jom mkn mcD..
jom..main kutu nk?
ok..

tissue dh abis la..
main kutu tisu pulak la..
baiklah...

sape nk join kutu kenny rogers?
nk..nk..
sehari singgit..ujung bln ni kite g mkn..
orait...

semua benda nk main kutu..
tp serius best
sbb xterasa pun..
singgit je sehari..
ujung bulan, xpayah kuar duit lg..tup2 dpt mkn kenny rogers..

bkn la sengkek sgt..
tp bleh prevent dr berbelanja secara membazir..
kan..
kalo nk kuar duit segedebuk membayar, jenuh jugak..
elok la main kutu...ehehe
kutu kali ni sempena celebration belated bday farah n maysarah..
xlupe juga nk celebrate pengantin-to-be..ida n farah..
yg dh jd pengantin xnk celebrate ke??eheheh

yg kek tu xtermasuk dlm kutu ek..
tu spontan je membeli..

aku makin gemuk kan..
baju kurung mcm ketat je...
tensen betul...

hari tu konon diet, xmau mkn nasi langsung!
sudahnye sensara sbb angin masuk perut xmahu keluar keluar..
sakit..
mlm2 rasa nk menangis je..
dahla suami jauh dimata dekat dihati..
azab sorg2...
padan muka!
lps ni kene mkn nasi 1 kali jugak dlm sehari..
kalo x....siap sedia la azab angin kus kus..
taknak..taknak...

sblm tutup entry ni..
terimalah gmbr seorg abang mithali..


baiknye...
ustaz mensuap adiknye mkn..
bagus!



Wednesday, January 26, 2011

tunggu apa??
cikmal??
bukan la..
ni xde kaitan ngan cikmal a.k.a suami yg sepatutnya dipanggil dengan nama lain tp still panggil cikmal smpai sekarang sebab rasa mcm lebih mesra begitu..
tp kat luar x panggil cikmal la except masa2 tertentu..
ehh...
td ckp xde kaitan dgn cikmal..
tp panjang pulak hebahan psl die..
baiklah...
mari mulakan cerita..

form4 akan daftar betul2 lps raya cina..
7 feb...
tp smpai sekarang still xdpt senarai nama lg dr HQ..
camne saya mahu proses..
sorting homeroom, matrix no..
print out matrix no, sticker..
sempat ke?
ni yg buat saya mcm mahu marah bengang dgn HQ..
tp tak bolehla begitu..
kita mesti bekerja dgn berhemah..
tak tahu apa masalah disana..
tak boleh blame mereka begitu sahaja..
tp org ckp..
penantian mmg menyiksakan kan..
aduhh..macam mana ni..
cepat la dpt name list tu...
bleh proceed apa yg patut...
fuhh...fuhh



Tuesday, January 25, 2011

sudah dapat ini..


boleh tampal mcm2..
harga? RM 45
saya add up magnet merah tu.. RM 9.90
puas hati..tp magnet tu kene beli lg..
xpe2..tu kt kedai buku mesti ade...
nway...
thanks to cikmal...
sbb susah payah bwk g ikea..
n susah payah bayarkan...kahkahkah
love u lah...



srot sret..srot sret..
selsema mmg xbrenti2..
dekat setahun kot..
dah jenuh mkn ubat itu ini..
tp haram..
nk tido mlm punye hazab..
aku tahankan jugak
sudahnye collapse...
kalo bab2 selsema ni mmg tak yakin aku nk g klinik..
bkn ape..
takut doc ckp " eleh, selsema je pun "
drpd aku sakit hati, lebih baik aku sakit hidung..
kahkahkah..
tak logik!
smlm sbb dah rasa x tahan sgt..
tido pun asyik nganga je..
aku tekad g klinik..
nah...segedebuk ubat....

as usual..
mcm dulu2..
resdung..
tahap teruk juga daa..
haisshhh...
doc kasi ubat suruh titik dlm hidung..
sekali titik mak aiii...lega gila...
nyesal tak pegi klinik awal2..
kalo x, dh lama aku tdo lena mlm2..
lagi 1, doc pesan, kalo bleh jgn sapu sampah..
dengar tu cikmal??
saya xleh sapu sampah..
dikhuatiri makin teruk..hehehehehe
alasan!



Monday, January 24, 2011

kamu kenal ini??


saya cari dia...
saya rindu dia..
saya...err....rindu


Friday, January 14, 2011

lama berfikir secara dalam dalam..
perlu ke tak?
kalau nak ikut Maslow's hierarchy of needs
kehendak saya ini jatuh di tempat yg kedua selepas basic needs..
which means agak penting jugak la ape yg kehendaki oleh saya ini...
tapi kalau ikut secara logik pun..
hmm...memang logik la..
macam tak perlu difikirkan secara panjang..
kalau ikutkan kerjaya saya...
lagi la logik untuk mengkehendaki apa yg saya hendak ini..
ehh..ehh...sudah!
mukhaddimah sangat panjang..
nanti orang tidak interested mahu baca..
give up mentunggu apa yg saya kehendakkan sebenarnye..
baiklah..saya bagitahu sekarang..
owhh..
sblm tu..lihat gambarajah dibawah..


paham?
apa yg gambarajah tersebut terangkan?
mungkin cikmal yg sedang membaca itu tidak berapa jelas dengan apa yg isteri beliau kehendaki..
biar saya terangkan..
isteri beliau sedang mengalami masalah perlupaan..owhh..teruknye bahasa saya..
senang macam inilah..
isteri cikmal memerlukan sesuatu alternatif / bahan untuk membolehkan beliau melekatkan segala memo@nota di atas dinding..
beliau sudah memikirkan mahu melekatkan softboard di dinding kediaman beliau..
tetapi bukankah itu akan mencacatkan keadaan dinding kelak..
jadi beliau dengan penuh passion nye telah melayari laman web gedung membeli belah barangan rumah yang menjadi kegemaran beliau dan telah menjumpai seperti apa yg tertera di dalam gambar di atas....
jadi..
disini..
isteri cikmal mahu meminta jasa baik suami beliau untuk membawa beliau ke gedung membeli belah tersebut untuk memastikan apa yg dikehendaki oleh beliau tercapai dalam masa terdekat ini..
beliau sangat2 memerlukan barang tersebut..
kasihan beliau..
dan kalau boleh...kalau boleh la..kalau tidak boleh tidak apa..
kalau boleh...err....tidak ape lah..
nanti kalau minta suami beliau belanja macam melampau pula kan...
tidak mengapa..
isteri beliau akan beli pakai duit sendiri...
itu saja lah...
hehehe



Ya Allah..
bukan ke kamu mahu kurus izza??
kurus!!!!
tp saya minat mem"baking"..
camne?

ntah bile la impian kurus tercapai..
lemak tgh gain dgn jayanye..
padahal dekat 2 minggu xmakan nasi..
stress haku..

ni tgh gila mem"baking" tp xde oven..
so try steaming dulu..
bila impian memiliki oven tercapai..
then boleh gain lemak lagi dgn mem"baking" pelbagai jenis cookies n cakes...
mak aii..
owhh..
thanks to dee & adda yg bagi present kukus aritu..
sgt2 berguna..
saya dah try buat tepung talam tahu...
menjadi tp sedikit lembik kt bhgian bawah..
ni pengaruh mak saya la ni...
die ckp, perempuan zaman sekarang majoriti tidak mahu membuat kuih2 tradisional..
baiklah mak...baiklah..
saya ikut ckp mak..
belajar memasak bukanlah sesuatu yg merugikan kan..kan..kan...
tp bila badan naik...masak memasak juga dipersalahkan..
padahal salah satu perkara yg perlu dibuat untuk menambat hati si suami adalah melalui masakan..
kahkahkahkah..
ok..saya dh start corner lencong sana sini ..
niat asal mahu mengkongsi resepi steaming pineapple cheese cake
resepi amat mudah..

nasib ade blender..
tak sia2 beli..
dulu igt mahu beli lesung batu sahaja..
tp bila pikir2 balik, lesung batu tidak multipurpose..
mana boleh tumbuk telur dgn gula dalam lesung batu kan...
ok..ok..
mari kongsi resepi..

bahan2 seperti dalam gambar di atas sekali..

bahan A (base)

  • 3 sudu butter
  • biskut..ape2 biskut bleh..tp better guna digestive...sihat sket..ehehe..agak2 la sendiri nk guna biskut byk mane..sape suka base tebal, guna la byk2..
melt the butter then gaul ngan biskut..p

bahan B (2nd layer..)
  • nenas dlm tin..blender campur gula 2 sudu...sape suka manis, letak lebih sket..tp 2 sudu is enough sbb air nenas itself pun dah manis kan..
  • tepung castard 3 sudu...
masak bahan B smpai sos nenas pekat..then letak atas bahan A td..

bahan C
  • philadelphia 1 bar..
  • gula 2 sudu
  • telur 3 biji..
  • esen vanilla
blender smpai kembang..xpayah pakai mixer!..pastu letak atas layer sos nenas td...then kukus 1 jam..sejukkn dlm fridge... pastu bleh makan!!



cikmal x suka cheese cake..
huhu



Thursday, January 13, 2011

i like it..
so i bought it..
then why do i feel so guilty??why???
can someone tell me why?
why??



Wednesday, January 12, 2011

fuhhh...
byk gmbar..
sgt2..
xtau nk pilih yg mane nk letak sini..
last2 aku compile cam gmbr2 kt bwh ni..
puas ati..ehehe

mcm aku ckp aritu..
cikmal ckp hari ke-3 baru bleh g disneyland sbb 2nd day ujan..
tup2 3rd day pun ujan jugak..
agak malang sedikit..
tp xla selebat semalamnye..
still bleh redah lg..

ape perasaan aku g disneyland??
mcm dalam mimpi tahu..

dulu masa zaman bertunang,..
cikmal ckp nk g honeymoon kt HK Disneyland aku bleh wat dunno je..
aku rasa mcm xkan jadi la planning tu..
bab duit 1 hal..
bab masa 1 hal lg..
tup2 jejak jugak kaki aku kt situ..

tercapai gak impian nk bergambar ngan maskot2 disney....
geram je aku tgk..
dorg semua ni mcm real sgt..
mmg semua dilatih menghayati watak masing2 aku rasa..

maskot plg gatal adalah goofy..
yg lain2 tu biasa2 je..
minnie mouse sgt sopan santun..


tmpt ni besar..
tp xterasa sgt sbb semua tmpt menarik..
x igt plak nama setiap part kt dlm ni..
tp kalo x silap aku ade adventureland, dreamland..owhh...xigt sudah..
haha

mcm kt ocean park jugak,
xde nye kami nk beli2 makanan..
seludup energy bar ngan mineral water...
kebetulan bwk tripod, letak dlm beg tu je..
selamat.
kalo x, mau kebulur sehari suntuk kt situ...

kt adventureland ni masuk kejap je sbb nk kejar show the golden mickey kul 4pm..
xnk la terlepas show tu..
rugi woo..eheh....

show the golden mickey tu mcm musical theater la lebih kurang..
kejap je..
dlm stgh jam kot..

1 benda nk kasi tau korg semua..
mental n fizikal kene kuat ye kalo nk g tmpt2 mcm ni..
sbb ape??
sbb nk kene bejalan kulu kilir..
dpt plak laki ko aggressive semacam je..macam tidak tahu penat...
ko yg jd stress..hahaah

satu lg tips..
jgn lupa amik gambar sebanyak mungkin...
kt dlm kedai cenderamata pun bleh amik gmbr sesuka hati..
bukan mcm certain2 kedai kt luar tu..
dorg mmg x kesah ko nk snap gmbr kt mana2 pun..

ade lg tips..
ni sgt berguna utk pompuan..
jgn lupe bwk botol air kosong..
tujuannye??
kalo nk wee wee snang sket...
kt HK, semua toilet xde paip air ok..
so kene pandai la tadah air kt sink..
bwk la wet tissue byk2..
ni tips ni..tips ok..
rasanye kan..
nnt kalo ade peluang dtg sini lg..
aku nk try tdo kt hotel die pulak..
mesti lg best..
kan cikmal...kan..kan..ehehe

owhh..
ade 1 benda x igt nk ckp..
kt futureland kot kalo x silap..
ade 1 game tu xigt nama dah..
main tembak2..
ade in-house train..
pastu duduk dlm tu 2 org..

pastu picked up laser pistol then bleh main tembak2 kt keliling smbil train tu begerak..
ade la tanda2 yg mane ko nk kene tembak..pastu dpt la markah...
tp seriously mmg fun...
korg kalo g sana, xmain game ni..mmg rugi besar...
ahaha...promote lebih sbb aku menang..kahkahkah


ade lg 1,
tgk movie 4D..
ni 1st time tgk ni..
best jugak..
siap bleh rasa air percik2 kt muka lg..
pastu cikmal dh rasa gian nk tgk movie 4D..
smpai kt airport pun die sempat lg ajak tgk cartoon 4D...

kami kt sini smpai 7pm..
sbb nk tunggu bunga api..
mmg everyday ade fireworks b4 dorg closing gate disneyland ni..
lupe plak nk upload...
tp mmg seronok..
tak tipu ni..
smpai nganga2 aku tgk...

abis je firework terus cabut balik...
penat bukan main lg...



Tuesday, January 11, 2011

hari ini terasa mcm mahu mencuba membuat cheese cake...
mahu sangat2..
oven masih belum ada lagi tp kan..
mahu cuba mengkukus..
tgk ape jd nanti..
boleh ke?

haaaa...
cmne nk kurus kalo hari2 mcm ni?
smlm baru buat laksa..
kelmarin goreng k.teow..
esok ape pulak izza?
smpai bila2 pun xkurus la jwbnye



eh izza..
ape ni..
gambar peluk2..
ahahahaha...
menyampah?
eh.eh..menyampah jgn baca..ehehe

gmbr tu sbg set induksi saje..sape cikgu die tau la ape tu set induksi..
ok..ok..
ni nk cerita psl HK lg..
bosan ke?
jgn la begitu..hehe
next destination is avenue of stars..
tepi laut ni..
sejuk gile sbb angin kuat..
ape ade kt sini?
slalu ade pameran lampu2 kt seberang tu..
mmg cantik..

cehcehceh..
cikmal..konon berangan jd director..cheiit..
xleh2....i x izinkan..kahkahkah
kt sini mcm pameran seni bintang HK la..

siap ade tapak tangan andy lau lg..
i suka..
stephen chow x cop tapak tgn lg..
xsempat kot sbb bz cari cj7..kahkahkah..ni ape aku merepek ni..

tu tgk blk tu..
lampu warna warni.
tu yg org suke pegi sini..

mcm lukisan kan kt belakang aku tu..
jap2 ade je bot/ feri lalu..
kalo ikut ati..rasa nk naik..
tp duit xcukup..eheh

masa ni x bwk tripod pun..
segan2 je nk mntk tlg org amikkn gmbr..
nasib org kt sana baik2
kira kalo ko mntk tlg, kompem la die tlg...
rasa mcm kat malaysia je..

letak kamera atas tong smpah je..
mana2 pun bleh asal dpt bergambar..
ni kalo kt kl rasanye mau kene kebas kamera tu..

view jln kt HK..
hotel yg aku duduk tu betul2 kt tgh2 bandar..
mmg sibuk tp teratur..

aku rasa kalo lg lama aku dok kt HK ni..
mau kurus aku..
bejalan brape km tah....
mkn biskut ngan kebab je...
mmg kompem kurus la..
lemak2 semua menangis la sbb terpaksa disingkir dr tubuh badan aku..
owhh...best jugak kan..
xpayah nk susah2 diet..
blk dr HK aritu, ade kwn aku ckp aku kurus..
berkesan btul..haha



;;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LilySlim Fitness goals tickers

LilySlim Fitness goals tickers

tik tok

Daisypath Wedding tickers