ni blog izza yg punye...ade sesape x puas ati? sape xpuas ati..sila create blog anda sendiri...
RSS

Wednesday, May 25, 2011

entry dimulakan dengan gambar si gedik

owh..
tak sangka mempunyai adik segedik itu..
kahkahkah..
kecik2 dah pandai ambik gambar mcm tu..
ni dah tentu2 pengaruh FB..
FB memang tak berapa bagus kalo bab2 tu..
tp kalo bab sharing info...i like!

3 minggu tak jumpe cikmal..
kalau masa belum kawen dulu, ianya perkara normal..
bila dah kawin..
automatik jadi paranormal..hahaha..
lama tu..
korang yang husband g kursus 2, 3 hari pun dah kecoh rindu2an...
ni kan pulak kalau tak jumpa 3 minggu...

kalau ikutkan jadual bulan mei, cikmal balik pd 15 ngan 16 mei..
tapi time tu pulak la aku kene g pengkalan chepa, buat benchmarking..
cheiitt....
so next turn adalah turn aku..start 28 sbb masa tu dh start cuti skolah kan..
nasib baik la adik aku dapat uitm arau..
so maknanya aku kene g hantar dia..
dan maknanya cikmal akan blk ke pangkuan isteri pd 21hb...
kahkahkah....tak sempat nk merindu lama2 sket..
hahahah..

ni adik aku yg dpt masuk uitm arau tu..
jauh betul blaja..
tak pnah berpisah langsung ngan mak ayah...
rasakan lps ni..
hahaha
tp payah gak blaja jauh2 camtu..
nk balik la nnti..
tau la kan..kampung aku tu mana ade bas direct..
mesti nk kene lompat 2,3 biji bas baru smpai sabak..
aku yg kt taiping ni pun nk kene naik 3 bijik bas baru dpt jenguk mak ayah..
ni kan pulak die yg jauh nun kt sana..

balik dr hantar dia, kami singgah kejap kt padang besar..
dah alang2 kt perlis tu kan..
tak jauh mana pun..

mak ayah aku bukan main memborong sakan..
penuh boot kete..
barang meniaga katanya..
nway, mak aku blanje kuali ngan periuk..
ahaha..mcm lawak..
mak org lain blanje baju, kain..
mak aku blanje periuk belanga..
nampk bno suruh anaknye rajin masak..
baiklah mak...

cikmal berlakon jd penjual..
siap cakap kelantan..padahal ni kan kt perlis..
tak paham betul aku..
layan la..suami sendiri..
eh..tp kami memang suka berlakon pun..
kalau call pun mcm tu gak..
kdg2 blakon jd cikgu ngan anak murid..
kdg2 blakon jd org bank la..
hahah..org2 keliling aku dah paham sgt dah...

balik tu semua pengsan..
letih berjalan sakan..
mak siap demam2 lg tu..
esoknya semua balik..
tinggal aku sorg sepeti sedia kala..
begitulah kehidupan..huhuh




2 Comments:

  1. xeRoxiaTTe said...
    tang kursus 2.3ari tu akak mcm terase lah dek nonn...ayat ngenakan aku lah tu.hampess..
    ..izza.. said...
    owh...terasa ke?alamak..x berniat pun

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LilySlim Fitness goals tickers

LilySlim Fitness goals tickers

tik tok

Daisypath Wedding tickers