ni blog izza yg punye...ade sesape x puas ati? sape xpuas ati..sila create blog anda sendiri...
RSS

Tuesday, March 20, 2012

keperluan atau pembaziran??

Labour pain.
camne rasanya?
aku xde idea langsung ni..
Apa yang bakal terjadi di dalam labour room.
Pon tak ada idea jugak
eh..pelik la pulak kan kalau ckp aku banyak idea..haha
1st baby...manala nk tau ape nk jadi..
cuak?? of course la..
dr saat 1st time aku tau psl pregnancy ni..
time tu dh cukup cuak dah..
terus pikir camne nk hadap labour pain..
xcaya..tanye cikmal..
aku dok termenung je sbb takut..
camne nk tanggung sakit tu..
camne nk tau contraction tu cmne..
sbb aku kalau sakit mmg payah sket nk describe sakit cmne.
Braxton Hicks tu ape..
arhh..
semua xdpt difikirkan..

Oleh itu,
aku rasa aku perlukan ANTENATAL CLASS.

kt taiping ni ade gak aku penah tgk iklan..
kt columbia Asia..
harga around 100 kot per couple
xsure sbb iklan tu aku tgk thn lepas..
hahaha

tgk jugak kt DEMC..
RM120 per couple..
tp die buat hari ahad je...

aku tau..
kt hospital kerajaan pun ade buat jugak..
free lg tu..
tp aku sure 80% kepuasan benda free ngan benda berbayar ni lain sgt kan..
hahhaa
berlagak betul..
bukan la..
aku rasa x salah kalau sekali dalam seumur hidup nk join kelas ni..
at least aku lebih bersedia..
ye tak?
drpd ko berhabis ribu raban membeli baju jenama mahal2, tudung ariani bagai...
adelah lebih baik ko attend class2 camni..
ni kalau ade kelas memasak makanan baby, mau aku join kot...hahha
ahh..
xkesah la org nk ckp ngada2 ke..hape ke..
yg penting..
semua ni preparation utk diri sendiri..
yg paling best..
cikmal lg excited dr aku..
hahaha..
cikmal tu semua benda pun die excited..
good!



3 Comments:

  1. cuna said...
    aku ari tu siap 2x join class. skali free skali byr...huhu..dh pegi rasa la konfiden sket even dkt2 nk beranak rase konfiden tu trs ilang...hahaha...tp time pegi class lg tak saba2 je nk tggu baby kua ;)
    dEe said...
    aku pkai tudung norjuma. rm15 je. hehe
    ..izza.. said...
    aku pun pakai tudungtu gak dee..tp kalo pakai selendang lg jimat sbb selendang 5 hengget je..bleh dpt 3..hahaha

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LilySlim Fitness goals tickers

LilySlim Fitness goals tickers

tik tok

Daisypath Wedding tickers