ni blog izza yg punye...ade sesape x puas ati? sape xpuas ati..sila create blog anda sendiri...
RSS

Thursday, April 18, 2013

hahahha...
hamik ko..
panjang kemain tajuk
maklumla..
lama x memblog kan..
wakaka...
tgk tajuk je dh mcm xpayah nk cerita byk2 kan..
eh..
xbleh..
kali  ni kena elaborate sket..
sbb nnt ade org marah..wahahaha..


sblm raef lahir lg, kami(aku ngan cikmal la) dh belikan car seat baby yg bleh baring tu..
sbb skali package ngan stroller..sebijik mcm gmbr kt atas..tp die punye car seat kaler itam..
so tanpa pikir panjang2, amik sahaja walaupun harga boleh tahan mahal jugek la kan..
tp car seat tu mmg sgt berguna sbb:
  1. aku ngan cikmal kan xduduk sama...so sape nk pegang raef kalau aku bwk die naik keta??
  2. senang nk bergerak ke mana2..kalau raef tdo dlm car seat tu, ko xpayah la angkat die bila nk bwk naik stroller..juz angkt car seat tu, then plug in kt kaki stroller tu..sgt senang..(ni sbb paling best!)
  3. kami mmg jenis travel jauh2 punye..so kalau nk meriba raef sepanjang 3,4 jam perjalanan tu mcm xlarat sgt la kan..dgn aku yg gemuk ni lg..sakit pinggang..so letak raef dlm car seat tu bila die dh tdo..senang, selesa sket die..aku pun selesa gak la kan..wahaha
so bila die dh besar sket (actually xde la besar mana pun..dalam 8 months gitu)
die dh start xnk duduk dlm tu sbb car sear tu utk baring kan.
baby tgk aktif, mane suka baring2 ni..
so agak payah sket la kalau aku nk antar ke nursery or bwk die jln2 keluar kan..
aku menyuarakan la pendapat kt cikmal pasal nk beli car seat lain..
aku usha harga kt tesco..
dlm 100++..
igt nk beli tu je..
sbb takut die xnk duduk kan..
tiba2 plak cikmal tgk kt littlewhiz  dan die berkenan yang ni
halfold premier zeus convertible..

harga mmg jauh lari la ngan budget aku kan..
alasan cikmal nk gak car seat ni:
  1. sbb kerusi die jenis bleh adjust..nk duduk or nk baring..
  2. tgh ade sale..alasan ni mcm xleh terima gak sbb ttp over dr budget aku
  3. material/span sgt tebal..nnt raef selesa..
tu la antara sbb die bg aku..
cikmal ni jenis kalau die dh berkenan, ko bg la alasan cmne pun, die ttp nl beli gak..
wahahah...
anak bongsu la katakan..
mana bleh xdpt ape yg die nak..
kahkahkah..
aku pun layan je la tp dgn syarat byr separuh sorg..
kahkaahkah..
jd car seat tersebut sudah selamat berada ditangan kami..
aku dok terpikir,
kalau la raef xnk dok dlm tu camne??
aku pikir nk jual je..
hahah...
tp kita test dulu..

percubaan pertama


 
test duduk dlm car seat kt umah selama sejam..
hmm...berjalan agak lancar 
bagi buku, air..
leka je..
lps dekat sejam, die dh start buat perangai..
hahha

percubaan kedua
bwk g pasar mlm..
tp masa tu papa die ade..
die pun ngada2..
ngamuk..
aku dh terpikir...
adakah wajib aku jual benda ni..hahaha

percubaan ketiga..
antar g nursery
yg ni mcm amazing sgt..
duduk kat situ, aku kasi buku..
die diam je..
layan baca buku senyap je smpai la nursery..
balik nursery tu aku amik bwkg jln2 taman tasik,
g kedai..singgah sana sini..
die ok je..

so nampaknye mcm xde harapan nk jual car seat ni..
wahahahha..
jap lg nk try bwk balik meru..
3, 4 jam perjalanan tu..
xtau la camne..
doakan je la ye...




0 Comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LilySlim Fitness goals tickers

LilySlim Fitness goals tickers

tik tok

Daisypath Wedding tickers