ni blog izza yg punye...ade sesape x puas ati? sape xpuas ati..sila create blog anda sendiri...
RSS

Wednesday, September 19, 2012

takde satu hari pun yang membosankan bila tgk raef depan mata..seronok sgt...hari2 ada je ragam die..kadang2 geram sampai rasa nk gigit gigit je..hahaha..sometimes gigit jugak...kahkahkah..xpe..die nangis, bleh pujuk sendiri...anak sendiri kan...biarla mama die yg buli drpd kena buli ngan org lain..hahaha

raef dah berusia 2 bulan plus plus...makin berat...makin lenguh tangan nk pegang lama lama..raef manja sangat...suka landing atas dada papa die...suka mama die peluk kuat kuat time tido...lagi satu yang xbleh blah, die suka sangat himpit mama die masa tdo...bayangkanlah kami tdo bertiga atas katil bersaiz queen..raef kt tengah tengah...bila tdo je sedar sedar die dah himpit himpit kt aku..xde plak die nk melepet kt papa die..penah sampai nk terjatuh katil aku ni....haihh..baby..baby...nasib baik die baby...bila marah marah die pagi pagi, die senyum je...haisey, xjd nk marah (bkn la marah betul betul pun!)..

buat masa ni die still lagi breasfeed..tp terpaksa campur ngan susu tepung jugak..sbb mama die x produce susu dengan jayanya..tp mmg jarangla bg susu botol..slalu direct bf je..kalau malam mmg direct je..siang je kena ajar minum susu botol sbb nnt mama die nk keje camne plak nk direct bf kan...so far raef bleh terima dua2...direct bf ngan botol...good boy!

lagi 2,3 minggu mama nk start keje..dan yang paling penting skali kena balik taiping la kan..pastu kena jaga raef alone tanpa papa die..huhu...boleh ke tidak ntah aku handle raef sorang sorang...pagi pagi nak hantar rumah pengasuh, nak buat laundry, nk prepare die mandi, nk tidurkan die..nk bwk jalan petang petang...xpe xpe...semua tu adventure!..bila lagi nak merasa berdikari..kahkahkah..pujuk diri sendiri..alaaa...lagipun sekolah takat awal bulan 11 je kan..lepas tu cuti..bleh duduk balik ngan papa die..
makin hari makin bijak tengok raef ni...ade je benda baru die nk discover..aritu papa die shave misai, pastu dan dan die xnak ngan papa die..mungkin sbb die tgk lain mcm je kot..hahah..mungkinla..aku bukannya tahu bahasa baby ni..aku agak je la..kalaulah boleh tahu apa yang baby ckp kan best..raef dh start nak meniarap..slow slow die try..kalau letak kepala atas bantal tu senget sikit, mesti die nak pusing badan....xsabar nak tunggu die jalan..bleh bwk g jln jauh sket..hahaha
raef ni jarang mengamuk..tapi kalau dah start, susah nk pujuk..jangan bagi die nangis lama lama baru hegeh2 nak pujuk..kompem susah..kalau die baru start, senang sket..angkat, peluk kuat kuat then urut belakang die..senyapla..aku ni jenis suka sakat gak..kadang kadang saje je biar die nangis lama lama..sampai menjerit sakan...saje nak tengok camne rupa die..haha..pastu..mak aii jenuh la nk pujuk..hahaha..

ok..
tu jela setakat ni pasal raef..die pun dah nyenyak tido..kalau tak, manade masa nk blogging ni..as i said b4, raef is my priority now...hahaha




0 Comments:

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LilySlim Fitness goals tickers

LilySlim Fitness goals tickers

tik tok

Daisypath Wedding tickers