ni blog izza yg punye...ade sesape x puas ati? sape xpuas ati..sila create blog anda sendiri...
RSS

Tuesday, December 1, 2009

dah lebih kurang 8 thn mentinggalkan sekolah menengah..
itu bermakna...aku dah makin tua tp awet muda...kah kah kah..bleh terima??
skolah aku bukan lah sehebat skolah korg...
tp harus lah dibanggakan jugak kan..
sbb aku ade skolah...kah kah kah...xrelevan..sume org pun ade skolah..

gmbr ni sume copek dr facebook kwn aku, nice..bkn aku ckp kwn aku tu nice orgnye..tp nama die nice...nafisa raihan...nk glamer sket tarukla nice..tp mmg nice gak la orgnye..kehkehkeh...ape ckp mengarut nih...


ok..
berbalik kpd cite skolah..
dr form1 smpai form3 aku dok asrama..
mmg klakar sbb umah aku ngan asrama sekangkang kera je..
tp disebabkan aku mendapat twrn yayasan selangor...
so aku pun terpaksala duduk asrama itu..terpaksa ok..
kalo ikut hati...mmg xmau langsung..
tp masa tu xleh nk ikut hati...
kene ikut ckp mak bapak..kah kah kah....
aku cam kene buli ngan mak bapak aku je kan...hehehe...hep..hep..xbaik ckp begitu kpd ibubapa...

tu...
yg ujung belah sini tu la kelas terakhir aku...xtau nk tunjuk camne..korg paham ke??
yg ade kerusi kaler putih tu..yg korg nmpk paling jelas tuh..
kelas aku kt ground floor..
dulu aku blaja kejuruteraan ko...
jgn memandang enteng terhadap aku..kah kah kah..ape igt hebat sgt ke kalo blaja engine tu??
ok..ok..mmg xhebat..
sbb kesudahannye tidak menjadi seorang engineer pun..
kelas aku tu kt bangunan lama..
dinding batu bata saje..
tp nmpk unik gile ahh..
smpai skang bertahan....
hebat kan skolah aku..heheh

ni kantin skolah ungku aziz...
masa zaman aku dlu...kantin ktorg kt belah ujung sana tu..
yg xbrape nk nmpk tu..
skang dah upgrade..
yela..student makin ramai...
boleh gak dikira brape kali je aku mkn makanan kt kantin nih..
sungguh tidak menyelerakan waktu itu..
kwn2 aku siap addicted ngan laksa makcik kantin tuh..
kalo sehari xpekena laksa mcm x sah je...
aku pun xpaham apsal...
yg aku igt..aku mkn kuih muih je..
diet kan aku masa tu.....hehe

pondok telepon ni ade lg smpai skang..
hebat!!..kewujudan pondok telepon pun ko nk ckp hebat...
tp dah pelik sket rupenye..
dulu xde penghadang kaler biru tuh..
byk nostalgia telepon nih..
mcm ni la satu2 nye telepon yg ade kt skolah tuh..
ke ade 2,3 tp aku yg xprasan..
sbb tu aku pakai phone ni je..
bila igt2 balik..
aku pnah nangis tepon mak aku guna phone ni la..
bkn sbb phone ni berperisa bawang yg bile dikupas bleh menyebabkan pengaliran air mata..
tp sbb rindu sama ibubapaopahadikberadik sume....
ohh...sadis..malu nk cite panjang lebar tentang kejadian itu...

tangga ni pun nostalgik gak..
depan kelas aku je dulu..
masa tu bleh la usha2 mamat2 hensem turun naik kelas ikut tangga nih..
bknnye xde tangga lain..
tp tangga ni popular ya hamat..
smpai die nye pemegang tuh dah goyang2..
tp yg peliknye..
smpai skang x tukar pemegang..
gile kentang tahan ahh
gune material ape smpai thn berpuluh tahun...
kagum..kaget...kagum

lastly..
gmbr toilet pun ade..
bukan main bencinta aku nk g toilet masa skolah dlu..
sanggup tahan smpai balik umah..
xselesa langsung..
slalu kalo dah terpaksa baru aku g..
tu pun geli2 je..
time sakit perut memulas2 tu la plg xtahan..
rasa nk cabut balik umah je...
xtau la condition camne skang...
aku pun lupe nk tnye adik aku..
heh....condition toilet pun nk tnye adik ke??adoii..

suazian sume..
skolah kite dah menyambut jubli emas..
tp xleh challenge skolah rendah aku yg dah lebih 100 thn umurnye..
oh....
baru perasan..
rupenye aku bersekolah di sekolah yg hebat2 belaka...kah kah kah kah....



1 Comment:

  1. .::haS::. said...
    sekolah ku jua...
    walopun x sampai 5 tahun..

    tapi banyak kenangan tercipta...
    eheh..ayat...skema la plak..

Post a Comment



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LilySlim Fitness goals tickers

LilySlim Fitness goals tickers

tik tok

Daisypath Wedding tickers